Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, mám dotaz.
Budu kupovat nový kočárek pro dceru a chci se zeptat, když už vám začali prckove sedět, použily jste někdy potom korbu, když jste měly sporťák, který šel úplně do lehu?
Právě přemýšlím, že by jsem koupila už jen sporťák a vyprdla by jsem se na korbičku.
A popřípadě, jakou máte vyzkoušeno značku kočárků?
Moc děkuju za odpovědi, snad je to srozumitelné ![]()
@Julcia nějak nechápu jak myslíš korbičku.. hlubokou? Od 6 m vozím ve sporťáku - ještě neuměl sedět, ale nám jde skoro do lehu. Od té doby je hluboká korba na nic. Kluk v pohodě spí ve sporťáku.. jinak máme quinny speedi.
@martina.se píše:
@Julcia nějak nechápu jak myslíš korbičku.. hlubokou? Od 6 m vozím ve sporťáku - ještě neuměl sedět, ale nám jde skoro do lehu. Od té doby je hluboká korba na nic. Kluk v pohodě spí ve sporťáku.. jinak máme quinny speedi.
Máme to naprosto stejně i se značkou kočáru ![]()
Korbičku jsem nepotřebovala ani pro novorozence, ani v zimě v mrazech, vše jsem v pohodě odvozila ve sporťáku do lehu. Takže v šesti měsících jsou to podle mě už úplně vyhozené peníze ![]()
Ani mě nenapadá, na co by ta korbička byla?
Ano, používala jsem korbičku, od narození. Potom jsem korbu vyměnila za sporťák. Starší syn byl ve sporťáku od 5 měsíců, ležák. Sporťák šel úplně do lehu, vozila jsem ho k čelem k sobě a nebyl problém. Mladší šel do sporťáku později, až v 7 měsících a to už seděl, lezl i chodil kolem nábytku. Do korby se stále vešel, ale už mu byla nebezpečná. Měla jsem trojkombinaci Coletto Austin 3, sporťák X-lander XA, golfky Cybex Topaz a Graco Mirage+. Novorozeně bych jen tak samotné do sporťáku nedala, ale spousta kočárků má místo korby jen vložnou tašku a tam už není co řešit.
@Julcia píše:
@martina.se
Jojo, myslim hlubokou korbičku.
Dobře, díky
pokud už dítko máš, je zbytečné znovu hluboká korba - stejně se do ní větší dítko nevejde…
Kočár mám mamas and papas Sola2, naprosto bezkonkurenční kočár
![]()
Jakmile se sama a pevne posadila, do korbicky jsem uz nedavala…nechtela uz lezet
Používala jsem od narození skoro do roka, ale mám větší korbu s polohovacím sedátkem, takže když malá nespala, trochu jsem jí to přizvedla, aby viděla. Malá je jarní a připadalo mi, že v korbičce ji snáz zateplím.
Sporťák máme X-lander XA, do lehu jde pěkně, ale na prvních pár měsíců bych stejně radši dala korbičku.
@Julcia A plánujete druhé? Pokud ještě plánujete druhé a žádný jiný kočárek už nemáte, tak bych o korbičce uvažovala. Jinak ne.
Korbičku jsme používali do 7 měsíců, pak šly děti do sporťáku.
@Julcia pokud budeš vozit miminko ve sporťáku, bude mu tam rozhodně mnohem víc foukat než do hluboké korby a je to celkově dost nepraktivké pro malé mimina. já jsem hlubokou pouřívala do 11ti měsíců (sedla si až v roce) měla polohování, takže jsem ji občas přizvedla…byla to pohoda, mohla jsem tam klidně přebalvat, nefoukalo tam, dobré odpružení…(měla jsem firkon verano long)
Všechny děti jezdili v hluboké korbě téměř do roka - Bébécar, lůžko šlo přizvednout, takže když pak seděli, tak normálně měli čumendu ven. Až když pak začínali chodit a tudíž je sezení obtěžovalo a měli snahu vylézat ven, tak jsem přesadila do sporťáku - sice byli samozřejmě v hluboké korbě přikšírované, ale už jsem se bála, že by se mohl kočárek převrhnout. Takže pokud tam není nějaký obrovský cenový rozdíl, tak bych pořídila i hlubokou korbičku, obzlášť teď na zimu - i jak tu někdo psal, mě prostě přijde, že v té hluboké ho lépe zateplím a do roka jsou to pro mě pořád miminka, co musí být zaňuchaný v teplíčku ![]()
Ahoj, já jsem hlubokou korbu používala 8 měsíců, vydržela celou zimu a byla jsem ráda. Do sporťáku více foukalo a nedal se polohovat do úplného lehu. ![]()