Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
ahoj holky, rozhodnout se musím sice sama, ale zajímalo by mne, jak to dělají ostatní maminky s průměrnými fin. prostředky. Mám dvě dcery (5 let a 15 měsíců) a osvědčili se nám botičky zn. Superfit. Ten , kdo je kupuje, tak ví, že jsou dost drahé (tedy pro rodinu ze střední třídy), ale po několika zn. se nám právě tyto botky osvědčily a jsou jediné, které jsme vyzkoušeli, kde nemá dcerka studené a zmrzlé nožičky, když do nich dáme ještě kvalitní ponožky (u nás to jsou z Moiry). Jsme z Beskyd, takže hodně chodíme na hory a tam je třeba mít kvalitní botky. Jenže kupovat botky za cca 1500,– tak 2× do roka, jsme si mohli dovolit pro jedno dítě, ale nyní , když bude brzo chodit mladší dcerka, musíme kupovat botičky i jí, a já ted nevím, jestli tedy ty botky po starší dcerce mám prodat, nebo je nechat pro mladší. Té mladší tak do 2,5 -3 let chci kupovat nové , ale pak jsem si myslela, že bych ji dala ty botky po té starší. Výhodou botiček zn. Superfit je ta, že jsou i po delším nošení jako nové , nejsou sešmajdané a okopané. Myslela jsem si, že bych pak mladší dceři do těch botiček dala kvalitní vložku. Nebo je budu postupně prodávat (na netu se i použité dají prodat za slušnou cenu, jak jsem si všimla) a mladší dceři budu kupovat nové, ale levnější botky. Jak byste to dělaly vy? Jasně, pokud bychom neměli problémy s penězmi, tak budu i mladší kupovat superfitky, ale takto by to pro nás byl hodně velký luxus. Prosím hlavně o odpovědi holek s prům. platy. Moc děkuji
Ahoj,já mám děti tři a boty po sobě dědí,jen ty co nejsou zničené a nějak ošmajdané. Hlavně zimní boty,jsou většinou v pohodě,nosí je jednu sezonu a pak už jsou stejně malé. Jako tenisky a botasky kupuji každému nové,protože je zničí,ale ty zase nejsou tak drahé jako zimní. ![]()
Karinko, kdybych měla průměrný plat, tak vůbec neřeším to co ty. Průměr je něco kolem 24 tisíc. Jsem tedy dost podprůměrem ![]()
Když jsou boty nesešmajdané, tak klidně holky dědí jedna po druhé.
Ahoj mladší nosí taky boty po starší,nejsou zničené,tak proč vyhazovat peníze za nové ![]()
Tohle téma mě taky zajímá, tak se s dovolením přidám.
Vždycky jsem byla zastánce nových bot. Ale malá teď nosí botičky po sousedce
Jsou to skoro nenošené boty. Malá si stejně jen chvilku pocapká a většinou se veze v kočárku.
Jarní/podzimní boty budu určitě kupovat, ty po starším jsou šílené, navíc nikdo mi nezaručí, že malá bude mít odpovídající číslo nohy.
Liduše píše:
Karinko, kdybych měla průměrný plat, tak vůbec neřeším to co ty. Průměr je něco kolem 24 tisíc. Jsem tedy dost podprůměrem
To nás bude asi víc ![]()
My jsme pod průměrem, tedy, ale botičky budeme kupovat nové, jelikož manža měl operovanou kyčel a já v dětství špatné kotníky, tak jsem se zhodli, že investice do nových botiček je jistá. Takže za nás, pro druhé budeme kupovat nové botičky. Stejně po dceři jsou všechny růžové, tak bych je synovi nedala.
Všechny boty po dceři jsem vyházela.
Pokud nejsou boty moc nošené,sešmajdané atd tak bych to neřešila.My teda kupujem dětem boty nový a kvalitní,ale to taky proto,že kluk měl o hodně větší nohu,než bude mít holka.Takže by ji stejně nešly.Ty co jsme měli opravdu nezničené jsem ještě dobře prodala na internetu ![]()
Já jsem byla vždy striktní zastánce, že každé dítě má mít své botičky nové. A pak se mi narodilo druhé dítě, finance výrazně ubyly, takže teď to dělám takhle:
Starší syn má normálně nové botičky.
Mladší syn má také nové botičky, ale jako náhradní mám pro něj ty po starším bráchovi. A třeba sněhule, gumáky apod., které měl na sobě starší brácha jen jednou, mu samozřejmě dám na normální používání.
Liduše píše:
Karinko, kdybych měla průměrný plat, tak vůbec neřeším to co ty. Průměr je něco kolem 24 tisíc. Jsem tedy dost podprůměrem
Jé, tak já se špatně vyjádřila. Manžel někdy tedy tabulkově do průměru spadá, ale já samozřejmě ne, páč jsem na rodičáku. Jinak jste zlaté, že odpovídáte. Většinou, když občas založím diskuzi, tak mám tak 5 odpovědí, takže jste mě velmi mile překvapily ![]()
EvaG píše:
My jsme pod průměrem, tedy, ale botičky budeme kupovat nové, jelikož manža měl operovanou kyčel a já v dětství špatné kotníky, tak jsem se zhodli, že investice do nových botiček je jistá. Takže za nás, pro druhé budeme kupovat nové botičky. Stejně po dceři jsou všechny růžové, tak bych je synovi nedala.Všechny boty po dceři jsem vyházela.
Holky, tak kdo kupuje botky zn. Superfit , Ecco apod., a nechává je i pro mladší dítě? Je mi je líto prodat, ale zase na druhou stranu, když se doporučuje, aby každé dítko mělo nové botky. Zas ale nechci mladší šidit,páč starší koupím kvalitní boty a mladší se musí spokojit s novými, ale né tak kvalitními botky ,jako má starší. Fakt nevím, co bude lepší ![]()
Karinko, já nekupuji tak drahé, páč na to opravdu nemáme, ale kupujeme v lékárně, nebo prostě certifikované, takže nevím jeslti jsem měla vůbec reagovat. ![]()
EvaG píše:
Karinko, já nekupuji tak drahé, páč na to opravdu nemáme, ale kupujeme v lékárně, nebo prostě certifikované, takže nevím jeslti jsem měla vůbec reagovat.
Jasně, že jo, a třeba tady zjistím,že existují stejně dobré nebo lepší botky, než kupujeme my a díky tomu i ušetříme
. Evi, a jakou značku kupujete, že bych třeba vyzkoušela ještě jiné botky.
Jé a až ted jsem si všimla, že jsem tě citovala, ale nebylo to úmyslné, dala jsem jen přidat příspěvek a on se napsal pod ten tvůj vč. citace. Promiň, nebylo to schválně
Příspěvek upraven 14.12.11 v 09:42
Tak já mám zatím jen jedno dítě, ale plánuju to udělat tak, že děti po sobě budou dědit zachovalé nesešlapané boty. Plus teda ty první koupím vždy nové… A to ani ty nejdražší kupovat nebudu ![]()