První krůčky - botičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.12.11 09:55

první krůčky - boticky?

Ahoj maminky, moc bych vas chtěla poprosit o radu a vse zkusenosti.
mame 10ti mesicniho kluka - chodi sam kolem kresla a gauče v obyvaku - mame tam koberec. Ale v kuchyni, kde je plovoucka mu to hrozne klouze! jake koupit boticky? nebo jen protiskluz.ponozky? vsude ctu neco jineho…
kdyz mu zkusim dat takove boticky, co maji na podrazce takove tecky (asi protiskluz) - neivm, zda jsou to capacky nebo ne????
tak v nich chodit nechce ani za nic! proste to na nožkách nesnese!

prosim poradte jak jste to meli vy? děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
13.12.11 10:00

Já mám pro malou capáčky Nolen a jsem s nimi spokojená. Máma plovoučku skoro všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.12.11 10:34

My jsme dávali protiskluzové ponožky a dceři to stačilo,na doma nenosí do dnes nic a až chtěla venku vytahovat z kočáru, koupili jsme botičky na ven.Malá má 15měsíců a teď už lítá i v normálních ponožkách a neklouže jí to a to máme všude plovoučku a v kuchyni dlažbu.

• Citovat
  • Upravit
271
13.12.11 10:41

Já teda nevim, je fakt, že mě začal malej capat už v 7 měsících, ale všude všichni, včetně dr mi řikali, že by dítě na ty první chození mělo mít takový botky, aby byla vystužená pevná pata a kotníky (to hlavně). MOžná ti starší už nemusí, fakt nevim… Ale na doma jsem malýmu koupila klasický bačkůrky (sice žádný zázrak, ale zpěvněnou nožičká má) a na ven přinese Ježíšek kožený botky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
13.12.11 11:07

Já osbně jsem nechala kluka chodit v ponožkách s těma protiskluzama, na doma jsme mu kupovali sandálky kde je ta noha v pevném… paní mi to poradila v krámě že jsou lepší než ty klasické bačkůrky … ale je fakt že si je na nohou moc dlouho nenechá:-) si je hned sundavá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
13.12.11 11:29

Ty sandálky schánit taky, ale bohužel, číslo 18 je u nás nesehnatelný… Tak zatim mu nechám ty bačkůrky a budu se ohlížet dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
13.12.11 11:30

a kde bydlíš ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
13.12.11 11:35

ve Strakonicích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
13.12.11 11:36

A po netu nevim, na první boty tomu moc nevěřim.botky bych mu chtěla nejdřív vyzkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
13.12.11 11:38

no tak po netu bych nekoupila boty ani sobě :-), a co třeba lékárny? já kupovala ve zdravotnických potřebách jak na ven tak sandálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
13.12.11 15:07

Nooo, to je právě ono… Nějk mě nenapadlo jít pro boty do lékárny :lol: Ale ještě se optam, případně si budeme muset s malym udělat výlet do většího města. Teď v prosinci mu bude 8 měsíců a v kočárku sedí jen když jede, jakmile zastavíme tak chce ven a hádej co?? Samozřejmě chodit… A doma jakbysmet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
13.12.11 15:26

některý lékárny maj právě i botky, tak zkus :-) to je čilej klučina, když ho to baví proč ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
13.12.11 21:18

Má capáčky kožené, taky Nolen ;) Zastávám názor nechat dítěti nožičku co nejdéle volnou, bez „opory“ aby se mohla klenba přirozeně vyvíjet. Dokud nebude pořádně chodit venku, tak pevné botičky pořizovat nechystám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková