Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravim všechny, zajímá mě, jak to máte když si utrhnete papírový kapesník…normálně se vysmrkate (takove to klasické tečení z nosu když přijdete ze zimy do tepla třeba, žádná chřipka!!) a co pak? Hned ho vyhodíte? Nebo schovate do kapsy na další použití??
Já prostě ten kapesník použiju několikrát, uschovám do kapsy a pak znova využiju…Ale, mám pocit že se na mě kolegove divně dívají, když jej hned nevyhodim po prvním použití. A tak mě zajímá, jak to máte vy a jestli jen já jsem jakože divná… ![]()
Někdy tak smrknu, až ho protrhnu
tak to samozřejmě vyhodím, ale jinak se do něj taky vysmrkám klidně víckrát ![]()
Smrkám od kraje, takze se da využít minimalne 4×, záleží, jak velká je rýma ![]()
Záleží na stavu rýmy a intenzity smrkání. Někdy jde použít opakovaně, protože jde o mini smrknutí. Jindy je taková nálož, že víc použít nelze.
Jsme rodina alergiků a vodová rýma u nás jede furt. Kdybychom všichni měli po té jedné kapce vyhazovat, tak vyjdou kapesníky na tisíce měsíčně. Opakovaně, samozřejmě úměrně opotřebení.
Většinou jo, víckrát. Záleží na intenzitě a tekutosti obsahu ![]()
Jako v praci si beru čistý pokazde, ale my tam mame přísnou hygienu, tak neni možný nosit nudle po kapsách
doma použiju víckrát, když to de ![]()
Jak kdy. Víckrát většinou když sem venku a není po ruce odpadkový koš, tak ho strčím do kapsy a pak klidně pouziju znovu.
A pozor, ja se dozvěděla, že látkový kapesník je přežitek a kdo ho používá, ten je teda fuj. Strkat sople do pračky ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Když se tam strkají i pánské trenky se soplíky a špinavý fusekle, tak proč ne kapesník.
Oo přežitku hovoří hlavně výrobci papírových kapesníků. ![]()
@884135 píše: Více
A co teprve látková plena od všeho mozneho ![]()
No právě! Ale cimprdlíni jsou útlocitní. Vždyť chrchel je jednoznačně bio rozložitelný