Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, mám dceru 15 let, nebyla už dlouho u kadeřnice, chce jen ostříhat asi 10 cm konečky. Ma vlasy do pasu, kadeřnice ale stříhá jedine mokrou umytou hlavu, je k tomu nejaky důvod?
Ty suché vlasy se nedají precizně zastřihnout. Kroutí se, podkluzují.
Zkuste v panském…já na konečky (ale min než 10 cm teda) chodim do pánskýho a v pohodě
@Catalina123 me je to jasne, ze výdělek, jinak se to zrejme nevyplatí.
Tak mě kadeřnice úplně teda stříhá na sucho. Spíš si tu podmínku dala, aby ti mohla zaúčtovat mytí a foukanou, ne? Takhle za stříhání si toho moc nevydělá ![]()
@lolabbw píše: Více
Jee fakt? Ja myti u kadernice miluji, jal mi u toho masiruje hlavu, vubec to tam mam rada. Nevim proc, ale dela mne skoro fyzicky dobre, zklidnuje i se divat, jak se kadernice hrabe zakaznicim ve vlasech, fenuje, tupiruje, upravuje, tvaruje a jak to pak ve finale vypada hezky. Zvlastni uchylka ![]()
Stříhání na sucho ničí nůžky, pokud nemá speciální jako maji na panském, které jsou na suché stříhání uzpůsobené, tak se ji nedivím, nůžky nejsou levná sranda a ničit si je kvůli pár korunám výdělku bych taky nechtěla ![]()
@lolabbw Dceri 11 let, kadeřnice vždycky zastřihne konečky na sucho.
Já mám tedy jen kadeřnický kurz, ale mokré vlasy se střihají proto, že jsou lépe ovladatelné, poddajné a lépe se rozdělují na sekce. Taky je vidět lépe linie vlasů, zda jsou přesně rovné.
Třeba u kudrnatých se naopak střihá většinou na sucho, protože u mokrých na nich není poznat ten přirozený výsledný střih.
Nůžky se na suchých sice tupí rychleji, ale není to vyloženě důvod, proč se nestříhají vlasy suché.
U jednoduchých střihů a krátkých vlasů se dá střihnout klidně i na sucho.
Pokud jde třeba o ten pánský střih - používá se většinou strojek a vlasy jsou krátké, není tam důvod k mytí hlavy (občas se jen zvlhčí vlasy sprejem).
A abych ještě dodala - tak,,jen,, střihnout konečky je vlastně jeden z těch těžších střihů
Žena požaduje vlasy do roviny a tam se musí opravdu stříhat precizně, než když máš vlasy třeba sestříhané do určitých délek.
Pokud kadeřnice stříhá opravdu precizně, tak si vlasy rozděluje na 3 vrstvy a k tomu ty mokré vlasy potřebuje, suché by ji lítaly všude možně.
A pokud tedy dcera preciznost nepotřebuje, tak pak ji to klidně šmikni ty ![]()
Nás celou rodinu stříhá kadeřnice nasucho, tedy jen sprejem navlhčí konečky. Já i dcery máme hodně dlouhé vlasy. U dětí se nedivím, že je vezme jen rychle a já chci taky jen zkrátit, zastřihnout konečky. Když jsem dřív chtěla střih na krátkých vlasech nebo barvu atd, to bylo vždycky se vším všudy na hodinu a půl. S dětma na to není čas ani peníze na vyhazování..
Syna i manžela taky stříhá pouze s vlhkými vlasy, mašinkou krk a kolem uší, čupřinu nůžkami. Pak profouká, pročeše ke zbavení odstřižených vlásků.
Napadá mě dotaz: jak si užíváte ukecané kadeřnice? Chodíte si k nim záměrně pokecat, probrat drby a bulvár? Nebo vás to jako mě nesmírně obtěžuje, unavuje? Já jsem si vždycky chtěla u kadeřnice odpočinout, vypnout a relaxovat tichem. Nebylo mi přáno, každá si chce povídat a pro mě to není relax. Mám kamarádky, které milují tu péči o vlasy doplněnou nezávazným plkáním o ničem nebo běžných problémech..
Asi toho bude vic, vydelek, lepsi prace s vlasy, taky hygiena verim, ze muze byt duvod (sahej treba do mastné nebo zaprášené hlavy).
Jestli chces usetrit, zjisti, jedtli u vas nemají učňovské kadeřnictví, tam ji strihnou za par korun i s mytím.