Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Chtěla bych se zeptat na reálné zkušenosti a recenze na pripravky, které zpomalí šedivění vlasů. Internet je toho plný, ale nechci kupovat podle placené reklamy., ale podle zkušeností žen.
Je mi 37, jsem tmavá, ale sem tam stříbrná nitka se už objevuje…
Promiň, ale myslím, že jedině barvou na na vlasy. Jiné přípravky přes širokou škálu vlasové kosmetiky na to nejsou. Ona hraje hodně dědičná zátěž.
@Lidulla píše: Více
Hmm, tak to mě opravdu moc mrzí, že se už tak brzy musíš potýkat se šedinami. Řekla bych, že s tím už asi nic moc nenaděláš…
Bohužel, za to všechno může hlavně genetika nebo i v nemalé míře i zvýšený stresový faktor. Ale jinak ti asi nezbývá nic jiného, než sáhnout po nějaké vhodné barvě na vlasy, která ti je alespoň trochu pomůže „oživit” a pokud možno, tak i vyživit.
![]()
Pardon, ale tohle mě pobavilo. Jej, co bych za to dala, mít v 37 jen občas bílou nitku. Je to genetika, to se nedá ovlivnit. U nás v rodině šedivíme už od mládí. Nic než barva nepomůže.
Prosím anonym, nechci to mít u svého nicku. Dík.
Nooo, mně přestaly šedivět a dokonce se do některých vrátil pigment, schválně jsem se přestala barvit, když jsem si toho všimla a vydržela jsem fakt dlouho, jen občas na nějaké akce stříkla ten barvicí sprej. Jak se to stalo bohužel nevím. Ale zkrátka je mám méně šedivé než předtím ![]()
@Anonymní píše: Více
Presne jsem si rikala…lide s tmavymi vlasy casto sedivi jeste pred tricitkou…a hlavne kazdej sedivej vlas „zari“… Akorat se vetsina barvi, tak to dela dojem, ze maji vlasy tmave…A souhlasim s ostatnimi, ze nicmoc nez barva nepomuze.
Ve 37 letech není šedivění nic neobvyklého.
Já mám vlasy s nádechem že, je mi 42, a už mi šediví skráň, minulý týden jsem si dala hennu a uvidím.. zda to bude stačit…
Jinak, prý pomáhá jíst zinek…ale těžko říct, zda to fakt pomůže..
U blondýn je to nejméně markantní, ale zase většina blondýn si dává minimálně melír, takže to zakryjí..
Žádné přípravky nepomůžou, jedině obarvit. Šedivění způsobuje úbytek pigmentu přímo v kořínku vlasů, ten tam nijak uměle nedoplníš ![]()
Je mi 36 a jsem šedivá celá, teda byla bych, kdybych se nebarvila. Genetika a stres. Nic na to není.
Já jsem první šedivý vlas objevila na konci vysoké. Bylo to že stresu. V 37 jsem se už pravidelně barvila… Fakt to není nic neobvyklého.