Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte děvčata,založila jsem toto téma proto,aby sem se už konečně přestala bát.mám za sebou dvě zamlklé těhu(listopad a březen),teď jsem znovu těhotná a mám strach aby se to neopakovalo.Zajímalo by mě zda je tady někdo,kdo také 2× potratil a na potřetí už se dočkal miminka.Pomohlo by mi přečíst si, že teprv napotřetí to může vyjít
Děkuji za každý příspěvek ![]()
Ahojky
Jdu tě podpořit.Není to teda můj případ ale jde o mojí kolegyni z práce.
Při prvním i druhém těhu potratila.Vyšlo to až na potřetí.A i další těhu už bylo v pořádku, takže má teď dvě krásné zdravé děti.
Přeju ti ať těhu probíhá tak jak má a dočkáš se svého miminka.
1 ZP- duben 2010, SP- srpen 2010 a nyní čekáme chlapečka a zatím ťuk, ťuk je vše v pořádku ![]()
a nějakými testy jsi prošla??a bral tě mudr hned jako rizikovou?
Ahojky
taky bych te rada podpořila ale zaroven i sebe …taky sem prodělala dvě zamlkla tehotenství… první ve 12tt druhy v 8 tt ted jsem do třetice tehotna a jsem dnes 8+2
a na kontrolu bych mela jit 22.6 ale možna ukecam doktora aby mi udelal ultrazvuk ted ve čtvrtek nebot potřebuji recept na leky …doufam že bude vše v poradku .
PROSTĚ VEŘÍM ŽE DO TŘETICE TO VYJDE .
Bajčo … abyla si na nakejch vyšetřeních a přišli na neco?
Mi meli problem s bunecnou imunitou …takže ted zobu prednison a doufam že to bude vše tak jak ma .
No já na žádných testech nebyla.Doktor říkal že 2× je to ještě náhoda,čert ví zda má pravdu.teď jsem teprv na samém začátku 5tt a jsem plná trachu.tak se můžem podporovat navzájem ![]()
Ahoj,
ja sama tu zkusenost nemam, ale mam dve kamaradky, co dvakrat za sebou prodelaly ZT a ted uz maji zdrave deti.
hodne stesti
j
No to urcite Bajco … ja doufam že ti to dopadne dobře budu držet pesticky .. ![]()
Ale doktor je teda nezodpovedneej …me delali spoustu vyšetření hned …a sem za to dost rada …na ten imunologický problem by asi jinak nepřišli .
A Bajčo už jsi byla ted u doktora aby tehu potvrdil ? a jsi doma nebo chodiš do prace ? Me teda nechal hned doma takže už sem doma asi 4 týden
prace mi sice chybi ale je mi dost blbě takže sem na jednu stranu rada …hodne spim nebo ležím ![]()
ne ještě mi nikdo těhu nepotvrdil,právě že chci k mudr až tak v pátek to budu mít 10 dní zpoždění.do práce tedy ještě chodím,tento týden mám k tomu noční a docela těžkou práci tak po něm budu chtít neschopenku.nevím jestli je nezotpovědný,on má hodně roků praxi a minule mi říkal že snad za celou dobu co ordinuje tak si nepamatuje že by po testech na něco přišli,prý by mě to akorát stálo čas a peníze.
Bajco tak me to stalo maximalne par navštěv v Podoli ale jinak ani korunu a problem našli …
Tak se v praci zkus šetřit a v patek šup k doktorovi a na neschopenku … bude to jistejsi kort když maš narocnejsi praci .
gabko, dělat vyšetření po 2 potratech není nutné a je to dle více doktorů i předčasné
A měli pravdu, testy dělají, pokud je potratů prý více než 3. Mě by na testy poslali kdybych chtěla, ale nechtěla jsem ![]()
Bajča píše:
Ahojte děvčata,založila jsem toto téma proto,aby sem se už konečně přestala bát.mám za sebou dvě zamlklé těhu(listopad a březen),teď jsem znovu těhotná a mám strach aby se to neopakovalo.Zajímalo by mě zda je tady někdo,kdo také 2× potratil a na potřetí už se dočkal miminka.Pomohlo by mi přečíst si, že teprv napotřetí to může vyjítDěkuji za každý příspěvek
Bajčo držím palce ať se všechno dobře povede…
Zkus si přečíst knihu Tajemství štěstí - pomůže ti od ,,bání se,, … ![]()
monikalysa
No tak je to zřejmně dle doktoru ale ja sem za vyšetření rada je mi 35 a čekat jestli potřetí potratím nebo jestli se to povede se mi zrovna nechtelo …v mem připade bych bez lečby totiž znova potratila .
Netvrdím že všichni to maji stejně u nekoho to není tím že by byl v nečem problem ..jen se to prostě stane ale hold každej to mame jinak .
V žádném případě tě Bajčo nechci nejak nervovat … vubec se nestresuj ..uživej tehu …ted ti to určitě vyjde
Ale kdy ne tak bych doktora požadala aby ti vyšetření udělal . ![]()
Přeji hodně štěstí .
Nevěš hlavu, také znám několik holek, co si prodělaly 2 potraty a dotřetice to vyšlo…
Držím palečky ![]()