Proč se dává v těhotenství neschopenka?

Klementýnka
13.6.11 10:42

Proč se dává v těhotenství neschopenka?

Ahoj holky,

nežiju v Čechách, ale při pročítání diskusí docházím k závěru, že spoustu těhotných holek je na neschopence. Zajímalo by mě, z jakého důvodu?

Tady se neschopenka nedává, neznám nikoho, kdo by ji měl a těhotných znám spoustu. Ani při špinění, krvácení …

Ostatně tady se i na angínu s antibiotikama dávají 2 dny, což je masakr.

Jaké důvody vedou lékaře k napsání neschopenky? Nebo lze o ní i zažádat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13674
13.6.11 10:48

ahoj, tak já měla neschopenku od začátku, dr. mi jí napsala, protože jsem špinila a krvácela, a i proto, že jsem čekala dvojčata :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
13.6.11 10:49

Ahojky…tak já měla u Matyho neschopenku do 14.tt - možná tak trochu „pro svůj klid“, abych nebyla ve stresu (byla jsem po ZT). U Berunky - taky po ZT (druhém) - jsem chodila do práce prakticky až do porodu.

Moje sestra byla na neschopence u obou dětí, protože pracovala v nemocnici jako sanitární sestra…tudíž rizikové povolání.

Zkušenosti z okolí mám takové, že neschopenky se dávají především právě při rizikovém zaměstnání - fyzicky namáhavá práce, práce v noci, nevhodné prostředí (barvy, laky) atp. No a samozřejmě při rizikovém těhu…krvácení a tak. :think:

• Citovat
  • Upravit
maggie79
13.6.11 10:50

já jí dostala ptz dělám na směny ve fabrice…sice by mě na jednu směnu dali, ale stále na lince. a abych o malý přišla to nechci riskovat, navíc mi bylo zle tak ani nevím jak bych tam 8h zvládla. a kde prosím tě žiješ, to slyším prvně že by ani při krvácení tě dr neenchal doma??? 8-o. co kdyby ta ženská potratila???

• Citovat
  • Upravit
30828
13.6.11 10:51

klementýnka no já bych řekla, že proto, že to je ted moderní, být těhotná a být doma :-)…samo, že jsou případy, kdy je ženská na rizikovce anbeo má problémy, ale hodně ženskýchje podle mě jen tak, aby stihly nakoupit a připrvait se a odpočinout si.....na mě všichni, vč. doktorů který sem v těhu navštívila čuměli jako na divnou, jak to, žeš chodím normálně do práce

jo ještě se dává i u rizikového pracoviště

Příspěvek upraven 13.06.11 v 10:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
13.6.11 10:51

no tak nevím jak komu ale já jsem na neschopence kvůli předchozímu potratu a v tomto těhu to také hrozilo, musím být v klidu… a navíc beru hormony na podporu a ponich mám stavy na omdlení…nevím ale jsem ráda že nejsem v práci.
Kde jsi v zahraničí?? mám známou také těhu v zahraničí a je na neschopence…

• Citovat
  • Upravit
3234
13.6.11 10:52

já měla taky neschopenku od začátku těhu, sama jsem o ni dr. požádala, důvodem byla práce - na směny, fyzicky namáhavá, v horku, tahání těžkých věcí, nic pro těhotnou. Na jinou práci mě zaměstanavtel převést nemohl,tak jsem šla marodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
13.6.11 10:53

Ahoj.Tak třeba já osobně čekám třetí mimčo a neschopenku mám od začátku kvůli dvěma předčasným porodům a také jsem po operaci děl.čípku,takže u mě je to asi pochopitelné.Další případy,kdy dávají doktoři PN jsou třeba předchozí potraty,krvácení aj.Ale je pravda,že znám taky osobně holčinu,která byla na PN jen proto,že měla známou doktorku,nebylo jí nic,ani v dřívější anamnéze nic neměla,ale byla to holt známá.Dostala vycházky na celý den,od 8.00 do 20.00 a lítala,kde se dalo.Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
13.6.11 10:54
acimedaca píše:
klementýnka no já bych řekla, že proto, že to je ted moderní, být těhotná a být doma :-)…samo, že jsou případy, kdy je ženská na rizikovce anbeo má problémy, ale hodně ženskýchje podle mě jen tak, aby stihly nakoupit a připrvait se a odpočinout si.....na mě všichni, vč. doktorů který sem v těhu navštívila čuměli jako na divnou, jak to, žeš chodím normálně do práce

jo ještě se dává i u rizikového pracoviště

Příspěvek upraven 13.06.11 v 10:53

No já nevím, ale já taky chodila do práce, můj Dr se akorát zajímal jakou práci dělám,ale neschopenku mi nenabízel,ani nevnucoval a ani se nikdo na mě jako na divnou nedíval. Ale měla jsem pohodovou práci, někde u pásu na směny bych asi taky nedala

• Citovat
  • Upravit
9044
13.6.11 10:54

Ahoj,tak me ji muj gynekolog napsat nechtel,ja jsem ji ani sama nechtela,jedinej kdo ji po me chtel byla ma nadrizena :)protoze pokud bych zustala v praci,musela by me nekam preradit a to se ji moc nechtelo.
Podotykam,ze delam v nemocnici na chirurgii zdravotni sestru.
kdyz jsem neschopenku nedostala,v praci mi zmenili smeny,chodila jsem jen na ranni a nedelala nejakou tezkou praci,a nemela jsem prijit do styku s odpadem a tak,ale tomu se tam clovek fakt nevyhne.
Na neschopenku jsem sla az v 19tt,ale to jen kvuli tomu,ze jsem byla na odberu plodove vody a po nem muj doktor nechava zensky az do konce doma.
No ale nejak si nedokazu predstavit,ze bych treba jeste v 8.mesici s velkym pukem chodila do prace…jako neco jineho je,kdyz zenska sedi treba v kanclu a neco jineho,kdyz jde o zdravotni sestru a jina tezka zamestnani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
13.6.11 10:55

Je to pravda, dnes s tím většina doktorů nemá problém, i pro jistotu vystavit neschopenku. Taky teda ne všichni, ale je pravda, že někteří jí vystaví jak píšeš i na požádání. Taky jsem doma od začátku těhotenství - od začátku mě bolelo břicho a také jsem špinila, pak se přidali celodenní nevolnosti, tak proto. Ale často jsou doma holky z důvodu nevhodnosti zaměstnání - práce na směny, holky prodavačky, servírky, zdravotní sestry,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
13.6.11 10:55

Já měla od začátku protože mám za sebou dva potraty a měla jsem rizikové těhotenství kvůli odlučující se placentě.Pracovala jsem do tří měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
13.6.11 10:57

Pri prvnim tehotenstvi mi dr. nabidla neschopenku hned, protoze jsme se lecili s neplodnosti. Ze pry se to tak normalne dela :nevim: Nejdriv jsem nechtela, ale pak jsem o ni zazadala, protoze to bylo pred Vanoci a sefova mi napsala fakt silene sluzby - to bych nedala.
Podruhe jsem zazadala asi ve 4 mesici - nezvladala jsem vstavani ve 4 rano a dojizdeni do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
13.6.11 10:58

První těhu před 4-mi lety rizikovka od začátku,důvod rizikové pracoviště a hlavně špinění,bolesti břicha-takže od začátku rizikovka.
Druhé těhu jsem pracovala ještě do 17.tt.které bylo již od začátku též rizikové,ale pracoviště bylo klidnější,jen já jsem potřebovala klid a odpočinek-tvrdnutí bříška,nízký tlak.A hlavně jsem 3 roky po konizaci takže i to byl důvod zůstat raději doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
13.6.11 11:02

… no a taky jsem byla na odběru plodové vody, což je pak opět důvod k neschopence, ale většinou jen na 14 dní. A právě těm, co sedí v kanclu, moc doktoři tu neschopenku zkrátit nechtějí. Taky to není na ten pupek dobrý, ale to už by pak fakt musela zůstat doma snad každá těhule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí