Proč se dává v těhotenství neschopenka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7479
13.6.11 12:10
Raduš.ka44 píše:
Pajule22 píše:
Ahoj,tak me ji muj gynekolog napsat nechtel,ja jsem ji ani sama nechtela,jedinej kdo ji po me chtel byla ma nadrizena :)protoze pokud bych zustala v praci,musela by me nekam preradit a to se ji moc nechtelo.
Podotykam,ze delam v nemocnici na chirurgii zdravotni sestru.
kdyz jsem neschopenku nedostala,v praci mi zmenili smeny,chodila jsem jen na ranni a nedelala nejakou tezkou praci,a nemela jsem prijit do styku s odpadem a tak,ale tomu se tam clovek fakt nevyhne.
Na neschopenku jsem sla az v 19tt,ale to jen kvuli tomu,ze jsem byla na odberu plodove vody a po nem muj doktor nechava zensky az do konce doma.
No ale nejak si nedokazu predstavit,ze bych treba jeste v 8.mesici s velkym pukem chodila do prace…jako neco jineho je,kdyz zenska sedi treba v kanclu a neco jineho,kdyz jde o zdravotni sestru a jina tezka zamestnani.
Dřív ženský před porodem kopaly brambory a děti se rodily v pořádku :wink:

To ale taky není až tak pravda. Kolikrát potrácely v začátku a ani o tom nevěděli. Udrželi se jen silné plody a i mnohé děti umírali krátce po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.6.11 12:11

Jasne, drive mel zase kazdy praci a nevidelo se ani pulka nezamestnanych jako dnes…
prece nejde srovnavat to co bylo a to co je… jen se proste tomu musime prizpusobit, ne???
Kdysi se taky prikrmy davaly ve tretim mesici, taky nebyly papirove plenky a monitory dechu a ultrazvuky… a kdo toho nevyuziva????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
13.6.11 12:12
BaraDolezal píše:
mona77 píše:
Monjie píše:
Ja nechapu, proc to resite??! At si to kazdy zaridi podle sveho, nikde neni napsano ze by se v TT muselo pracovat, je lepsi kdyz ma zenska klidek a to tehotenstvi si uziva, ne?
Proc?
Protoze na nas vsechny, co jsme doma s detma, musi nekdo dalsi makat a platit dane.
Bych chtela videt, kolik zenskych by zustalo doma, kdyby jim stat nedaval prachy zadny. To uz by si to kazdy rozmyslel…
Kdyby byly v r… ryby.
Klidne priznam, ze to bych si asi rozmyslela, ale kdyz jsem si to rozmyslet nemusela, tak jsem vyuzila toho, co se mi naskytlo.
No neee? :-)

Souhlas, ja jsem to udelala taky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
13.6.11 12:14

týý jooo 8-o tak holky respect vám všem co jste to v těhu tak bravurně zvládaly a chodily do práce z přesvdčení že děláte něco pro stát, já si taky plánovala jak to budu do mateřské hezky v práci zvládat, teď si nedovedu představit, jak bych to tam dávala, unaví mne i vaření oběda :oops: Zas taká výhra ta nemocenská není, ja měla do poloviny vycházky jen 2 hod denně :nevim: Peníze taky bída, už jsem se byla domluvit v práci, že po mateřské nastoupím aspoň na pár hod., rozhodně v neschopence nevidím žádné obírání státu a pod :-o Na můj stav to slovo úplně sedlo, prostě neschopná normálně fungovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.6.11 12:14

Nehlede na to, ze stat sam v tom ma binec a mnohe veci jsou pro me nepochopitelne, nespravedlive a nedomyslene… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.6.11 12:15

burgundy :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30833
13.6.11 12:15

dohadovat se asi nemá cenu, že jo, každej má svojí pravdu :-)

prostě je to tak, že je to v tomhle státě možný, tak ženský na tu neschopenku jdou…každá má jinej důvod, nemoc, stres, zaměstnání, pohodlnost…některá to přizná, některá ne - každá podle svého svědomí… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.6.11 12:19
Kvatapka píše:
KPKristy píše:
Monjie píše:
Ja nechapu, proc to resite??! At si to kazdy zaridi podle sveho, nikde neni napsano ze by se v TT muselo pracovat, je lepsi kdyz ma zenska klidek a to tehotenstvi si uziva, ne?
Moje řeč! Myslím, že ženská se za život i tak namaká dost :jazyk:
Do nějakých 70ti let toho ještě stihneme :mrgreen:

no prave, takze nejlepsi mit minimalne 12deti a pak rovnou do duchodu:DDDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.6.11 12:20
BaraDolezal píše:
Nehlede na to, ze stat sam v tom ma binec a mnohe veci jsou pro me nepochopitelne, nespravedlive a nedomyslene… :think:

Ja bych radsi resila porodny, rodicak a ne proc jde zenska na neschopenku:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.6.11 12:20
Monjie píše:
Kvatapka píše:
KPKristy píše:
Monjie píše:
Moje řeč! Myslím, že ženská se za život i tak namaká dost :jazyk:
Do nějakých 70ti let toho ještě stihneme :mrgreen:
no prave, takze nejlepsi mit minimalne 12deti a pak rovnou do duchodu:DDDD

Klobouk dolu pred tou, ktera to zvladne!!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.6.11 12:21

I par takovych znam:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
Monjie píše:
BaraDolezal píše:
Nehlede na to, ze stat sam v tom ma binec a mnohe veci jsou pro me nepochopitelne, nespravedlive a nedomyslene… :think:
Ja bych radsi resila porodny, rodicak a ne proc jde zenska na neschopenku:D

Taky souhlasim, to porodne byl omyl stoleti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479

Holky problém je to, že dnes Vás nemají kam přeřadit a ani v tý kanceláři za Vás nikdo víc práce neudělá a ono už to tam taky není jako to bývalo. Pořád si sice uvařit kafe můžeš, ale za ten den ho už nestihneš ani vypít. Kolikrát jsem ani nestihla jít na oběd. No prostě hodně se změnilo od dob našich maminek, které sice taky nikdo na nesch. nenechával, ale skutečně měl zaměstnavatel možnost nějakým způsobem trochu ulevit i těm ženskejm na linkách. Teď to prostě takhle nefunguje. A s těma státníma financema, myslím, že tohle není ten největší výdej, kterej by rujnoval státní pokladnu. Kdyby se tu nerozkradlo, co šlo, tak je pořád z čeho brát. S tím bych se teda zrovna moc nenervovala: Mě mrzí jen to, že za mě tu práci musí někdo udělat a ve státním je to bohužel tak, že jim za to ani nic navíc nezaplatí. Takže za stejněj směšnej plat dělají ještě za dlouhodobě nemocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.6.11 12:22
krmar píše:
Raduš.ka44 píše:
Pajule22 píše:
Ahoj,tak me ji muj gynekolog napsat nechtel,ja jsem ji ani sama nechtela,jedinej kdo ji po me chtel byla ma nadrizena :)protoze pokud bych zustala v praci,musela by me nekam preradit a to se ji moc nechtelo.
Podotykam,ze delam v nemocnici na chirurgii zdravotni sestru.
kdyz jsem neschopenku nedostala,v praci mi zmenili smeny,chodila jsem jen na ranni a nedelala nejakou tezkou praci,a nemela jsem prijit do styku s odpadem a tak,ale tomu se tam clovek fakt nevyhne.
Na neschopenku jsem sla az v 19tt,ale to jen kvuli tomu,ze jsem byla na odberu plodove vody a po nem muj doktor nechava zensky az do konce doma.
No ale nejak si nedokazu predstavit,ze bych treba jeste v 8.mesici s velkym pukem chodila do prace…jako neco jineho je,kdyz zenska sedi treba v kanclu a neco jineho,kdyz jde o zdravotni sestru a jina tezka zamestnani.
To ale taky není až tak pravda. Kolikrát potrácely v začátku a ani o tom nevěděli. Udrželi se jen silné plody a i mnohé děti umírali krátce po porodu.

Tak to se stává i teď, že spousta ženských potratí hned na začátku a neví o tom. To, že mnohé děti umíraly krátce po porodu, určitě nesouviselo s tím, že ženský makaly, ale s úrovní zdravotní péče o novorozence. Dřív se prostě nehrálo na to, že ženská, jen co otěhotněla, vyhodila nohy na stůl, jak je to zvykem v dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.6.11 12:22

Ja myslim, ze kancelarska prace se delat da i na HO, ja makala i kdyz jsem lezela v Motole po chemo kdyz jsem byla jakztakz v pohode:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí