Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Raduš.ka44 píše:Pajule22 píše:Dřív ženský před porodem kopaly brambory a děti se rodily v pořádku
Ahoj,tak me ji muj gynekolog napsat nechtel,ja jsem ji ani sama nechtela,jedinej kdo ji po me chtel byla ma nadrizenaprotoze pokud bych zustala v praci,musela by me nekam preradit a to se ji moc nechtelo.
Podotykam,ze delam v nemocnici na chirurgii zdravotni sestru.
kdyz jsem neschopenku nedostala,v praci mi zmenili smeny,chodila jsem jen na ranni a nedelala nejakou tezkou praci,a nemela jsem prijit do styku s odpadem a tak,ale tomu se tam clovek fakt nevyhne.
Na neschopenku jsem sla az v 19tt,ale to jen kvuli tomu,ze jsem byla na odberu plodove vody a po nem muj doktor nechava zensky az do konce doma.
No ale nejak si nedokazu predstavit,ze bych treba jeste v 8.mesici s velkym pukem chodila do prace…jako neco jineho je,kdyz zenska sedi treba v kanclu a neco jineho,kdyz jde o zdravotni sestru a jina tezka zamestnani.
To ale taky není až tak pravda. Kolikrát potrácely v začátku a ani o tom nevěděli. Udrželi se jen silné plody a i mnohé děti umírali krátce po porodu.
Jasne, drive mel zase kazdy praci a nevidelo se ani pulka nezamestnanych jako dnes…
prece nejde srovnavat to co bylo a to co je… jen se proste tomu musime prizpusobit, ne???
Kdysi se taky prikrmy davaly ve tretim mesici, taky nebyly papirove plenky a monitory dechu a ultrazvuky… a kdo toho nevyuziva????
BaraDolezal píše:mona77 píše:Kdyby byly v r… ryby.Monjie píše:Proc?
Ja nechapu, proc to resite??! At si to kazdy zaridi podle sveho, nikde neni napsano ze by se v TT muselo pracovat, je lepsi kdyz ma zenska klidek a to tehotenstvi si uziva, ne?
Protoze na nas vsechny, co jsme doma s detma, musi nekdo dalsi makat a platit dane.
Bych chtela videt, kolik zenskych by zustalo doma, kdyby jim stat nedaval prachy zadny. To uz by si to kazdy rozmyslel…
Klidne priznam, ze to bych si asi rozmyslela, ale kdyz jsem si to rozmyslet nemusela, tak jsem vyuzila toho, co se mi naskytlo.
No neee?
Souhlas, ja jsem to udelala taky ![]()
týý jooo
tak holky respect vám všem co jste to v těhu tak bravurně zvládaly a chodily do práce z přesvdčení že děláte něco pro stát, já si taky plánovala jak to budu do mateřské hezky v práci zvládat, teď si nedovedu představit, jak bych to tam dávala, unaví mne i vaření oběda
Zas taká výhra ta nemocenská není, ja měla do poloviny vycházky jen 2 hod denně
Peníze taky bída, už jsem se byla domluvit v práci, že po mateřské nastoupím aspoň na pár hod., rozhodně v neschopence nevidím žádné obírání státu a pod
Na můj stav to slovo úplně sedlo, prostě neschopná normálně fungovat ![]()
Nehlede na to, ze stat sam v tom ma binec a mnohe veci jsou pro me nepochopitelne, nespravedlive a nedomyslene… ![]()
dohadovat se asi nemá cenu, že jo, každej má svojí pravdu ![]()
prostě je to tak, že je to v tomhle státě možný, tak ženský na tu neschopenku jdou…každá má jinej důvod, nemoc, stres, zaměstnání, pohodlnost…některá to přizná, některá ne - každá podle svého svědomí… ![]()
Kvatapka píše:KPKristy píše:Do nějakých 70ti let toho ještě stihnemeMonjie píše:Moje řeč! Myslím, že ženská se za život i tak namaká dost
Ja nechapu, proc to resite??! At si to kazdy zaridi podle sveho, nikde neni napsano ze by se v TT muselo pracovat, je lepsi kdyz ma zenska klidek a to tehotenstvi si uziva, ne?
no prave, takze nejlepsi mit minimalne 12deti a pak rovnou do duchodu:DDDD
BaraDolezal píše:
Nehlede na to, ze stat sam v tom ma binec a mnohe veci jsou pro me nepochopitelne, nespravedlive a nedomyslene…
Ja bych radsi resila porodny, rodicak a ne proc jde zenska na neschopenku:D
Monjie píše:Kvatapka píše:no prave, takze nejlepsi mit minimalne 12deti a pak rovnou do duchodu:DDDDKPKristy píše:Do nějakých 70ti let toho ještě stihnemeMonjie píše:Moje řeč! Myslím, že ženská se za život i tak namaká dost
Klobouk dolu pred tou, ktera to zvladne!!!
![]()
Monjie píše:BaraDolezal píše:Ja bych radsi resila porodny, rodicak a ne proc jde zenska na neschopenku:D
Nehlede na to, ze stat sam v tom ma binec a mnohe veci jsou pro me nepochopitelne, nespravedlive a nedomyslene…
Taky souhlasim, to porodne byl omyl stoleti ![]()
Holky problém je to, že dnes Vás nemají kam přeřadit a ani v tý kanceláři za Vás nikdo víc práce neudělá a ono už to tam taky není jako to bývalo. Pořád si sice uvařit kafe můžeš, ale za ten den ho už nestihneš ani vypít. Kolikrát jsem ani nestihla jít na oběd. No prostě hodně se změnilo od dob našich maminek, které sice taky nikdo na nesch. nenechával, ale skutečně měl zaměstnavatel možnost nějakým způsobem trochu ulevit i těm ženskejm na linkách. Teď to prostě takhle nefunguje. A s těma státníma financema, myslím, že tohle není ten největší výdej, kterej by rujnoval státní pokladnu. Kdyby se tu nerozkradlo, co šlo, tak je pořád z čeho brát. S tím bych se teda zrovna moc nenervovala: Mě mrzí jen to, že za mě tu práci musí někdo udělat a ve státním je to bohužel tak, že jim za to ani nic navíc nezaplatí. Takže za stejněj směšnej plat dělají ještě za dlouhodobě nemocné.
krmar píše:Raduš.ka44 píše:To ale taky není až tak pravda. Kolikrát potrácely v začátku a ani o tom nevěděli. Udrželi se jen silné plody a i mnohé děti umírali krátce po porodu.Pajule22 píše:Dřív ženský před porodem kopaly brambory a děti se rodily v pořádku
Ahoj,tak me ji muj gynekolog napsat nechtel,ja jsem ji ani sama nechtela,jedinej kdo ji po me chtel byla ma nadrizenaprotoze pokud bych zustala v praci,musela by me nekam preradit a to se ji moc nechtelo.
Podotykam,ze delam v nemocnici na chirurgii zdravotni sestru.
kdyz jsem neschopenku nedostala,v praci mi zmenili smeny,chodila jsem jen na ranni a nedelala nejakou tezkou praci,a nemela jsem prijit do styku s odpadem a tak,ale tomu se tam clovek fakt nevyhne.
Na neschopenku jsem sla az v 19tt,ale to jen kvuli tomu,ze jsem byla na odberu plodove vody a po nem muj doktor nechava zensky az do konce doma.
No ale nejak si nedokazu predstavit,ze bych treba jeste v 8.mesici s velkym pukem chodila do prace…jako neco jineho je,kdyz zenska sedi treba v kanclu a neco jineho,kdyz jde o zdravotni sestru a jina tezka zamestnani.
Tak to se stává i teď, že spousta ženských potratí hned na začátku a neví o tom. To, že mnohé děti umíraly krátce po porodu, určitě nesouviselo s tím, že ženský makaly, ale s úrovní zdravotní péče o novorozence. Dřív se prostě nehrálo na to, že ženská, jen co otěhotněla, vyhodila nohy na stůl, jak je to zvykem v dnešní době.
Ja myslim, ze kancelarska prace se delat da i na HO, ja makala i kdyz jsem lezela v Motole po chemo kdyz jsem byla jakztakz v pohode:D