Bolest kyčlí a kříže ve 13tt

Mišis
12.6.11 13:47

Bolest kyčlí a křiži ve 13tt

Ahoj, jsem 13tt a přibrala jsem 2 kg. Chtěla bych se zeptat jestli je normální že už tak brzy bolí kyčle a křiže? Včera večer mě ty kříže tak chytly že jsem nemohla dojít na záchod. Ležela jsem už v posteli nic mě nebolelo ale když jsem se chtěla zvednout tak to bolelo jak čert a šla jsem zhrbená jak babička. Připadá mi to že je to dost brzy. Poradte prosím. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
12.6.11 14:43

Ahojky zkus chodit na těhu cvičení.
Mě také bolí v kříži, ale cvičení pomáhá..nejhorší je ráno vstát z postele, ale jak se rozhýbu,tak je to dobrý…chodím cvičit 1× týdně a kdyžse mi chce zacvičím si doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
12.6.11 15:07

No ja bych chtěla chodi cvičit ale nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
4856
12.6.11 15:45

Jsem na tom stejně … v kříži mě bolí jako prase, mam klokrát v noci práci se otočit ze strany na stranu … a cvičit taky nemůžu, bo jsem na rizikovém a právě jsem se vrátila z pobytu v nemocnici:/
Taky se mi zdá, že je na tyhle potíže ještě brzo, tak jsem zvědavá, jestli se ještě někdo ozve ..o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
12.6.11 16:04
Moth píše:
Jsem na tom stejně … v kříži mě bolí jako prase, mam klokrát v noci práci se otočit ze strany na stranu … a cvičit taky nemůžu, bo jsem na rizikovém a právě jsem se vrátila z pobytu v nemocnici:/
Taky se mi zdá, že je na tyhle potíže ještě brzo, tak jsem zvědavá, jestli se ještě někdo ozve ..o

No mě už v 11tt začaly hodně bolet kyčle, když jsem chodila tak jsem kulhala a tet mi to přešlo i do kříží. Někdy to je dobře ale někdy to je no, děs a hrůza. Kolikrát mě musí pomáhat manžel abych vstala z gauče když si lehnu. Ach jo doufám že za ten měsíc snad už budu moci si trochu zacvičit jinak se nechci vidět u porodu :-(

• Citovat
  • Upravit
7213
12.6.11 16:40

ty jo holky ja takovy problemy ve vasem tehu obdobi nemela,ale ted…docela si to uzivam :zed: takze nechci strasit,ale bude hur :-? jak bude miminko vetsi,vahovy prirustek,panev se trochu rozjede apd.apd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
12.6.11 17:32

ahojte, tak mě bolela pánev a kyčle nebo vnitřní pánev od prvního těhotenství.. chodila jsem na rehabky a vysvětlili mi, že vlivem dnešního způsobu života - pořád sedíme u pc, za volantem, apod.. máme prostě tu spodní část v ne moc dobré kondici.. svaly jsou různě stažené atd.. to je vysvětlování na dlouho. Nicméně když otěhotníme, tak jak roste děloha a vlivem svalové disbalance začneme poci´tovat tyhle bolesti.. svoji roli v tom má i hormonální bouře na začátku a tak celkově v průběhu těhotenství..
dochází k rozvolňování vazů, miminko si dole prostě dělá místo a když ty svaly nejsou zrovna v tom správném postavení, tak to začne bolet..
chce to trošku cvičit speciální cviky, mě pomohla fakt hodně sestava Mojžíšové a plavání. ( zpevnění spodní části zad, boční břišní svaly, přímý sval se v těhu nedoporučuje posilovat - cviky na pánevní dno apod.. )
Většinou to nijak neohrožuje miminko, spíš pro maminky je to nepříjemný.. sem tam dojde rostoucí dělohou i k uskřinutí nějakýho nervu, pak z toho brní nohy apod… všechno bohužel znám :roll: :-D
a po porodu zase cvičit, aby se to dalo dohromady..
tak hodně štěstí a ať bolesti přejdou nebo jsou aspoň snesitelné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
12.6.11 17:34

Nel, díky;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
12.6.11 18:05

NELA77 - Takže kromě cvičení, které tet jak už jsem napsala provádět nemůžu, na to nic není?

• Citovat
  • Upravit
2505
12.6.11 18:40

Miško - jak to myslíš? jako s tím něco provést? ještě speciální jemné těhu masáže..ono to cvičení není klasické cvičení, jsou to třeba cviky v leže na zádech, to mi maximálně pomáhá - počkejte, já večer budu mít chvilku, tak najdu odkaz na to cvičení - je to prakticky jenom takový zatlačení páteře do podložky a ona se tím uvolní, ale chtělo by to,a by ti to někdo ukázal i jak u toho dýchat. Ono někdy stačí tu bolest jenom prodýchnout, a uvolní se tam cosi :wink:
odkud jsi ?
Moth - já jsem u prvního těhu s bolestmi zad byla tady - je skvělá příjemná a moc mi pomohla.
http://www.volny.cz/…mckenzie.htm
a taky dělá Mojžíšovou, může naučit a doporučit cvičení.

a v Pardubicích jsem byla přímo na kurzu metody Mojžíšové - ale týjo, musím najít kontakt na tu paní, byla taky strašně super a dělala mi i mobilizaci křížokyčelního skloubení.. jako týden jsem pak chodila úplně bez potíží..než jsem si to u stroje zase potentila no.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
12.6.11 18:56

Neli - no třeba nějaké masáže, já mam strach cvičit mě se před 4mi týdny odlučovala placenta takže mi hrozil potrat. Zítra jdu na prohlídku tak se doktora poptám na to cvičení i když pochybuju, no uvidím. Jinak moc děkuji za vysvětlení alespon vím o co jde :kytka:

Příspěvek upraven 14.06.11 v 10:54

• Citovat
  • Upravit
2505
12.6.11 18:58

Miško - jasný, to se pak člověk bojí jít i na wc viď :hug: tak at´je všechno v pořádku :kytka: a krásný porod :srdce: pak se dáme nějak dokupy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
12.6.11 19:13

Děkuji moc :hug: Ještě bych se zeptala, mě to začína vždycky dost bolet hlavně k večeru, tet už se zase těžko zvedám z gauče. Měla si to taky tak? Nebo já sem divná? :-D

• Citovat
  • Upravit
765
12.6.11 19:21

Ahoj holky, mě vžycky bolely záda a v těhu se to samozřejmě jen zhoršilo…vřele doporučuji těhotenské masáže, já chodím na thajské pravidelně jednou za 14dní a musím říct, že se to opravdu velmi zlepšilo. Taky manžel maže a masíruje, takže zapojte polovičky a bude to lepšíííí!!! :-)
Na kyčle bohužel nic nepomáhá, ale tam to přejde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
12.6.11 19:23

A ještě k tomu cvičení…těhotenská joga je taky super!!! :palec: jakmile mě začnou bolet k večeru záda, dám pár cviků a hned je to snesitelnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí