Algifen - 2. trimestr

3157
12.6.11 12:16

Algifen, 2. trimestr

Prosím o radu ohledně užívání Algifenu Neo (kapky) v těhotenství. Mám urkutné migrény, nic nezabírá, moje gyndr mi předepsala Algifen, nic jiného brát nemám. V příbalovém letáku i na diskusích se ale píše, že se Algifen v těhotenství brát nemá. Jsem z toho v rozpacích, bolest je nesnesitelná, ale strach taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
12.6.11 12:19

Ahoj já bych si ho vzala,pokud ti ho napsala dr.tak předpokládám,že není blbá a ví co dělá.pokud nebudeš brát prášky denně,tak se není čeho bát. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
12.6.11 12:22

Nevím, jestli tě to uklidní, ale taky jsem jako těhotná ležela v nemocnici na gynekologii (ikdyž je to už pár let) a Algifen mi dávali taky, taky jsem četla leták a vyděšeně se ptala doktorů, ale oni mi říkali, že krátkodobě to nevadí :nevim: a že se jen ty firmy „jistí“ :nevim: … rozhodnutí je samozřejmě na tobě… a paralen by ti nepomohl? ten se v těhu může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.11 12:26

Ahoj,mě Algifen dali v nemocnici ve třetím trimestru(když mě propouštěli)a moje gyn mi pak řekla,že to vůbec brát nemám,že to není pro těhotný :cert: a to mi ho v nemocnici dala doktorka na gyn oddělení :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.6.11 12:43

Mě Alfigen předepsal dr. těsně po porodu, i když jsem kojila a v příbalovém letáku bylo upozornění, že se užívat při kojení nemá. Řiď se svým dr., ono ty informace v příbalových letácích takové jsou, protože kdyby to mělo být vhodné pro těhotné a kojící, musel by lék projít dalšími testy a ty stojí výrobce peníze :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13770
12.6.11 12:43

Ahojky, pokud trpíš na migrény, tak zkus zázvor, a nejlíp, než se Ti migréna rozjede a taky preventivně. Jinak jestli se může paralen, tak radím, vem si dva zaráz. Jeden je málo, a je lepší si vzít dva hned, než dva každý po hodině, protože to zas bude málo a nezabere to. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
12.6.11 12:53

Tento lék sice neznám, ale před těhotenstvím jsem řešila jiný lék, jednalo se o imunosupresiva.
Toto byla odpověď mého gynekologa :wink:
Každý lék, který je zbytečný, je v těhotenství
nežádoucí. Každý lék, který je potřebný, je v těhotenství nutný. Vždy je
nutno zvažovat onemocnění ženy, rizika tohoto onemocnění pro ni a pro plod,
možnosti a rizika pro ni a pro plod různých způsobů léčby.

Takže pokud máš nesnesitelné bolesti tak si lék v klidu vezmi. A pokud ti ho přímo předepsala gynekoložka, tak už bych to neřešila vůbec :wink: Lékaři většinou ví co dělají :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.11 13:13

Ahoj, já myslím, že tím, že si lék vezmeš nic nezkazíš…Můj gynekolog mi řekl, že od 4 měsíce, když budu mít bolesti hlavy si můžu vzít i ibalgin. Samozřejmě občas. Přece nebudeme trpět bolestmi…a myslím, že mimčo to cítí taky, když nám není dobře.

• Citovat
  • Upravit
3157
12.6.11 13:56

Díky všem za názory, nakonec jsem to nevydržela a vzala si ty kapky, je pravda, že mé doktorce opravdu velmi věřím, ale ty pochybnosti jsou teď prostě u všeho, taky to určitě znáte :-) Děkuji za tip se zázvorem, určitě vyzkouším. Paraleny jsou pro mě bohužel úplně zbytečné, myslím, že i kdybych si jich vzala 10 tak to bude bez efektu, on ani ten Algifen není žádná hitparáda, ale taková tupá úleva to je. Ještě jednou moc díky, a kdybyste měla některá nějaký další tip na bolesti a migrény, budu ráda. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.6.11 09:06

Ahoj, ted lezim v nemocnici na gynde na pozorovani se zaludkem-zlucnikem. Po zkoumani mi predepsali kapky, dnes (2.den) jsem zjistila, ze Algifen :-( beru ho na migreny, ale v tehotenstvi (24tt) jsem se mu vyhybala obloukem. Tak predpokladam, ze mi (nam) neublizi, ta bolest zaludku nesla vydrzet, ale Algifen bych taky nerada brala dlouho :-(

Na migreny jsem ted v tehotenstvi nic nebrala,snazila jsem se to vyresit bez leku. Pomohla mi koupel vc. sprchovani hlavy a masaze (myti vlasu), kafe a satek s mokrym studenym obkladem. Do jednoho dne to preslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí