Bolest kyčlí a kříže ve 13tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
925
13.6.11 09:21

Dobré ráno, náhodou sem na toto téma narazila, tak ti napíšu moji zkušenost. Toto těhu je zatím relativně fajn, bolesti kyčlí se dají zvládnout, ale při prvním se mi v 9.tt bloklo SI skloubení (sakro-ilické), je to hluboko na zadku, kde naléhajá kříže a kyčel. I na pohmat jsem měla ty svaly a úpony stažené a bolestivé. Jediné, čím mi RHB dr.mohl pomoct bylo,že vyhmátl jakýsi bod a držel ho…Já myslela, že chcípnu. Bolelo to jak čert, ale pak kupodivu, přišla úleva. V těhu se masáže dolní části zad nedoporučují, kvůli potratu. Teď mám ozkoušené, večer si nelehnout hned na záda. Jak to udělám a uvolním zadek a kyčle, začne to pak bolet jak čert a mám problém se otočit na bok.
Jo a byla jsem i na cvičení i rehabky a ta mi poradila-postavit se rozkročmo na šířku ramen, lehce pokrčit kolena, ruce nahoru na boky stehen (na trochantery) a jakoby se snažit (spíš v duchu,protože v reálu to nejde) je tlačit dozadu. Prý se tak aktivují hluboké svaly a úpony na zadku, co tam zlobí.
A když nemíváš i mimo těhu problémy, tak to může být progesteronem, který rozvolňuje, co se dá.
Tak doufám, že teď nevypadám jako „strašně chytrá“ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
14.6.11 17:39

jooo, tak to znám…u prvního těhu od prvního trimestru až do konce, lahoda, fakt… :roll: Takže ano, je to možný… rozvolňuje se pánev a klouby, aby to pak bylo vše připravené na porod. Bohužel u někoho to začíná už takhle zkraje těhu.. No a teď jsem taky ve 13tt a tyhle bolesti mám opět už asi měsíc.. V kříži je to děs a kyčel taky,ale vím, že se mi později ještě přidají třísla atd… je to „lahůdka“,ale co naděláme :lol: Hold se k tomu porodu nějak dobelhat budeme muset.. Navíc já jsem postavou celkem drobek a měla jsem u prvního celkem úzkou pánev a až ke konci těhu se to roztáhlo na normální rozměr.. ale taky to bylo vykoupené bolestí a pajdáním…nicméně jsem díky tomu alespoň nemusela na císaře.. Takže se utěšuji, že je to známka toho, že vše je jak má být a že alespoň bude mít miminko dost prostoru k tomu vykouknout na svět.. Ale když mě to chytne, tak taky nadávám :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
14.6.11 17:44

Ganlum, myslím, že nevypadáš jako strašně chytrá ;) Já měla taky i před těhu problémy s SI klouby, bohužel v těhu na mě nikdo raději nešáhne.. no a právě je otázkou to rozvolňování…a to bolíííí a jak!! :jazyk: Takové bolesti jako v těhu jsem ještě neměla a že mám záda celkem v háji… U mě to bylo hodně tím rozvolňováním, no.. pánev se mi roztáhla od začátku těhu asi o 7cm… a to hold bolí.. au au..vrátilo se mi to zase vše skoro zpět, jen asi 2cm zbyly, tak počítám s tím, že to zase bude krapet víc bolet, než se to roztáhne zase na „míru k porodu“… ale ty SI klouby když zlobí, to je děs…fujky…navíc v těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
14.6.11 17:58
nela77 píše:
Miško - jak to myslíš? jako s tím něco provést? ještě speciální jemné těhu masáže..ono to cvičení není klasické cvičení, jsou to třeba cviky v leže na zádech, to mi maximálně pomáhá - počkejte, já večer budu mít chvilku, tak najdu odkaz na to cvičení - je to prakticky jenom takový zatlačení páteře do podložky a ona se tím uvolní, ale chtělo by to,a by ti to někdo ukázal i jak u toho dýchat. Ono někdy stačí tu bolest jenom prodýchnout, a uvolní se tam cosi :wink:
odkud jsi ?
Moth - já jsem u prvního těhu s bolestmi zad byla tady - je skvělá příjemná a moc mi pomohla.
http://www.volny.cz/…mckenzie.htm
a taky dělá Mojžíšovou, může naučit a doporučit cvičení.a v Pardubicích jsem byla přímo na kurzu metody Mojžíšové - ale týjo, musím najít kontakt na tu paní, byla taky strašně super a dělala mi i mobilizaci křížokyčelního skloubení.. jako týden jsem pak chodila úplně bez potíží..než jsem si to u stroje zase potentila no.. :roll:

Prosím prosím, lze tu metodu cvičit i při rizikovém těhu? Já právě nesměla u prvního a ani teď u druhého cvičit nic… Hrozil mi buď potrat nebo předčasný porod… Takže jsem mohla vstávat jen na záchod a pak zas v klidu ležet, ic víc.. Teď v podstatě to samé, akorát mi dr už dovolil vstát a pomalu chodit na prcházky.. lze v tomhle stavu cvičit dle Mojžíšové? Díky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
14.6.11 17:58
nela77 píše:
Miško - jak to myslíš? jako s tím něco provést? ještě speciální jemné těhu masáže..ono to cvičení není klasické cvičení, jsou to třeba cviky v leže na zádech, to mi maximálně pomáhá - počkejte, já večer budu mít chvilku, tak najdu odkaz na to cvičení - je to prakticky jenom takový zatlačení páteře do podložky a ona se tím uvolní, ale chtělo by to,a by ti to někdo ukázal i jak u toho dýchat. Ono někdy stačí tu bolest jenom prodýchnout, a uvolní se tam cosi :wink:
odkud jsi ?
Moth - já jsem u prvního těhu s bolestmi zad byla tady - je skvělá příjemná a moc mi pomohla.
http://www.volny.cz/…mckenzie.htm
a taky dělá Mojžíšovou, může naučit a doporučit cvičení.a v Pardubicích jsem byla přímo na kurzu metody Mojžíšové - ale týjo, musím najít kontakt na tu paní, byla taky strašně super a dělala mi i mobilizaci křížokyčelního skloubení.. jako týden jsem pak chodila úplně bez potíží..než jsem si to u stroje zase potentila no.. :roll:

Prosím prosím, lze tu metodu cvičit i při rizikovém těhu? Já právě nesměla u prvního a ani teď u druhého cvičit nic… Hrozil mi buď potrat nebo předčasný porod… Takže jsem mohla vstávat jen na záchod a pak zas v klidu ležet, ic víc.. Teď v podstatě to samé, akorát mi dr už dovolil vstát a pomalu chodit na prcházky.. lze v tomhle stavu cvičit dle Mojžíšové? Díky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
14.6.11 18:29

Mimísku - já myslim, že takové to zatahování a uvolňování pánve a zad bys mohla, odkud jsi?
doporučila bych ti určitě konzultaci s odborníkem :kytka: to cvičení nejsou žádné krkolomné cviky, je to spíš takové protahování, zatínání svalů a povolování..
nezkoušela jsi najít na netu sestavu cvičení Mojžíšové?
momentálně mám naspěch, tak nestíhám najít správný odkaz..
kdyby něco potřebovala víc, písni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
14.6.11 19:23

No já musela dávat pozor i na zatínání a tlačení na wc, měla jsem to hodně komplikovaný…takže se radši poradím i s dr…ale snad už jsme na tom s miminkem líp a dovolí nám alespoň tohle ;) Na net se podívám a zkonzultuju to s dr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
14.6.11 21:36

mimísku, tak ať to dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
14.6.11 21:47

Děkuju! :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
30.9.13 20:34

@Ganlum
Jsem ráda, že člověk najde zkušené lidi- momentálně jsem 8tt a můžu se po… bolestí.
V normálu trpím na ischias - úžasná a pikantní záležitost :pankac:
Beru utrogestan a díky Tvé poznámce mi došlo - proč se mi vše děje :D
Asi budu muset začít cvičit :D
Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení