Klíště v 9. měsíci těhu

1553
13.6.11 11:49

klíště v 9 měsíci těhu

Ahoj všem,

tak jsem si v sobotu vytáhla klíště z lýtka. Očkovaná nejsem, a s ohledem na zprávy ohledně 3. stupně varování jsem z toho trošku nervózní,
má někdo zkušenosti s klíštětem v této fázi těhu ?
ach jo.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18285
13.6.11 12:13

Black a klíště jste asi vyhodili, že? Že by se nechalo zkontrolovat, jestli bylo nakažené nebo ne. Pak bys mohla být v klidu, kdyby to vyšlo ok. V jaké oblasti bydlíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
13.6.11 12:16

Jinak jsem našla tohle:
Dobrý den.Chytle li těhotná žena klíště,je možné(nutné)dělat nějaká opatření?Existuje nějaká prevence před rozvinutím se boreliozy či encefal.?(když není očkování a klíště se přes běžná opatření přisálo).Je nutné raději ihned navštívit lékaře?Děkuji
Dobrý den, po přisátí klíštěte není nutné panikařit. Pokud chcete mít jistotu,jde tu hlavně o borreliózu, pak se po cca třech týdnech po přisátí mohou odebrat protilátky proti borrelióze - může oš.gynekolog. Encefalitida se bohužel projeví zjevně a klinicky ( bolesti hlavy,ochrnutí atd. ) a není možné proti ní cokoliv dělat krom očkování. Proti borrelióze v praxi očkování také není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
13.6.11 12:17
abbee píše:
Black a klíště jste asi vyhodili, že? Že by se nechalo zkontrolovat, jestli bylo nakažené nebo ne. Pak bys mohla být v klidu, kdyby to vyšlo ok. V jaké oblasti bydlíte?

Ni klíště je vyhozené.. jsem z Ústí nad Labem, ale klíště jsem chytla v Chřibské (kousek od České Kamenice), synátor tam chytl 4..(ale ten je aspoň očkovanej..) já se spíš bojím aby případně nebylo ohroženo mimi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
13.6.11 12:18

Já bych si hlídala to místo kde si klíště měla,kdyby to nějak rudlo nebo hnisalo tak bych vyhledala lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
13.6.11 12:20

Black, pro klid duše bych se o tom zmínila dr. při kontrole, ale asi vážně nezbývá než čekat - u tebe ty tři týdny čekání na borel. znamenají stejně dobu do porodu. Moc držím palce, ať je to v pořádku. Klíště je taky moje noční můra teďka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
13.6.11 12:21

Já byla těhotná loni a za tu dobu jsem chytila dvě :cert: O prvním klíštěti jsem řekla doktorovi na gyndě, ten se mě akorát zeptal ,jestli jsem očkovaná - nejsem,pak řekl ,že se mám hlídat a kdyby něco,tak zaskočit na ten odběr ,jak tu někdo psal:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
13.6.11 12:22
abbee píše:
Black, pro klid duše bych se o tom zmínila dr. při kontrole, ale asi vážně nezbývá než čekat - u tebe ty tři týdny čekání na borel. znamenají stejně dobu do porodu. Moc držím palce, ať je to v pořádku. Klíště je taky moje noční můra teďka.

zmíním.. no právě teď když to čtu, tak stejně to už budu rodit. ach jo… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
13.6.11 12:22
blackbirdka píše:
abbee píše:
Ni klíště je vyhozené.. jsem z Ústí nad Labem, ale klíště jsem chytla v Chřibské (kousek od České Kamenice), synátor tam chytl 4..(ale ten je aspoň očkovanej..) já se spíš bojím aby případně nebylo ohroženo mimi :-(

MAM OTAZKU KDYZ SI Z USTI JE U VAS V NEMOCNICI 3D?jA SEM TAM OBEDNANA NA KONTROLNI UZ KVULI PLODOVKY A PRITEL RIKAL ZE TAM MAJI JEN 3D.A NEVIS KOLIK TO NAHODOU STOJI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
13.6.11 12:23
Liduš88 píše:
Já bych si hlídala to místo kde si klíště měla,kdyby to nějak rudlo nebo hnisalo tak bych vyhledala lékaře.

No když jsem zjistila že ho mám, měla jsem u něj malej červenej flíček. Ve středu jdu na ko, tak to řeknu mudrovi.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
13.6.11 12:24
blackbirdka píše:
Liduš88 píše:
No když jsem zjistila že ho mám, měla jsem u něj malej červenej flíček. Ve středu jdu na ko, tak to řeknu mudrovi.. :-(

Já po obou měla červenej flíček docela dlouho..ale já to tak mám i u štípanců od komárů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
13.6.11 12:25
CARMENSANY píše:
blackbirdka píše:
abbee píše:
Ni klíště je vyhozené.. jsem z Ústí nad Labem, ale klíště jsem chytla v Chřibské (kousek od České Kamenice), synátor tam chytl 4..(ale ten je aspoň očkovanej..) já se spíš bojím aby případně nebylo ohroženo mimi :-(
MAM OTAZKU KDYZ SI Z USTI JE U VAS V NEMOCNICI 3D?jA SEM TAM OBEDNANA NA KONTROLNI UZ KVULI PLODOVKY A PRITEL RIKAL ZE TAM MAJI JEN 3D.A NEVIS KOLIK TO NAHODOU STOJI?

Ahoj v nemocnici ho maji, ale ten nedoporucuji, moc se maminkam nevenuji a berou to jak na běžícím páse. já byla u MUdr : Zahrádka Jiří a muho jen doporučit. Byli jsme tam celá rodinka přes hodinku, natočil, vytiskl dost foteček pro babičky a tak a stojí to 1000 kč.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
13.6.11 12:27

ach jo, děkuju všem za reakce.. no, už zbývá tak málo, a ještě řešit tohle, to je na palici.. :zed:
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
13.6.11 12:28

Black, já jsem našla, že encef. se na dítě nepřenese-resp. není zaznamenán takový případ a u borel. se dá ve druhém a třetím trimestru léčit antibiotiky, horší je první trimestr, což se tě naštěstí už netýká. A hlavně - žádné katastrofické scénaře, určitě to bude v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
13.6.11 12:29

ahoj ja mela kliště v 8 mesíci tehu a vubec nic se nestalo mala bude mit ted 2 roky a jsme obě v naprostym pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí