Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
abbee píše:
Black, já jsem našla, že encef. se na dítě nepřenese-resp. není zaznamenán takový případ a u borel. se dá ve druhém a třetím trimestru léčit antibiotiky, horší je první trimestr, což se tě naštěstí už netýká. A hlavně - žádné katastrofické scénaře, určitě to bude v pořádku
tak snad.., děkuji ![]()
Tarabaska30 píše:
ahoj ja mela kliště v 8 mesíci tehu a vubec nic se nestalo mala bude mit ted 2 roky a jsme obě v naprostym pořádku
díky za info s osobní zkušeností. Budu myslet pozitivně.. díky
Tarabaska30 píše:
taky jsem se bala ale podle testu vše ok držím pěsti
díky ![]()
no ja sem tam spise objednana kvuli lepsimu vysetreni plodovky.To ze tam maji 3D sem se dozvedela nahodou.A tak me je to jedno.Me osobne se nelibi 3D.To z toho ditete udela akorat hybryda.To pritel ho chce mit doma.Ja si radsi pockam na skutecny original.Ten budu mit pak cely zivot.A za ty penize mi to fakt nestoji.Ale pritel to chce tak at si to zaplati.
Jen doplním takovou drobnou informaci: nakažených klíšťat (bráno souhrnně, se všemi nemocemi) je tak půl procenta až jedno procento z těch, co jsou objeveny přisáté..... Takže to chce zachovat klid a preventivně pozorovat místo přisátí.
blackbirdko, neboj se, ohrožující je to prý hlavně v 1. trimestru.
Chytla jsi jenom obyč. klíště, cítím to tak, tak to tak bude. ![]()
Hodně štěstí při porodu! ![]()
Já měla klíště asi v 18. týdnu, kolem místa přisátí se mi udělal červený flek, tak jsem byla dost nervózní. Dr. mi po inkubační době (asi po třech týdnech) nechala udělat odběr a vše bylo OK. Takže nejlépe je podle mě si zajít na krevní test, ale je to snad docela drahé vyšetření, takže na něj musí poslat obvoďák. Jinak se to preventivně přeléčuje antibiotiky, ale to samozřejmě v těhotenství nelze. Držím palce, ať jsi v pořádku ty i mimi.
ještě jednou děkuji všem..
u dr jsem to nahlásila po porodu si můžu udělat nechat testy, ale na mimíska by to v tomhle stadiu těhotenství prý vliv mít nemělo ![]()
tak aspoň tak. ![]()
Black, tak to jsem ráda
Tak ti přeju, ať to do porodu sletí jako voda, porod proběhne v pořádku a ať je prostě všechno, jak má
![]()
abbee píše:
Black, tak to jsem rádaTak ti přeju, ať to do porodu sletí jako voda, porod proběhne v pořádku a ať je prostě všechno, jak má
![]()
děkuju, a přeji i Tobě pohodové těhotenství.. ![]()
Ahoj, obnovuji tema. vcera jsem taky nasla na noze prisate kliste. asi tam nebylo dlouho, ale nevim, jak dlouho bylo prisate. napite nebylo temer vubec. ale mam po vytahnuti cerveny flicek, jako po kousnuti komarem. jsem ve 38tt a mam docela strach. nevim, zda zajit k obvodakovi nebo pockat par tydnu a pak tam zajit po porodu na kontrolni odbery nebo co vlastne delat. klistata na me nikdy nesla ![]()
No takový flíček je řekla bych ok, vždy tam chvíli je, i po vytažení. Taky záleží kde, mě příjde, že když je to v mase, je tam vždy, když se zakousne na kost, tak není.. Blbý je velký kolo okolo.
@Sibyla0 pardon, že se vměšuji, ale nechci zakládat novou diskuzi a ty vypadáš, že o tom něco víš…
V sobotu mě kousnul komár (do paže) mám tam takový ten klasický flíček, jako normálně po štípnutí bývá, ale okolo mám takové růžové kolo (světlejší, než je ten flek),je to asi centimetrový pruh kolem toho flíčku… měla jsem boreliozu a mám z toho fakt strach, ale nechci plašit a zbytečně lítat k doktorovi… je to normální nebo to může něco být? ![]()
@radkka to bych teda raději šla.. Mě komáři milujou
Mámu zase klíšťáci. Nikdy jsem flek neměla, máma má za sebou dvě boreliozy
Vždy klíště a vždy flek.. Mívá světlý střed, okolo je to bolestivý a plasticky vystouplý, vínový.. Ale může to být i bez fleku. Jsou to hajzlíci ![]()