Povlečení pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1629
23.10.15 07:49

povlečení pro dítě

Ahoj mamči, chci se zeptat tady, jelikož na internetu nemůžu nic najít.
Budetem 2 letou dcerku dávat už do velké postele, jelikož se nám za pár měsíců narodí druhé a to pošupajdí do její postýlky. Mám peřinu o velikosti nějakých těch 130×90. Tu bych jí chtěla zachovat, protože si myslím, že do velké 2metrové by se zamotala, hrozně se mele ( bude spát už na klasické velké posteli). Akorát bych jí chtěla dát už klasický velký polštář 90×70.
A problém je v tom, že na tenhle rozměr polštáře a této peřinky nelze sehnat povlečí.
Poradíte mi, jestli se dá někde sehnat, nebo si musím nechat ušít na míru?
Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21469
23.10.15 07:52

Tohle neseženeš. takže zbývá jen ušít a nebo dát pod velkou peřinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
23.10.15 07:57

Ja se zeptam na neco jineho…od kdy jste diteti dali polstar a deku?

• Citovat
  • Upravit
1629
23.10.15 08:05

@Kamikadze No jelikož měla silný reflux od narození, tak musela mít postýlku zvýšenou od hlavy. Ale takový ten úplně placatý polštářek měla pod hlavičkou zhruba od 4 měsíců, ted má povlečený klínek, ale u babičky spí normálně na klas. polštáři. S dekou je to horší, protože malá je hrozný vrtil a moc nesnese být přikrytá. Stále se odkopává a když ji znovu přikryju, během chvíle je zase odkopaná, přikrytá spí celkem neklidně. Slabou dečku jsem přes ní dávala také kolem toho 4.měsíce. Ze začátku spala v zavinovačce. Spací pytle u nás bylo peklo, to se vrtěla a kňourala celou noc :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
23.10.15 08:06

@nozu no právě, také si myslím, že to tak dopadne, že budeme zase šít :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
23.10.15 08:12

A neprodávají se povlaky na polštář i zvlášť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
23.10.15 08:14

Prodávají :mrgreen:
vybrala bych něco, co se hodí k tomu povlaku na peřinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15406
23.10.15 08:27
@Jarka K píše:
Prodávají :mrgreen:
vybrala bych něco, co se hodí k tomu povlaku na peřinu

Taky myslím, že tak by se to dalo vyřešit. Vybrat něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
23.10.15 08:38
@Tesička píše:
@Kamikadze No jelikož měla silný reflux od narození, tak musela mít postýlku zvýšenou od hlavy. Ale takový ten úplně placatý polštářek měla pod hlavičkou zhruba od 4 měsíců, ted má povlečený klínek, ale u babičky spí normálně na klas. polštáři. S dekou je to horší, protože malá je hrozný vrtil a moc nesnese být přikrytá. Stále se odkopává a když ji znovu přikryju, během chvíle je zase odkopaná, přikrytá spí celkem neklidně. Slabou dečku jsem přes ní dávala také kolem toho 4.měsíce. Ze začátku spala v zavinovačce. Spací pytle u nás bylo peklo, to se vrtěla a kňourala celou noc :-/

Ja mam malou porad bez perinky i polstare (nechapu jak tam mohla tvoje mit decku i polstarek, nase se tak vrti, ze to nepripada v uvahu). A nekde jsem i cetla, ze spis az tak od roka tohle pouzivat.

• Citovat
  • Upravit
25070
23.10.15 08:48

Já bych ji tu velkou peřinu dala. Nám šla tříletá do 3/4 postele s malou peřinkou a polštářkem a velice brzy jsme ji kupovali klasické peřiny, protože tu malou peřinku strašně snadno odkopla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
23.10.15 09:07

Náš malý spí pod velkou dekou tak od půl roku a tak od roka a půl má klasický polštář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
23.10.15 09:38

@Tesička normálně bych nakoupila klasické velké povlečení s podobnými motivy (zvířátka, kytičky) jako je malé do postýlky a zkombinovala velký polštář a malou deku. A až povyroste, dala bych jí celé velké povlečení. Starší syn šel do velké postele v roce a zůstalo mu celé malé povlečení, cca kolem 2-2,5 let dostal kompletní velké povlečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
23.10.15 10:10

Nakombinovala bych povlečení z různých sad. Ono za chvíli si na velkou postel zvykne a pak jí dáš už velkou deku.
Já malýho vrazila do velký postele cca ve dvou a půl a možná po dvou měsících pak dostal velkou deku, protože vznikl ten problém, co psaala @kerrankin malá deka skoplá v rohu mimo dosah, dítě nepřikrytý. Dostal deku velkou a bylo to lepší.
Ty dva měsíce měl prostě polštář s krtkem a deku s Ferdou mravencem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
23.10.15 10:38

@Kamikadze No to jsou takové ty chytré rady z knih, že až od roka atd… Já to dělám tak jak nám to vyhovuje a jak to cítím nebo jak jsem odkoukala od zkušenějších maminek v okolí a vše ok. :-) Oni všude radí od roka, aby se to dítě neusudilo jak se tam vrtí nebo tak. Polštář u nás byl vždy v pohodě, naopak musela mít vždy pod hlavou, jinak by se udusila zvratkami, kvůli problémům s jícnem. :-(

@Mar__tanka1983 No já ted koukala na to velké povlečení co mám a asi bude nejsnazší zkusit přešít ten velký potah na deku, snad to zmáknu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.10.15 11:48

Jestli si pouze MYSLÍŠ, že by se do velké peřiny zamotala, nejprve bych to vyzkoušela. Protože jednak budeš třeba překvapená, že jí je šumák, jakou má peřinu a dvak ti to pak ušetří čas a peníze s vymýšlením atypického rozměru kompletu ložního prádla. Menší deku do postýlky k miminu a je to, nebo jestli se bojíš dát deku miminu, tak tu malou dej zatím do skříně. Podle mě je zbytečný v tuhle chvíli vymýšlet kejkle kolem spaní, když ta starší během pár neděl se může najednou začít zvládat v noci i přikrývat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí