Koberec pro kojence. Umýt ho?

249
17.10.15 14:59

Koberec pro kojence. Umyt ho?

Dnes sme koupili malemu dopravni koberec s nadeji, ze se mu po nem bude lezt lepe nez po klouzave plovoucce. Je mu 8 mesicu. Premylsim, zda ten koberec nejak necim neumyt nez tam dite dam. Nejaky typ? Koberec je uplne novy, zabalen v puvodnim obalua koupeny ve vesne a ne u Vietnamcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
17.10.15 15:03

A jiné koberce, co mate doma, jsi taky čistila, než jsi tam položila dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
17.10.15 15:04

8 měsíců? To uz dávno jedly deti venku kamínky :) normálně mu ho dej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
17.10.15 15:07

@myskalucka
jine koberce krom na zachode doma nemame. A ten sme fakt nemyla. pravda. Tam neleze.On vubec neleze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
17.10.15 15:09
@jita22 píše:
8 měsíců? To uz dávno jedly deti venku kamínky :) normálně mu ho dej…

Fakt? Jedí kamínky ;)? Tak ideálně koberec přejet prostředkem na čištění koberců a hodit do pračky na 90, ať se všechny zárodky mikrobů a jiné závěti zničí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
17.10.15 15:10

Nemyla bych.

• Citovat
  • Upravit
11206
17.10.15 15:14

@myskalucka no stihla jsem je vyndat…ale zhruba v tom veku jich par ochutnaly…zijou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
17.10.15 15:21

Docela mě udivuje co všechno jsou některé matky schopné udělat.

Nedávno mi jedna mamina před prvním použitím vyprala zimní fusak z ovčí vlny. Vyprala ho na 60°C v nějaké dezinfekci.
Samozřejmě se srazil a zcuckovatěl, a ona ještě měla tu odvahu ho poslat na reklamaci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.10.15 15:45
@KarlaNim píše:
@myskalucka
jine koberce krom na zachode doma nemame. A ten sme fakt nemyla. pravda. Tam neleze.On vubec neleze :mrgreen:

Tak počkej až začne, pak se téhle diskuzi budeš smát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.10.15 15:47

Známá pravidelně dezinfikovala děcku pěnové puzzle a byla na nervy, když mu na něj musela šlápnou (bylo veliké a sem tam musela) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
17.10.15 16:07

@jita22 : to bylo myšleno ironicky ;), kdybych tu měla napsat, co vše měli naše 8 měsíční děti v puse, tak by to možná některá orvomatka asi nedala :pankac: ( zastávam názor, že imunita se musí budovat už od narození :pankac:, no radši tu nebudu psát, co vše jsem dětem brala z pusy, nebo tu někdo na mě zavolá socialku :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
17.10.15 16:13

@KarlaNim : omlouvam se, trošku rejpu, tak si to prosím neber osobně :kytka:. Mužů se ještě zeptat, když jdeš k někomu na návštěvu s dítětem, tak předtím taky musí vše doma umýt/vydesinfikovat, to kdyby náhodou jsi tam chtěla položit dítě na koberec/ když mu chtějí dat hračky na hraní ( přeci jenom jiné děti, mají jiné mikroby ). Moje řada, neres to, 8mesicni dítě se s tím popere a s čím více podnětu se jeho imunitní systém setká, tím bude lip reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.10.15 16:18

V šesti měsících už za sebou měla holka ochutnávku vysavačové trubky, takže novej koberec by mě absolutně netankoval:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
17.10.15 16:31

Já bych ho možná nechala vyvětrat, některé koupené věci obsahující plasty po vybalení celkem smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
17.10.15 17:10

@myskalucka no myslela jsem si to :) ale uvedla jsem na pravou míru :) ale je asi pravda, ze záleží na mire akcnosti dítěte a na ročním období kdy je narozené, nez k tomu matka dospěje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí