Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Je nutné mít na pupík vyloženě líh, nebo lze použít třeba Dettol, či něco jiného? Nechala jsem zbytek pupečníku a pomalu se odlupuje. Doma máme Dettol, nevím tedy, zda je vhodný, nebo je třeba nějak aromatický? Je tedy nejlepší přímo líh? A na co jste do dávaly, na nějaké vatové polštářky? Děkuji ![]()
@Maty1989 ideál je asi ten líh, ale osobně jsem nedávala nic, jen sledovala. Nezakrývala jsem, aby to dobře větralo ![]()
Dávala jsem líh. Používala jsem vatové tamponky, co mám na odličování.
Dávala jsem líh, ale v porodnicích už od něj upouštějí a doporučují koupit jinou desinfekci. Zda dettol nevím- to bych řešila spíš v lékárně.
@Maty1989 Já měla koupený líh, ale v porodnici mi řekli sledovat a omývat pouze vodou. Tak jsem ho ani nepoužila a pupíček se krásně zahojil.
@Maty1989 nedavala jsem vubec nic. Jen ho udrzovala v suchu (snazila se drzet mimo plenku, aby se tam nedostala moc). U syna odpadl uplne suchy sam, i kdyz az nekdy v 10 dnech. U dcerky odpadl drive, ale jak se kousicek ulomil, mela kousek otevreny. Ranku jsem nicim neosetrovala. Jen jsem ji udrzovala cistou (opet co nejvice mimo plenku, aby vice vetrala). Za par hodin uschnula a stroupek, co se vytvoril se odlouplnul v cca 2 tydnech po porodu. Opet bez lihu, desinfekce a dalsi chemie.
Nám v porodnici říkali líh 60 nebo 70ti %..a používali jsme vatové tyčinky do uší.
Tak dětská dr říkala jako jednu z možností Betadine mast, tu máme doma, tak bylo vyřešeno ![]()