Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky je tu nektera ktera otehotnela pozdeji a dopadlo to dobre? ja bych mela byt dle kalendare v7tt ale doktori tam nic nevidi,tudiz mam tri moznosti,bud jsem PRAVE OTEHOTNELA POZDEJI,nebo JDE O ZAMLKLY POTRAT a nebo MIMODELOZNI.setkal se s tim nekdo?me bylo jednou znamou receno ze pozdejsi otehotneni dopada zamlklym a nebo deti umiraji male na nejake problemy.jsem uz z toho na nervy.ta nejistota zda se tam za tyden objevi naznak tehu je silena.je mozne otehotnet treba tyden nebo par dni pred mentruaci? a je mozne ze to bude ok? prosim napiste mi zkusenosti diky ![]()
ivonne píše:
holky je tu nektera ktera otehotnela pozdeji a dopadlo to dobre? ja bych mela byt dle kalendare v7tt ale doktori tam nic nevidi,tudiz mam tri moznosti,bud jsem PRAVE OTEHOTNELA POZDEJI,nebo JDE O ZAMLKLY POTRAT a nebo MIMODELOZNI.setkal se s tim nekdo?me bylo jednou znamou receno ze pozdejsi otehotneni dopada zamlklym a nebo deti umiraji male na nejake problemy.jsem uz z toho na nervy.ta nejistota zda se tam za tyden objevi naznak tehu je silena.je mozne otehotnet treba tyden nebo par dni pred mentruaci? a je mozne ze to bude ok? prosim napiste mi zkusenosti diky
Brali ti HCG???
Jinak samozřejmě pozdější ovulace není nic neobvyklého.
Tady by napovědělo hcg
Záleží na tom jaké máš cykly. Já mám 40 denní cykly a tím pádem těhu o 12 dní mladší než by mělo být podle MS. Protože jsme věděla, kdy byla OVU tak jsme podle toho šla k doktorce v době, kdy jsem opravdu byla v 7 tt a už viděla i srdíčko.
S dr. jsme posunutou ovu řešily a říkala že to není problém. Problém bývá spíš s otěhotněním, protože dlouhé cykly bývají většinou anovulační.
Ještě jedna věc. První těhu skončilo v 9 tt kvůli ZT, ale nikdo se ani nezmínil, že by to bylo kvůli tomu, že neodpovídalo podle ms. Problém nastal, když neodpovídalo ani mým výpočtům.
Já - první otěhu 28.DC (cykly jsem měla delší), srdíčko bylo až v 10.tt. V 6.tt jsem tam měla prd vidět. Že umírají malé na nějaké problémy??
Kravina.
Podívej, je JEDNO, kdy je ovulka, jestli 10DC nebo 20DC nebo 40DC, prostě je to JEDNO, záleží jen aby byla a aby byla dobrá lute.fáze (od ovulace do krvácení - ideál dva týdny, aby stihla narůst sliznice pro oplodněné vajíčko).
To, kdy je ovulka nemá význam na zamlklé těhu. Taky mám zamlklé za sebou - a tehdy jsem otěhotněla ukázkově, 14.DC. Čili tohohle se neboj.
Chtělo by to odběr hcg - a taky - dělala jsi si těhu test? Kolikátej den cyklu byl pozitivní?
HCG mi delal muj doktro ve stredu a bylo 450 a pak v nemocnici bylo 650 ale pozvalme na dalsi tyden ze porovna hcg ze stejne laboratore,takze ted by melo byt hcg dvojnasobne aby se jednalo o tehutenstvi.podiva se do delohy a pokud tam nebude zadny naznak ani vacku tak jdu na revizi..
prvni test jsem si delala tyden po nedostaveni se menstr. a byl pozitivni.hcg jsem mela v patek 650.a to je 20ty den po nedostane mentr. prvni tehu bylo vporadku.otehotnela jsem ukazkove ale v7TThospitalizace kvuli krvaceni.ale vse dopadlo:-) vubec nevim kdy mam ovu..nikdy jsem to nezkoumala.nebylo potreba..
ahoj,
ja otehotnela pozdeji. Mela jsem pozitivni test a HCG v krvi bylo pres 1000, ale dr stejne na utz nic nevidela. Protoze jsem neustale spinila, dr se bala mimodelozniho, tak me hned poslala do nemocnice, kde maji utz s mnohem vetsim rozlisenim - a tam uz byl videt gestacni vacek v deloze. Tyden na to uz bylo i srdicko a ted mam uz 5m mimi ![]()
monika215 píše:
ahoj,ja otehotnela pozdeji. Mela jsem pozitivni test a HCG v krvi bylo pres 1000, ale dr stejne na utz nic nevidela. Protoze jsem neustale spinila, dr se bala mimodelozniho, tak me hned poslala do nemocnice, kde maji utz s mnohem vetsim rozlisenim - a tam uz byl videt gestacni vacek v deloze. Tyden na to uz bylo i srdicko a ted mam uz 5m mimi
Takovýhle konce jsou nej.
Taky mám za sebou kostrbatý cesty, tak vím, jak je to pak bezva. ![]()
Zakladatelko vyčkej ještě.
bude to dlouhy tyden.srdce az v krku.nejsem nejmladsi a to tehotenstvi pro me znamena hodne.ale vim ze takovych je tu hodne.pro kazdou z nas co miminko chceme.jen by me nenapadlo ze kdyz mam dve carky na prozku a pujdu k doktrovi s tim zejsem tehotna a tesim se na srdicko,ze tam zadne nebude…:-o proste dalsi zkusenost
To znam. Nejdriv desna radost ze dvou carek, pak sok, ze na utz neni nic videt a strach z mimodelozniho. Pak v nemocnici najednou mimi na utz uz bylo videt v deloze, ale za par hodin krvaceni, jizda na pohotovost a strach, ze jsem potratila. Mimi tam stale jeste bylo, takze pak cekani na srdicko..... Byly to fakt desne nervy.
Hlavne to nevzdavej - i pres takove zacatky to muze mit happyend.
Drzim palce, at to dobre dopadne
Ahoj všem,
Já mám cyklus 34-40 dní a v pondělí 25.7. se mi pooprvé ukázaly //, dodnes krádně zesílily…
Testovala jsem Mamatesty, dneska jsem zkusila RapiClear a ten ukázal jen malinkého dušíka
… Doktor si mě pozval už na středu 3.8., ale mám strach, aby nebylo ještě brzy. Co myslíte?
Pavlí, váček by už vidět mohl, srdíčko asi těžko. No uvidíš, zase když si tě pan doktor vyžádal.
Mě rovnou říkala doktorka ať chodím až po 6 tt, já jsem radši chodila až v 7 tt a bylo vidět vše, ale strach jsem měla tentokrát taky strašnej a pořád se bojím aby bylo vše OK. Ale oba doktor i doktorka mě uklidňujou, že teď je to v pořádku tak snad mají pravdu.
Ahoj, my jsme uviděli prcka na utz poprvé 6+5, testy jsem měla negativní a jen hcg se zvyšovalo. Neboj, bude to dobré ![]()
Ahoj, tak moje čerstvá zkušenost, šla jsem k Dr. cca 2 týdny po vynechané MS, nečekala jsem že budu těhotná, jelikož mamatest 10 (ten citlivý) mi až 10 dní po vynechané MS ukázal duha. Mudr měl moc dobrý UTZ (naštěstí) a byl váček 3mm, což dle jeho slov bylo hodně málo, o týden později byl váček 5.8 mm, a Dr. mi oznámil, že je to prostě málo, a s největší pravděpodobností do 2 týdnů potratím. To potěší, že. Šla jsem k jinému, ten neházel flintu do žita, ale měl starý UTZ a viděl jen 8mm, ale nebyl si jist akcí apod (špatný UTZ), tudíž mě poslal za 2 týdny do nemocnice na dobrý UTZ, kdy už mimi mělo 2cm, krásná srdeční akce. Poslední MS byla 16.5.2011, a teď jsem teprve 9+1, takže jednoznačně mladší těhu. Takže nevěs hlavu, vím že jsou to hrozné nervy, ale vyčkat, za to určitě stojí. Držím palce
![]()