Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,zkouším, kdyby náhodou někdo věděl, tušil, měl zkušenost. Pro střevní problémy nejasného původu (koloskopie a zobrazovací metody bez nálezu) mě praktička odeslala na alergologii. Včera jsem si byla pro výsledky, lékařka sdělila, že vše je ok, jediné, co tak trochu prý, lehce pozitivní Igg - kasein, kravské mléko. Doma jsem si pak v klidu četla lékařskou zprávu a závěr mě nemile překvapil. A netuším, proč mi to nezmínila a nevysvětlila. Pozitivní ANA protilátky (1:160), anti-TG (5,6 kIU/l.
Nějaké mimostrevni potíže mám, ale s lékaři mě nikdy nenapadlo řešit, na mysli mám stehovavou bolest kloubů, svědění těla, suchost oční a nosní sliznice, kůže. Nic dalšího mě nenapadá. Jsem z toho docela dost KO. Tušíte prosím některá, co by mohlo znamenat, případně, co dál? Jasně, že zase k praktičce, obávám se ale, že nebude chtít nějak řešit, už si myslí, že jsem na hlavu, když stále řeším bolest podbřišku a kde nic, tu nic (autoimunitní onemocnění střev je téměř na 100 % vyloučené, lupus, antifosfolipidovy syndrom, cukrovka taktéž). A když si čtu, že tyto dvě autoprotilátky mohou být pozitivní u karcinomu štítné žlázy, není mi úplně dobře.
Děkuji za případné reakce.
testy na celiakii dělali?
@vokishka píše:
testy na celiakii dělali?
Děkuji za reakci, ano, z krve negativní. Lepek mi potíže nezpůsobuje, spíš to mléko, ale to nebude souviset nejspíš s nálezem ANA a anti-tg ![]()
Ahoj,
zajimalo by mě, zda jsi se někam posunula a víš už od lékařů víc ohledně tvých problémů.
Uz od lonskeho dubna trpím na průjmy treba i 5krat do měsíce a taky zatím stále nevím proč. Obvodní mi nic nenašel, poslal mne na gastro. Na gastru mi udělali základní rozbory, vyšel mi zánět a zvyseny gliadin, ale negativní kalprotein, takže crohnovu chorobu spíš vyloučili. Sono bricha ok, prášky na žlučník a slinivku bez účinků.
Mezitím jsem zjistila, že průjmy mi začnou cca po 24hod po určitých potravinách, takže mne obvodní poslala na alergologii. Nejvíc mi to spouští rajčata, paprika, ledový salát, meloun, dyne, zelí, ovocný džusy, jablko, kečup. Záleží i na množství kolik toho sním. Zjistila jsem, že mi taky vadí konzervanty. A nevhodnych potravin bohužel přibývá.
Ted v únoru mne konečně vzali na alergo/imuno. A vyšla mi ANA 1:3200, jemně zrnity s chromatinovou plotenkou AC2, pozitivni ENA a protilatky Ro52. Snížený imunoglobuliny IgM a lehká anémie. Za měsíc jdu na kontrolní testy.
Ahoj všem,
zkouším, kdyby náhodou někdo věděl, tušil, měl zkušenost. Pro střevní problémy nejasného původu (koloskopie a zobrazovací metody bez nálezu) mě praktička odeslala na alergologii. Včera jsem si byla pro výsledky, lékařka sdělila, že vše je ok, jediné, co tak trochu prý, lehce pozitivní Igg - kasein, kravské mléko. Doma jsem si pak v klidu četla lékařskou zprávu a závěr mě nemile překvapil. A netuším, proč mi to nezmínila a nevysvětlila. Pozitivní ANA protilátky (1:160), anti-TG (5,6 kIU/l.
Nějaké mimostrevni potíže mám, ale s lékaři mě nikdy nenapadlo řešit, na mysli mám stehovavou bolest kloubů, svědění těla, suchost oční a nosní sliznice, kůže. Nic dalšího mě nenapadá. Jsem z toho docela dost KO. Tušíte prosím některá, co by mohlo znamenat, případně, co dál? Jasně, že zase k praktičce, obávám se ale, že nebude chtít nějak řešit, už si myslí, že jsem na hlavu, když stále řeším bolest podbřišku a kde nic, tu nic (autoimunitní onemocnění střev je téměř na 100 % vyloučené, lupus, antifosfolipidovy syndrom, cukrovka taktéž). A když si čtu, že tyto dvě autoprotilátky mohou být pozitivní u karcinomu štítné žlázy, není mi úplně dobře.
Děkuji za případné reakce.