Pozitivní GBS

Anonymní
18.1.19 13:31

Pozitivní GBS

Ahoj holky, prosím o radu, mám pozitivní GBS, u první jsem to neměla a tak jsem ani neřešila co a jak… ale teď mě výsledek překvapil :roll:
Koukala jsem, že se to řeší podáním atb u porodu… ale :think: neexistuje jak to řešit dřív? Aby to neublížilo miminu v břiše? A jak se to pak řeší dál po porodu :think: neoslabí atb mimino? A co když nestihnou zabrat?

Moc děkuji za všechny zkušenosti a rady :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32921
18.1.19 13:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o radu, mám pozitivní GBS, u první jsem to neměla a tak jsem ani neřešila co a jak… ale teď mě výsledek překvapil :roll:
Koukala jsem, že se to řeší podáním atb u porodu… ale :think: neexistuje jak to řešit dřív? Aby to neublížilo miminu v břiše? A jak se to pak řeší dál po porodu :think: neoslabí atb mimino? A co když nestihnou zabrat?Moc děkuji za všechny zkušenosti a rady :hug:

Buď v klidu. Já jsem u prvního měla,u druhého neměla a teď zase mám. Dřív než pri porodu se to opravdu neřeší. Až dorazíš do porodnice, dají ti kapacku s atb. Mně stihli dát jednu dávku,která dokapala hodinu před porodem. Takže to nebylo úplně dostatečné. Ale jediné co,tak sestra chodila první den malého častěji kontrolovat, poslouchat. Byl úplně v pořádku. Prý je pozitivní i to,když zůstane co nejdýl plodová voda,což já ji měla až do konce, vak blan protrhl až malý hlavičkou. Ta pravděpodobnost a riziko přenosu jsou malé,a hlavně u dětí do 37 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
18.1.19 13:40

Protože jsem rodila předčasně a odběr se u mě nestihnul provést, automaticky jsem v porodnici dostala injekci ATB taky. Miminko by se streptokokem mohlo nakazit během porodu, proto se to dělá. Jinaka mě v těhotenství Dr 2× dala Macminor ATB čípky, tak se Dr zeptej, jestli by to šlo i ve tvém případě. A neboj, kdyby to mohlo miminku ublížit, nedělalo by se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí