Pozitivní GBS test?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
177
7.3.08 17:35

Pozitivní GBS test?

Ahoj, nevíte, co to znamená, když mám pozitivní test GBS? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TehotnaTerezka
7.3.08 17:40
  • Citovat
  • Upravit
Gabika
7.3.08 18:51

Ahoj,

pre tebe to prakticky neznamená nič, pokiaľ sa ženy neprejavuje nejakými nepríjemnosťami, tak sa ani nelieči.

Akurát počas porodu budeš dostávať antibiotiká.

Nejde mi ale do hlavy jedna vec, ak je to pre novorodenca skutočne tak nebezpečné, prečo sa v mnohých západných krajinách GBS pozitivita nevyšetruje?

Gabika

• Citovat
  • Upravit
177
7.3.08 19:14

re:

Ahoj, já sjem právě našla jen pár věcí na internetu, ale nic moc toho není. U předchozích dětí mi tyto testy nikdo nedělal, až teď, prý je to záležitost posledních 2 let. Jen by mě zajímalo, co to způsobuje u miminek, protože podle dr to můžu mít v sobě třeba 10 let, tzn. že jsem s tím odrodila dvě předchozí děti a jaký to na ně mohlo mít vliv......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
7.3.08 19:34

Ahojte, aj ja to mam, mala to aj sestra a drobec dostal zapal uska.
Mimisek moze dostat zapal v telicku , zapal pluc… Ale nechapem , preco teda nerobili vysetrenia skor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
7.3.08 19:39

Mě testy dělali včas, při porodu mi i podávali antibiotika, nicméně protože jsem rodila opravdu dlouho, tak se Matýsek stejně nakazil, hned druhý den mu dali antibiotika, v porodce jsme byly týden, žádné projevy a ani „pozdější následky“ to ale nemělo :wink: Infekci zjistili z kontrolních odběrů krve, které dětem po porordu dělají…
Jinak u dětí to může způsobovat zápaly plic, záněty středouší a podobně…

Jo a mě tímhle streptokokem pravděpodobně nakazila již moje matka, protože já jsem ještě v porodnici dostala právě zápal plic, jenže před X lety tohle nikdo nezkoumal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
7.3.08 20:01

Me zjistili pozitivní asi ve 30tt. a davali mi při porodu antibiotika. Naštestí to nemelo nasledek ani na me ani na mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
19.2.19 11:29

Ahoj holky, dostala jsem dneska na gyndě žádanku na streptokoka. Jsem 31+3. Není to brzy? Už si to moc z prvního těhu nepamatuji, ale takhle brzy jsem nebyla :nevim: Tak abych něco nepotento když půjdu třeba ještě tento týden. Sestra je taková jedule tak se mi tam moc nechce volat a ptát se :lol: ale když se nic nedozvím tak mi nic jiného nezbyde :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kompendium
19.2.19 11:43

Ahoj, ideálne v 36.týždni 🙂

• Citovat
  • Upravit
PHV
1319
19.2.19 11:56

@kompendium to jsem si tak právě pamatovala i od dcery ty tři roky zpět :nevim: ale proč mi to dávala teď a řekla jen ať si tam dojdu? :roll: neřekla kdy nebo tak. Tak tam asi budu muset zavolat a zeptat se, abych nedostala vynadano když přijdu na příští kontrolu a ještě nebudu mít ten stěr hotový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí