Stáří plodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.3.08 14:41

Stáří plodu

Ahoj všichni,
dneska jsem byla poprvé u doktorky, protože jsem nedostala menstruaci a měla pozitivní těhotenský test. Dr. na utrazvuku objevila krásný balonek cca 1 cm veliký a řekla mi, že to vypadá na 4 tt:-)))). Nevíte od kdy to počítá? Od ovulace nebo od poslední menstruace? Tohle mi není jasný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2073
7.3.08 14:44

Stari plodu se pocita dvemi zpusoby bud od prvniho dne posledni mesntruace nebo podle UTZ - coz se muze lisit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
7.3.08 14:52

No mě to počíta vždy od poslední ms. Ale na 4tt se mi zdá 1 cm moc. já jsem měla v 6tt 0,27 cm žloutkovej váček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
7.3.08 15:16

Většinou se to počítá od poslední MS (nebo podle UZ, jak psala verveve), od ovulace se to nepočítá. Možná to Dr. měřila jako „kouli“ se všema obalama, co to má, ale i tak mi to připadá moc. 1 cm má zárodek asi až po 7tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
7.3.08 15:21

Myslím že tím Dr myslela že máš v děloze gestační váček , tak ta velikost odpovídá . V 6tt se teprve ve váčku oběví srdíčko a začne se mluvit o plodu. Těhotenství e počítá od poslední MS a stáří plodu je vždy přibližně o 14 dní menší. Takže pokud Doktorka nemluvila o srdíčku ale jen o bublince , kouličce nebo tak něčem tak se skutečně jednalo o gestační váček. Neboj brzy uvidíš srdíčko a pak už bude dr mněřit skutečně délku plodu a né celého plodového vejce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.08 17:25

Děkuju za odpovědi. Podle poslední MS jsem v 5+3 tt. Máte pravdu, že tam byla taková bublinka práydná, ale moc mě to potěšilo. Takovej zázrak. Přítel je z toho na větvi. 20. března jdeme další kontrolu, tak se moc těšíme co uvidíme a případně už i uslyšíme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí