rané těhotenství a spinning

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
159
4.3.08 13:02

rané těhotenství a spinning

Chtěla bych požádat zkušenější o radu nebo aspoň o názor. Jsem asi v 5.týdnu těhotenství a na spinningové permanentce mi zbývají ještě tři hodiny.Nemám žádné problémy, ale vím, že některé sporty, zejména ty aerobní, nejsou doporučovány, kvůli možnému nedostatku kyslíku pro miminko.Ráda bych ty hodiny dojezdila, ale na druhou stranu nechci zbytečně riskovat.Už mám jednu dceru.Těhotenství s ní bylo naprosto bez problémů, i když jsem byla celou dobu tělesně aktivní.Ale spinning je přece jen fyzicky extrémně náročný, tak bych ráda věděla váš názor.Znám maminy, které jezdily až do 4.měsíce.K doktorce jdu až za měsíce, takže se ptám vás.díky. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8523
4.3.08 13:18

Ahoj,
já chodila na spinning ještě ve 3. měsíci, protože to, že jsem těhotná, jsem se dozvěděla až ve 12. týdnu. :lol:
Ale kdybych to věděla dřív, asi bych nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
4.3.08 13:24

taky zvažuji - mně zbývá ještě 8 hodin :?
Ale radši to budu věnovat kamarádce, za problémy mi to nestojí… i když je fakt, že jsme to před 14ti dny taky zvládli (to jsem ještě neměla o těhu potuchy).
Ale stejně… když už, tak už radši vytáhnu kolo, to tak náročný není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
4.3.08 13:48

ja jsem slysela, ze normalni „rotopedni“ jezdeni vsede je ok, ale ve stoje ze by se snad nemelo, ale nevim to stopro. Ale v prnim trimestru bych se na to vykaslala uplne - ja jsem si velkou fyzickou namahou malem zadelala na potrat… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
4.3.08 13:52

Tak já jsem po vzoru naší instruktorky vesele šlapala ještě ve 3tím měsíci, snažila jsem se nešílet a jet jenom tak aby se neřeklo, ale jednou jsem se nechala unést a zase jsem to rozjela a večer jsme jeli do fakultní nemocnice - všechno dobře dopadlo, ale doporučuji zbylé hodiny opravdu někomu věnovat a nepokoušet osud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
4.3.08 14:42

Tal já přidám moji zkušenost.
Moje kamarádka otěhotněla a v té dobe se živila jako instruktorka na spiningu a doktorka jí řekla že když se cítí dobře tak že klidně může no a ona řádně střelená předcvičovala až do 8 měcíce těhotenství :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
4.3.08 16:37

Moje kamarádka taky chodila až do 8. měsíce, jenže ta je trochu sportovní extrém :lol: Osobně bych to nedoporučovala, přece jen je to hodně náročný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
4.3.08 17:26

Říká se pokuď jsi cvičila i před těhotenstvím,delší dobu,tak je tvé tělo na to zviklé a nemělo by se nic stát.Ale určitě bych volila volnější styl.Já jsem na kole jezdila ještě ve 4 měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.3.08 17:46

Holky, díky za rady a názory.Pořád zvažuju…Já už jezdím spinning víc jak rok, pravidelně každý týden a přestože mám „slovanskou postavu“, tak mi to právě pomáhá udržovat tělesnou konstrukci v přijatelných rozměrech.Při prvním těhotenství jsem odhazovala denně sníh až dvě hodiny ještě v 8.měsíci.Denně jsem venčila psa a několikrát jsem sebou řádně sekla na ledě a stejně mě nakonec museli porod vyvolávat…Ale přece jen to všechno je celkem přirozený pohyb a ne fuška koncentrovaná do 45.minut.Na druhou stranu nemám žádné problémy, ani nevolnosti, krvácení, nic.....Ale kdyby se něco stalo, tak si to nikdy neodpustím…Asi to vypadá, že nebudu riskovat a radši půjdu na plavání…Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
4.3.08 18:01

Lucie Výborná v knížce Fit maminka spinning doporučuje jako sport bezpečný i v těhotenství. Dokonce i holkám, které by s ním v těhu začaly. Asi bych ty 4 lekce odchodila, jen bych zvolnila tempo a víc „naslouchala svému tělu“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
5.3.08 14:19

Ahoj, já bych radila spíš se na to vykašlat. Taky jsem to v minulém těhotenství na začátku řešila a byla jsem na dvou hodinách…a nic se nestalo. Ale docela jsem se pak bála a ještě jsem se dočetla, že do čtvrtého měsíce je to nejrizikovější. Později už to tolika nevadí, pokud je těhotenství O.K.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky