Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem podruhé těhotná, i v prvním těhotenství mi tvrdlo často a nepříjemně břicho, ale asi jsem to zapoměla…Jsem ve 22 tt a břicho mi tvrdne docela často (20× za den určitě, nejvíc večer) a to i z malicherných příčin (otočení se na posteli, vstanutí ze židle, rozčilení nebo jen když vidím, jak se někdo v TV hádá…a když začne malej fňukat nebo ječet, jsem na prášky už delší dobu, nervy mám v háji…) ale přitom se mi začne hrozně chtít na malou, musím bolestí běžet, ale moc toho nevyčůrám, navíc mám pocit, že tam mám něco ucpanýho, těžko se mi čůrá, mám pocit, že to mám dole naplněný nevím čím, snad i trochu oteklý, prostě takovej tlak, který mě děsí, zažívala jsem to poslední týdny před porodem ![]()
Dneska se chystám na gyndu, jestli mi sestra řekne, že je to akutní a mám přijít, protože mě to znervózňuje.
Jo a zkoušela jsem hořčík ani ne v max. dávkách a účinek je jediný - nepřekonatelná únava, spavost a z toho pramenící nervozita a vztek, připadám si jak těhotná šestinedělka ![]()
Nemáte s tím některá zkušenost, hlavně s tím divným tlakem při čůrání, uklidněte mě prosím!
NiKi
Ahoj,tohleto jsem měla při prvnim těhotenství.Břicho mi tvrdlo i 4krát za hodinu.Doktorka mě okamžitě poslala do nemocnice,byla jsem tam týden a zbytek těhotenství jsem proležela.Takže určitě si stím dojdi k doktorovi a měj radši zbalené věci.Protože,mě ani nepustila si domů zbalit.Ale všechno dobře dopadlo.Porodila jsem krásné miminko
.
Nechci tě strašit, ale jak psala vera, běž neprodleně k lékaři. Na konci těhu jsem byla v nemocnici a přesně s těmito problémy tam byla paní v 22 t.t., drželi ji tam na kapačkách a stejně porodila ve 31 t.t. ani neměla výbavičku, nákupy řídila s postele po telefonu. Teď mají krásného zdravého chlapečka, navštěvujeme se.