Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, kdy zhruba začne růst bříško? V jakém tt (počítáme-li to od PM-každý to počítá od jindy, někdo od ovulace). Vím, že je to individuální.
![]()
Ahoja,
při prvním mi začalo růst bříško až na začátku pátého měsíce (týdny teď nevím) a při druhém už na konci třetí měsíce.
M.
to je krásné téma
))
u mně začalo vykukovat až na začátku 5. měsíce.
Ahojky,prominte,zlobi me prihlasovani…Tak me u prvniho ditka vykouklo brisko cca po druhem mesici a to tak,ze jsem ho opravdu neskryla a ted jsem v 8+3 tt a mam brisko uz as tri tydny.Ale brisko,ono je to bricho jak ve ctvrtem mesici…Musim uz nosit tehu tricka a kalhoty pod bricho a lidem kolem pekne motam hlavu,protoze si mysli,ze pred letem rodime:)))) Ale jsem v tomhle exot,nikdy jsem kolem sebe nemela kamaradku,ktera by mela brisko tak brzy…Asi mam brisni svaly uplne na ho…ubelec:)))) Ale uzivej si to i bez briska,ono pak kdyz je zase moc velike,je to taky na nic…ja jsem pak od pulky tehu uz dost nepouzitelna.Vsem zdrava miminka,Ila
Ahoj, mě u prvního těhu po 21. týdnu, u druhého po 10:( Záleží na stavu svalstva a taky na celkové tělesné konstituci, na baculkách je vidět později, na hubeňourkách dřív:)
Ahoojte,
mne brusko tiez vyyklo skoro, v 8tt som uz nosila tehugate, pretoze som nic nezapla a tricka boli na mne nacapene ![]()
U prvního těhu něco před 20tt, teď tak o měsíc dříve. Ale i tak teprve teď si lidi začínají všímat, že jsem těhu
.
Je to fakt hodně individuální.
Tak mě se nafouklo břicho ještě před termínem MS, že jsem měla problém zapnout kalhoty, teď nosím o číslo větší, brzo nastoupí těhukalhoty a nevím, jak to půjde dál.
Chceme to ještě chvíli před okolím tajit, ale už to dlouho nepůjde…
Ahoj, já to měla jako Mischni. Ještě něž jsem věděla, že jsem těhu, tak jsem byla nafouklá jak balonek a nemohla dopnout kalhoty
. Jinak těhu kalhoty jsem musela zakoupit už někdy ve 3.měsíci.Naopak zas na konci těhu jsem měla břicho nějaké malé - oproti ostatním v poradně a na monitorech jsem si připadala jak exot - a to měla malá 4,205kg a 52cm.
Me u prvního těhu nebylo nic videt, tři týdny před porodem me rkali, že jsem tak v 5mesící.
V druhym to bylo lepší tam rostlo asi od 16tt.
Ve třetím na me vybaflo od 16tt ale hodne najednou.
U čtvrtého zase nic moc
A ted taky nic moc
janinkaz píše:
Lusly, klobouk dolů před tebou. Pět dětí je mazec, jsi dobrá
Mazec to je to maš pravdu.
Můžu se tě zeptat? Jak tě napadlo mít pět dětí? Já totiž šílím z jenoho víš ![]()