Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
tak mě bříško vylezlo až v šetém měsíci…do té doby bylo jen aby se neřeklo
A ke konci jsem už nevěděla, kam s tím bříškem jak bylo veliké
![]()
Kalhoty mi začaly být malé už ve třetím, ale bříško vykouklo až na začátku pátého. Bylo to ale v zimě, takže se ještě dalo i schovat. Teď už ho neschovám ani omylem ![]()
Ahojte ![]()
Tak ja jsem vyssi postavy a je fakt, ze mi brisko zacalo poradne rust az ted po tom 18tt a nejvic asi posledni 3 tydny, ale porad ho mam relativne male oproti jinym holkam. Taky jsem na zacatku zhubla 2 kg-teda spis vyzvracela, stejne jako Janah09, a ted mam nahore 4,5kg, zalezi samozrejme jak se najim, a posledni dva mesice mi to slo 0,5kg za tyden, takze ted mam pri 174cm cm 66kg. Ale mam to zatim jen v brisku
Mudr mi ale rikala, ze mam hrozne pevne bricho, tak proto mi to jde pomaleji. Docela spatne se ji i nahmatava horni lem delohy, minule jsme se u toho nasmaly.
Jinak jako vsechny se mi taky vecer brisko bouli vice, ale to je normalni, kdyz se clovek cely den necim cpe a jidlo se nekam vejit musi taky:-) Rano se zase sfoukne. Tak ahojte a moc to nereste a nesrovnavejte, protoze kazda jsme jina a nemuzeme byt dle predpisu.
Hlavne, at se nase miminka v briskach citi dobre a pekne rostou a jsou zdrave!!!
Uzijte si vikend a opatrujte se!
tak ja si take pridam.
U prvniho mimi jsem zjistila, ze jsem tehotna,protoze mi nesli tak pohodlne dopinat kalhoty a to jsem byla asi ve druhem mesici.U druheho ditka to bylo obdobne a ted u tretiho co cekam-10+4tt- mam pupik jako nekdo v patek mesici.Jsem z toho trosku zoufala, protoze vim co me ceka jeste sedm mesicu,ale ja to tak mam.jsem celkem sporotvne zalozena,ale to bricho je u me hned vykulene.Tak si s tim hlau nelamu, jen at se zatim vsichni koukaji, kdyz je male a takove hezke a v zime,az uz budu koule, schovam se pod manzelovu bundu ![]()
Vsem maminkam preji spokojena briska a radost z tehotenstvi. ![]()
Mně vykouklo až ve 24.tt, zítra začínám 29.tt, ale vypadám prý tak na 4. měsíc nebo jako hodně přežraná. V metru mě nikdo sednout nepustí ![]()
..jo a v poradně se mě vždycky ptají, jestli jsem tam poprvé a na těhu cvičení minulej týden byla nějaká nová maminka a když tam viděla jen mě, tak se recepční ptala, jestli bude cvičit sama ![]()
Mě se zakulatilo bříško někdy ve 4. měsíci. Teď jsem na konci 20 tt a pořád se mi posmívají, že vypadám jen jako dobře najedená…
) Ale na upnutý kalhoty nebo sukně můžu teda zapomenout… ![]()
Tak to já mohla bokovky co jsem nosila před těhu nosit vpohodě až do porodu i s dvojčecím pupkem ![]()
Mně začalo břicho růst tenhle (čtrnáctý) týden. Jeden den jsem tříčtvrťáky ještě dopnula a druhej jsem je už musela nosit rozepnutý do půlky poklopce. Dneska jsme jeli nakupovat oblečení. Těhotenský je mi ještě velký, ale musím mít volnější trika a kalhoty na gumu. Bříško už je trochu vidět a já mám radost velikou.
Ahoj, talky přidánm svou zkušenost. První těhu jsem poznala v 8tt podle prsou - žádná podprda mi nebyla, sice jsem přibrala 20kg, ale břicho nic moc, když jsem v 7.měsíci odcházela na mateřskou, nikod mi nevěřil. Všechno jsem měla v otocích, zadržovala jsem hodně vody. Ve druhým těhu to bylo ještě horší… bavila jsem se se známou a něco juí vykládala ve smyslu " no já už začínám 32tt…" a ona na to, že se nechtěla ptát, ale že na mě není nic vidět, tak měla strach, jestli se něco nestalo. Rodit jsem jela 39+5 a PA mě nechtěla ani přijmout, že prej v 5. měsíci nemůžu rodit…
…tak nedůvěřivě mi koukala na břicho. V druhým těhu jsem přibrala jen 8kg ze stejný výchozí váhy jako poporvý
Hm tak ja som zvedava som cca v 7tt. mam vyšku 150 vahu asi 64kg svaly žiadne aj jak netehulku ma puštali sadat v autobuse mysleli si že som tehu.Tak teraz som zvedava kedy vyrastie viac bruško
Tak já jsem hubená jak lunt (48 kg) a něco jako bříško se mi ukázalo až tak v 25.tt ![]()
Ahoj holky, v prvním těhotenství si už nepamatuju přesně(je to 8 let), kdy mi začalo růst břicho ale pamatuju si, že v pátém měsíci už jsem se nemohla ohnout a v sedmém si v nemocnici mysleli, že jdu rodit - i když jsem tam šla pouze jako doprovod
A to jsem konstitučně docela kus 175 cm 75 kg. Teď jsem v v 11 týdnu a zatím vůbec nic, spíš ubírám na váze, protože trpím nevolnostmi a zvracením. Manžel pořád hledá břicho a je zklamaný, že ještě nic ![]()
Ahoj, do 5.měsíce si nikdo nevšiml že jsem těhotná, dneska začínám 26tt a pomalu začíná být vidět ( prý vypadá jak ve 3.měsíci), ještě zapnu natěsno svoje kalhoty, ale už to není pohodlné, tak jsem zvědavá jakým tempem teď poroste
( přikládám fotku z 25tt)
@Jituna78 Tak to je mazec, takhle malé bříško, jsem v 8 tt a má stejný, tiše závidím…