Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
nemá někdo zkušenost s takovými puchýřky (viz foto)? Spali jsme na chatě a poštípali nás komáři, syn měl pupínků dost, ale nejsem si jistá, zda zrovna na tomto místě. Byl 3 dny u babičky a od babičky se vrátil s tímto, já mu to namazala Sudocremem a zítra půjdeme k doktorovi, ale už vidím, jak si zase neví rady (náš pediatr se netají tím, že nemá rád “pupinkitidy”). Tak se jen ptám, jestli náhodou někdo neví… napadl mě pásový opar, ale ten se prý vyskytuje až po neštovicích, a ty ještě neprodělal…
Nevím co to je, ale pásový opar je velice bolestivý, takže ten to nebude
Nemůže to být impetigo? Koukni na web na fotky. Teda vypadá to dost ošklivě. Pokud nebude vědět dětský lékař, šla bych rovnou cestou od něj na kožní.
Tak impetigo u nás vypadalo jinak, nalite malé puchýřky..
Přijde mi to vysušený dle fotky, asi bych šla rovnou na kožní.. co alergie na něco?
@nick mandarinka píše: Více
Nemusi bolet. Dcera mela maly prouzek zezadu na rameni a nebolelo to. Ale vypadalo to jinak.
A jo, ono to možná bude impetigo. To už jednou měl, stalo se mu to z jiných pupínků. On syn má totiž pořád něco, vždy končíme od doktora na pohotovosti, protože pediatr neví, kožní taky ne a o víkendu to má pak už vždycky hrozný (jednou z toho bylo impetigo). Teď před dvěma měsíci měl zase po těle různý puchýře, jdu tam s tím, že by to mohlo být impetigo, ale ne. Udělali na pohotovosti stěry a Stafylokok ani Streptokok nevyšel, takže impetigo vyloučili. Byla tam ale jiná bakterie. Měli jsme mazat mastí a zásypem Framykoin, ty puchýře měl asi i tak ale tři týdny. A sotva se mu to zahojí, tak zase tohle. A to jsme byli i v Plzni, ale zase se tam asi objednám. No nic. Tak já nevím, jestli teď rovnou mazat Framykoinem nebo Fucidinem, když tu mám obě mastičky, nebo jít k doktorovi (zbytečně nejspíš. To je zase výlev, omlouvám se, ale už fakt nevím, co to pořád je. :/
Moc děkuji!
Kam chodíte v Plzni já na železniční polikliniku je tam výborná kožařka, bohužel čekací doby jsou u ní dlouhé, ale je fakt dobrà
Tam bude kombinovaná bakteriální a mykotická infekce, dal bych Pimafucort na pár dnů v sestupném dávkování.
@nick mandarinka Já byla s malým zatím jen jednou… ve fakultní nemocnici na Borech. Také tam byla skvělá doktorka, jen malý zrovna neměl žádný pupínek, resp. poslední, po kterém zbyla jizva, takže soudila jen ze zpráv a fotek… nicméně dala malému antibiotické kapky do nosu (tenkrát řekla, aby pediatr udělal stěr z nosu a když něco vyjde, tak nasadit toto) a vyšlo. A on má v sobě nejspíš pořád nějakou bakterii…
Jo tak to jo, na klinice na Borech mě vadí, že jak je to tam velké tak se tam ty kožaři střídaj a pokaždé mě vidí někdo jiný, takže pokaždé jiný úsudek a jiná rada