Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, chci se podělit o jednu nemilou zkušenost související k hexavakcínou INFANRIX HEXA. Jsem od Prahy a hexavakcínu jsem si nechala po diskuzi na tomto serveru koupit v Brně, kde měla být na Pekařské ulici nejlevnější. Žel, než mi ji můj bratr, který zde studuje, stihl koupit, lékárna zdražila a z původních 1200 Kč bylo 1500 Kč. Nicméně nejhorší zjištění mělo přijít dneska, když měla být malá očkována. Při běžné konverzaci s lékařkou jsem zjistila, že své hexavakcíny mohu vyhodit do koše, protože jsem je neskladovala při požadované teplotě. Tato hexavakcína musí být stále v lednici, tj. při teplotě 4 - 9 °C. !!!!!To jsem sice udělala, nicméně vakcíně uškodil transport, který trval více jak povolenou hodinu (vezli jsme je po Moravě kvůli různým návštěvám celkem několik hodin v autě…
Takže, na vakcínu se teď nemohu spolehnout, byly v ní pravděpodobně zničeny cenné látky a já jsem o 3000 Kč chudší. A budu zřejmě ještě víc, pokud se rozhodnu znovu ke koupi hexavakcín a utratím tak v naší lékárně dalších 3600 Kč. Mějte se a podobně postižení, ozvěte se se svými zkušenostmi. Pa, Ziza.
Ziza,
ja som kupovala Infanrix už dvakrát a musím povedať, že lekárka ale hlavne lekárnička ma poučili, že majú byť v chladničke a že cca polhodinový transport im neuškodí. Takže myslím, že u Teba dosť veľkú chybu urobili v lekárni - v podstate Ťa nedostatočne poučili o použití lieku… Predstav si, že by takúto vakcínu lekárka malej bez kontroly pichla
. Inak pokiaľ viem, v chlade by mali byť asi všetky vakcíny.
Rozeta
Ešte sa opravím - na ten transport som sa pýtala ja, po tom, čo mi povedali, že vakcíny musia byť v chlade.
Rozeta
Ahoj!
Dcera ma za sebou troji ockovani HEXAVACEM.Prvni z vakcin zustala pres noc pri pokojove teplote..a ja se samozrejme bala a jela jsem do lekarny,kde jsem byla ujistena,ze ani 12 hodin nevadi..a ze se to male muze pichnout…
ted jsem tedy v rozpacich..je dcera opravdu dostatecne chranena??A da se na to vubec prijit?
Ani jednou mi nikdo nic o hodinovem transportu nic nerekl…zas takovy rozdil mezi infanrixema hexavacem preci neni??
to me docela rozhodilo..
ahojky
tak nevím, mi tu vakcínu máme z Brna z pekařské za 1250,– byli jsme patřičně poučení, že musí být co nejdříve zase v chladnu… Je to dva týdny co jsem ji kupovala a ještě ted ji mám doma v lednici…
Tak nevím…
Naše dr. mě na to taky upozorňovala a jen řekla že prostě nemám půl dne courat po venku s vakcínou v kapse…
takže tak..
ahoj
Markéta a příští týden podruhé očkovaný Michal
Ahoj,
omlouvám se za poplašnou zprávu, musím teď trochu napravit, co jsem napsala v předcházejícím příspěvku. Naše pediatrička mě včera tak vyděsila, že jsem se hned musela na emiminu svěřit. Nicméně dnes naše dr. volala přímo na firmu (Infanrix hexa vyrábí myslím GlaxoSmithKline) a dozvěděla se, že vakcína může být mimo lednici až 12 hodin, pak ale honem do chladu. Takže transport neuškodí, jenom to nesmí zmrznout. Takže ještě jednou se omlouvám a doufám, že všechny vyděšené jako já, jsem uklidnila.
Mějte se a hezký den. Pa, Ziza.
Zizo!
TAk ted jsi me vazne uklidnila..uf..presne takhle to rikala ta lekarnice..kdyz uz se stalo a zustalo to pres noc pri pokojove teplote,tak rychle do lednicky.Tak snad jsme preci jen naockovani v poradku.Snad uz vakciny neskoncily v kosi???
zaneta
si říkám
už aby je ministerstvo schválilo jako standardní očkovací látku pro všechny děti… pak budou hezky v chládku u dr. a nebudeme za ně utrácet nehorázný prachy…
no prej v roce 2006 už mají být nahrazený (teda možná) . To se budou další děti mít.oú)))))
M+M