Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
poraďte mi někdo.Nechali jsme naší 3 měsíční holčičce v 6 týdnech píchnout ouška a teď má pod ouškem zarudlou bouličku.Když na ní sáhnu,Terezka začne hrozně plakat.Máte s tím někdo zkušenost?Nebo s tím máme raději dojet k doktorce.Nevím,prosím,poraďte.
Díky ahoj L.
Ahoj Lejlo,
moji holcicce hrozne ouska hnisaly, myslim, ze se na ne jen podivam a uz natahuje, ale boulicku tam nemela. Zajela bych s tim pro jistotu k doktorce.
Lucka+Klarka 8,5m
Holčička mojí kamarádky tu bouličku měla taky - váček naplněný hnisem. Doktorka jí doporučila naušnice vytáhnout a nechat bez, prý je to snad i spojeno s alergií na zlato. Holčičce píchali ouška až v 11 letech a na zlato je opravdu alergická, takže nosí chirurgickou ocel a nebo stříbro. Jo, ten váček se vstřebal.
Radka
Díky moc,asi se teda pro jistotu opravdu vypravíme k doktorce.Namazala jsem to Framykoinem,tak uvidím ráno.Každopádně asi nějakou reakci na zlato mít bude,protože tu část náušničky co má v oušku má červenočernou.Tak uvidíme.Díky moc za rady.
Ahoj L+T
Naší berušce se to stalo taky. Na jednom oušku. Tak jsem tu bouličku propíchla sterilní jehlou, vymáčka hnis, namazala mastičkou (to jsem dělala pár dní) a za pár dní to bylo OK.
Lenka a Pája
Ahojky,
nám bylo doporučeno čistit líhem, kterým jsme čistili pupíček a potom mazat framykoinem.
Do týdne to bylo v pohodě.
Markéta a Markétka 9 měsíců
Ahojky, nechte nastřelit chirurgickou ocel a jste bez bolení. Je to fakt super, nehnisá to a ouška nebolí, je to fakt paráda. Vlastní zkušenost.
Ahojky holky, tak mi nechali Anežce píchnout ouška minulý pátek a od Neděle nám hnisají obě dírky..Naneštěstí píchli jedno ouško 2×, protože se pan doktor netrefil…Mimochodem: BYLY JSME TAKTO PŘED 4TÝDNY V KKN V KARLOVÝCH VARECH A TAM ANEŽCE PROPÍCHLI 2X LEVÉ OUŠKO,PLAČÍCÍ MI DALI DCERKU DO RUKY I S NAUŠNICEMI, ŽE JSOU MALÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dr., který nakonec také poněkolikátém píchnutí a nakonec dokončení mi důrazně nakázal, že pouze použít líh a následně kapat Heřmánek, neb Řepík - v žádném případě ne Framykoin… Tak milé maminky, vyzkoušela jsem za ten týden vše, co mi pan doktor poradil a dnes jsem protočila, se slzama v očích opět vyčistila hnis lihem a namazala zmíněným „zakázaným“ Framykoinem…Jsem na to zvědavá…
Nastřelují někde v Karlových Varech náušnice? přistěhovala jsem se a na na netu nic nemůžu najít. Nevíte někdo?