Odečet při měření teploty?

75
22.6.05 09:18

Odečet při měření teploty?

Ahoja holky,
jak je to,prosím,s měřením teploty?Platí to,že při rektálním měření se 0,5 stupně odečítá?Naměřila jsem ráno 37,6 bez odečtu,takže ten odečet na 37,1 by mne uklidnil :wink:
Mojřička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
RA
73
22.6.05 09:32

u mimíska se vždycky odečítá půl stupně dolů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
22.6.05 09:37

měření teploty

Ahoj,

při rektálním měření se opravdu 0,5 stupně odečítá. Nemusíš se bát, miminko má opravdu jin 37,1 , což není žadná teplota.

Čau

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
22.6.05 12:54

:lol: Ahojky
no ja pouzivam digitalni teplomer do ouska, a pro kontrolu, nekdy jen, kdyz se mi to nezda, merim i v zadecku a vychazi ten rozdil presne pul stupne…je to rychlejsi, tak pouzivam uz skoro jen ten digitalni
ahojky mum+t 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
22.6.05 13:30

Moc Vám všem děkuji za odpovědi,hned jsem klidnější.Janeček má 5 měsíců,tak mám podezření na zoubky,slintá v poslední době úplně neuvěřitelným způsobem :wink:
Ahoja Mojřička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
22.6.05 20:35

Ahoj holky.
Tak já byla v pondělí u doktorky taky kvůli zvýšené teplotě. No a malé už bude sedm měsíců, tak jsem se ptala kolik mám odečíst. Dr. mi řekla, že do šesti měsíců se odečítá pětinka a po půl roce už osm dílků :roll: .
Tak by mě zajímalo jestli je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
22.6.05 21:29

Ahoj holky,

já, jak to bylo možný, jsem měřila dětem teplotu v podpaždí, hlavně u druhého dítka to bylo jednodušší, dost se vztekal při přebalování, takhle jsem ho mohla chovat a bylo to v pohodě. Potom jsem tedy neodečítala nic.

Ahoj Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
24.6.05 20:16

Ahojky, děláš to dobře. Odečítá se pět dílků… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
25.6.05 09:42

měření

Ahoj, je pravda, že při každém měření teplotky v zadečku se odečítá půl stupně.Já si myslela, že je to jen do nějakého určitého věku miminka, ale doktorka mi řekla, že se odečítá kdykoli ale pouze při měření v zadečku, jinde nee.Tak jsem zase o poznatek chytřejší. Krásný den. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
30.11.13 00:32

Obnovuji diskuzi

Měřila jsem svojí skoro měsíční dceři v zadečku teplotu teploměrem Thermoval Rapid Flex a naměřila jsem 37 stupňů.
Dr. mi říkala, že normální teplota je 37,5 stupňů a o odečítání mi nic neříkala :nevim: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
30.11.13 00:34
@zvědavá borůvka píše:
Měřila jsem svojí skoro měsíční dceři v zadečku teplotu teploměrem Thermoval Rapid Flex a naměřila jsem 37 stupňů.
Dr. mi říkala, že normální teplota je 37,5 stupňů a o odečítání mi nic neříkala :nevim: 8o

pul stupně se odečítá :think: tak to zkus ještě jednou ;)

• Citovat
  • Upravit
31104
30.11.13 00:48

@zvědavá borůvka protože normální teplota je DO 37 st. A rovnou ti to převedla, takže řekla D0 37,5 když má míň nevadí

Nejde o to, že se odečítá u miminka - odečítá se při měření v konečníku. Kohokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
30.11.13 01:13

@Myrha

Děkuju :kytka:
Takže, při jaké teplotě mám vlastně plašit?
A co mám dělat?
Mě dr. řekla, že takhle malý miminka teploty nemívají a když by ji měla zvýšenou, tak jí mám vykoupat v o stupeň nižší vodě než má ona teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.11.13 08:48

@zvědavá borůvka ty plašíš pořád. Já teda věřím nejvíc sobě, prostě poznám i zvýšenou teplotu, horečku nepřehlídneš. Jinak u miminek se to tak nebere, neměř jí pořád. Neměř jí při pláči, neměř jí po spaní, neměř jí navlečenou. Dětem teplota lítá více než dospělým. Vylítne jim a zase se sníží. Samozřejmě pokud se ti bude zdát vařící déle, je na místě jí změřit. Řeší se to až od 38,5 po odečtu. I do budoucna si zapamatuj jednoduchou poučku - dítě se nenabaluje a nezabaluje do dek, naopak necháš lehké pyžamko a lehkou deku, teplota okolí horečku snižuje, osaháš končetiny - pokud jsou horké, teplotu snižuj - udělej zábal končetin, omývej chladnější (né ledovou vodou) případně udělej octové ponožky (ponožky do nálevu asi jako na salát, namočit ponožky, nandat, přes to ještě jedny). Pokud jsou končetiny chladné nebo kůže mramorovaná, nic z toho nedělej, znamená to, že teplota ještě stoupá. Jinak samozřejmě můžeš použít léky (dávkování podle hmotnosti, ne podle věku, na krabičkách je to hodně poddávkované, takže se řiď podle kil a přepočítej si to). Záleží na tobě, ale horečka je vlastně správná reakce organismu, její snižování bývá někdy kontraproduktivní. Já osobně se ale nevydržím dívat na apatické dítě, takže já se řídí aktuálním stavem, malá měla virozu, kdy jí při necelých 38 padaly oči a byla mimo, takže jsem lék dala. Při angíně měla skoro 40 a byla v pohodě, takže jsem jí nechala. Jinak nenutit dítě jíst, ale dávat hodně pít, i trošku násilím, horečka tělo samozřejmě vyčerpá a dehytratuje. A pozor, je lepší snižovat postupně, skokové zvyšování/snižování teploty může zapříčinit febrilní křeče. Je to ošklivá záležitost, některé děti k ní mají předpoklady, některé vůbec. Ale je lepší snižovat pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.11.13 08:49

Jinak ty rady ode mě jsou samozřejmě pro větší děti. S miminem s horečkou vždy k lékaři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí