PPM a rodičák současně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
PPM a rodičák současně?
Děvčata prosím Vás o radu. Pobírám rodičák na starší dítě, Vznikl mi nárok na PPM na mimino. Takže jsem vyřídila PPM, pozastavila rodičák a jakmile mi PPM přiklepli, tak jsem poslala na pracák ten formulář ohledně změn, v němž mi na sociálce napsali kolik budu brát mateřské. No a teď mi přišel dopis z pracáku, o kterém nevím, co si myslet. V zásadě tam píšou, že mi doplatí ten první měsíc, kdy pobírám současně PPM i RP ten rodičák do výše 11500, to chápu. Ale v dalším odstavci se pak tváří, jako by mi to chtěli doplácet i další měsíce. Mám tam vypočtenou částku, kterou by mi dávali… Podotýkám, že mateřskou mám nižší než rodičák. Ne že by se mi nelíbilo mít více peněz, ale úplně se mi tomu nechce věřit. Tak kde je teda ten háček? Můžu nebo nemůžu ty dávky pobírat obě zároveň? A rodný list mimina, ten mám poslat kam všude? Zaměstnavateli, sociálce i pracáku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@sovička rodičák na první jsi potom měla vypočítaný z platu manžela?? Protože jinak nemůže být mateřská nižší než rodičák
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, když jsem zjistila, že jsem znovu těhotná, nechala jsem si rodičák zvýšit a vypočítávalo se to z platu manžela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš i to nechat doplácet, ale půjde to z toho nového balíku 220000, co máš na mimčo. takže je to celkem k prdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sovička ahoj, já myslím, že to je tak správně, že pokud máš mateřskou nižší než rodičák, tak Ti to budou doplácet. Ale jistá si nejsem, snad Ti tu poradí někdo kdo tomu rozumí. Já tu informaci našla někde na internetu náhodou, když jsem hledala jak a kde se ruší rodičák na první dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sovička pokud jsi mela pred tim rodicak 11500 tak asi predpokladaji ze ho budes mit zase coz je divne
Oni by meli doplacet jen do vyse 3leteho RP do vyssi vyse by jsi mela souhlasit ne?
![]()
Kazdopadne pokud si to nechas doplacet do vyse 11500kc tak je to mozne ale ty penize se ti budou odecitat z toho baliku 220tis na to jeste nenarozene miminko ne z toho baliku ktery jsi doted cerpala na prvorozeneho..
![]()
aspon tak jsem to pochopila, kdyz jsem hledala ja informace kdyz jsem prechazela z jednoho rodicaku na druhy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle toho co řekli mě nelze rodičák na starší dítě pobírat ať je vypočtený z jakéhokoliv platu, prostě nástupem na PPM se rodičák na starší ukončuje
pokud nějakým záhadným způsobem dospěli k názoru že chceš mít těch 11500 i na druhé tak to budou doplácet z budgetu na druhé mimi (třeba i zpětně za těch 6 neděl co je člověk na mateřské před porodem), ne na první, ale až až od data porodu, rodičák nelze na rozdíl od mateřské vyplácet předem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sovička ja to řešila teď. Nastupem na PPM jsem zastavila RP a ten mi po dolozeni vyměřovacího základu doplatili do výše 11500, - co jsem měla zvoleny jelikoz jsem nastupovala koncem mesice. PPM mám nižší, RP voleny přes manžela kvůli druhemu tehotenstvi.
Za duben mi také doplatili částku do 11500,–protože jsem porodila az v květnu. To šlo jeste z RP na starší. Pokud bych chtěla PPM tech 11500,– uz by to dorovnavali z „nových“ 220 000,–
Snad jsem to popsala srozumitelně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za rady, mně ten dopis také připadal divný. Rodičák na nové miminko chci tříletý. Budu tedy předpokládat, že to je jen nějaká formalita a za měsíc mi přijde další dopis, kde mi napíšou, že už mi nic nedají. Ale mají to tam napsáno tak, že by jim ty peníze člověk skoro uvěřil. Fakt hodně zjednodušeno, první odstavec: Na měsíc… Vám doplatíme… peněz. Druhý odstavec: Na další měsíce Vám budeme platit… peněz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit