Nepodaná žádost o rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nepodaná žádost o rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele
Jsem na rodičáku s druhým synem do prosince 2015, včera jsem tu měla kolegyňku z práce, říkala jsem jí, že v červnu půjdu do práce zjišťovat, jestli mi dají po skončení RD zkrácený úvazek. Ona to dnes říkala vedoucímu (co jsem doma s dětma, tak se vyměnil, takže ho neznám) a dnes mi volala, že mě nemá prý nikde evidovanou.
Takže jsem se dala do hledání papírů a nemůžu najít potvrzení, že jsem v práci žádala o rodičovskou dovolenou a její délku.
Mělo se to vyřizovat v době, kdy jsem měla psychické problémy, byla jsem tenkrát dost mimo, takže jsem na to asi zapoměla
V pondělí jedu do práce a půjdu zjistit, jak to je.
Pokud jsem nežádala, co to pro mě znamená?? Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud jsi nežádala o RD, tak ti nemusí držet místo
Ale v tom případě ti měla přijít výpověď z práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevyznám se v tom po právní stránce, ale logicky. Pokud jsi nepožádala o rodičovskou dovolenou zaměstnavatele, tak jsi vlastně teoreticky přestala chodit do práce bez rozvázání prac. poměru a to by asi zaměstnavatel řešil výpovědí (když „bez udání důvodu“ nepřijdeš do práce). A protože ti asi výpověď nedošla, tak tam asi ta žádost někde bude. Nebo v tom mají bordel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teoreticky by ti mel zaměstnavatel držet místo do 3 let věku dítěte ( ze zákona ), délka se většinou na hlasuje, ale pokud ji nenahlásí tak by tam mela byt automaticky 3leta RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit