PPM u OSVČ a HPP

78marcela
24.2.10 21:52

PPN u OSVČ a HPP

Dobrý den,
pročítala jsem si již některá předchozí fóra, ale přijde mi, že moji situaci nevystihuje žádné nebo mi odpověď nebyla úplně jasná.
Ráda bych se zeptala, pracuji jako učitelka na HPP a k tomu jsem vedená jako OSVČ, ale na vedlejší pracovní poměr. Protože si přivydělávám jako OSVČ necelé 3000,– měsíčně, tak neplatím žádné zálohy u sociálního pojištění. Ráda bych se zeptala, jak to bude s mateřskou? Plánujeme rodinu a jsme už zařazeni do programu umělého oplodnění. Zajímá mě, zda by bylo možné dosáhnout vyšší mateřské, když si začnu platit to nemocenské pojištění? Nevadí, že tam neplatím zálohy na důchodové? Nebo bych musela platit oboje, i když za mě platí důchodové zaměstnavatel?
A ještě mám jeden dotaz, v případě, že by se zadařilo a já bych otěhotněla, je pravděpodobné, že bych asi měla rizikové těhotenství. To bych byla na neschopence a přitom bych si stále mohla platit ty zálohy? Nebo už bych pak neměla šanci splnit tu podmínku 270 dnů nemocenského pojištění?
Budu moc vděčná za radu…
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2704
25.2.10 08:39

Ahoj,

mateřská se ti bude počítat z HPP, příjem z OSVČ tu nehraje roli. Aspoň to mi řekli na sociálce, když jsem řešila to samé, co ty.

Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat