Mateřská loňská uroveň?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mateřská lonská urověn?
http://www.novinky.cz/…-uroven.html
chtěla bych se zeptat..jak to bude teda s rodičovským příspěvkem..jsem studentka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ten zůstává jak byl ne nic se neměnilo a nemění, na mateřskou máš nárok jen pokud bys pracovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já si myslím, že pokud jsi nikdy nepracovala, na mateřskou nemáš nárok, dostaneš až po porodu 7600,– (měs)rovnou a nemůžeš si vybrat délku rodičovské(2, 3roky), dají ti rovnou tu 4 letou… samozřejmně na porodné máš nárok (asi 13000), zažádáš si také po porodu… takže to případné zvýšení se tě netýká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na mateřskou máš nárok, pokud by jsi měla odpracováno aspon 260 dní a platila jsi zdravotní(živnostníci to mají jinak), ale jestli jsi nikdy nepracovala, tak bohužel
, nevím jak se do toho počítají případné jiné příjmy(brigošky a tak..) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Idnesu píšou: Změna zákona počítá s tím, že peníze, o které rodiny od ledna snížením mateřské přišly, jim mají být po schválení zákona vyplaceny zpětně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kattka: Já mám dojem, že musíš být účastna na sociálním pojištění a z brigád se většinou platí jen DPFO, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda myslíte že by nám to orpavdu zpětně dali??? J átomu pořád nevěřím, jestl ise to dotkne i nás co máme MD do půlky května. Mně to dělalo dost peněz. jestli to opravdu zase zvýší, to bude paráda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky je to schválený, mateřská stoupne na loňskou úroveň, před chvílí to bylo ve zprávách. A doplatí i od ledna zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych se ještě neradovala, ještě to musí podepsat prezident a ten má právo veta…
takže když to nepodepíše, vrátí se to spátky a poslanci to budou muset zase znova schválit… jisté to ještě fakt není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nene holky, ve zprávách říkali že prezidentské veto nemá šanci neboť jej poslanci v pohodě přehlasují. Takže to jisté je, protože proti zvýšení mateřské je jen ODS a Top 9 a ty nedají většinu dohromady…takže jásejme
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my to probíráme v jiné diskuzi
cituji:
http://www.psp.cz/…/status.html
chápu to tak, že pokud sněmovna schválí, bez odkladu posílá na senát, když senát neschválí, jde to znovu do sněmovny, která to může schválit (případně s pozměňovacími návrhy senátu). Po druhé to na senát nejde a po schválení to jde jen na prezidenta. Pokud prezident neschválí, vrací se to zpátky do sněmovny a ta to může odhlasovat aj tak.
poslanci můžou přehlasovat jeho veto a on to určitě vetuje. Jen to musí být 101 hlasy.
trochu se bojím, aby to potom ODS nějak nebojkotovala to druché schválení…
ta politika je ale složitá co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terlas pochopila jsem to úplně stejně…proboha snad nevymyslí zase nějakou kličku ODS ale myslím že to nehrozí, pokud to už jednou poslanci odhlasovali tak snad zase nebudou nějaký obstrukce. Ale pokud to dobře chápu tak nsad ani být nemůžou, prostě mají ODS smůlu, je jich málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit