Pracák jaká částka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jééééé děkuji to jsem ráda,že nejsem sama je to hold blbé když tcháni nefungují moji rodiče už bohužel nejsou a tcháni to je děs dcera bude mít 11 a ta je trochu zná,ale malý má 2 a vyděl je tak 10×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janet9 píše:
Tak já jsem na tom byla úplně stejně.Můžeš si RD prodloužit ještě o jeden rok (pokud jsi měla 3letou) s tím,že zdrav. a soc. za tebe bude platit zaměstnavatel,ale jinak nedostaneš ani korunu.Možná bys měla nárok na nějaké dávky ze sociálky,ale tam je snad podmínka,příjem max. 7080 (nebo tak nějak na osobu).Takže pokud manžel vydělá víc jak nějakých 14-15tisíc,tak nemáš nárok na nic.
Když dáš v práci výpověď(jak jsem to udělala já),bude se ti dávka z ÚP vypočítávat z platu.Ještě mi paní dala papír pro mého zaměstnavatele,aby mi tam vyplnil jakou mzdu bych pobírala,kdybych po RD nastoupila zpět do práce.A z toho se mi pak vypočítaly dávky.První měsíc 60%,druhý a třetí 50%,čtvrtý a pátý 40%.Normálně se na ÚP přihlaš,ale neříkej,že nemáš hlídání,jinak tě tam nemůžou zaregistrovat.Budou ti dávat nabídky na práci,ale z toho si nic nedělej,prostě každý měsíc co tam půjdeš řekneš,že jsi ještě nic nenašla.(jsem kus od Prahy a opravdu usilovně jsem si práci hledala,hlavně přes net.Jak v Kolíně ,tak v Praze a práci jsem sehnala až po 4měsících a ještě bídnou.)
Ale vypadá to,že jsem těhu,tak tam snad tak dlouho nebudu
janet , ale to se týká pouze u 2 leté rod. dovolené, že si můžeš zažádat o další rok. U 3-leté né. Ale do 7 let dítěte můžeš být doma a stát za tebe hradí zdrav. pojištění. Soc. poj. ne, protože to se vypočítává z platu a když nic nevyděláš, tak se to ani nemá z čeho vypočítat. Nepřihl. Karin
- Citovat
- Upravit