Pracák jaká částka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
170
27.6.10 13:15

Pracák jaká částka

Zdravím všechny a chci se zeptat.Je to asi brzy,ale jen se chci na to připravit.Syna mi zatím nevzali do školky a protože nemám hlídání budu muset jít na pracák můžete mi prosím napsat jaká je výše dávky a z čeho se to vypočítává jestli z rodičáku nebo ze zaměstnání před mateřskou.Děkuji moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
27.6.10 14:12

No tak na pracak tezko nebot jak pises nemas hlidani.A pracovni urad se ti snazi pomoci najit pracovni misto.
Jinak zdravavotni do 7let veku ditete platit nemusis a socialni taky.Odvadi stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
27.6.10 14:55

ahojki, on ten dotaz je dost nešťastně položen. Nejde vůbec o hlídání nehlídání, to samozřejmě nikoho nezajímá, záleží jak to máš se svou prací před mateřskou … pokud ti dal zaměstnavatel odklad a zůstáváš doma, tak budeš čerpat 4. rok rodičák -máš-li na něj nárok a víc nic, možná na sociálce nějaký sociál. doplatek, čili na pracák vůbec nechoď, pokud tě má zaměstnavatel pořád ve stavu a ten rok ti místo podrží. Pokud ti dal ovšem on nebo ty výpověď, tak jasně, na pracák, částku bohužel nevím, toto byla pouzze reakce na špatně položenou otázku

Jinak co se týká té nabídky práce, tak kamarádka už je na pracáku přes rok, nabídek pár dostala, ale všechny odmítla, páč má pětileté dítě, podporu dostávala tuším půl roku a tím skončila. Čili není to s nabídkama moc slavné, a to jsme v Brně,,,,, no ale to malé dítě je jistý handicap, to je jasné.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.10 15:01

Aniku: ale ja to chapu tak ze zakladatelce ditko nevzali do skolky.A konci ji rodicak a proto se chce prihlasit na pracak jenomze jaksi tim ze bude zadat o davku s UP tak by mela mit zajistene hlidani aby pokud ji najdou misto mohla nekam nastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.10 15:03

Lec asi jsme zabehla jinak.
Jinak se to pocita s rodicaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.6.10 15:14

takže pokud například skončí rodičák a půjdu na pracák, tak se to počítá s rodičáku ten půl rok??? Mně se to netýká, jsem ještě rok a něco doma, ale tohle by mě taky zajímalo, když mi skončí peníze na malého a budu muset nastoupit do práce, nebudu mít štěstí a hned nenajdu a budu na UP třeba nějaký ten měsíc, z čeho se počítá podpora a jestli vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.10 15:43

Podpora se ti vypocitava z rodicaku.Nekde tady je diskuze zkusim pohledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
27.6.10 17:03

Tak s tímhle to je bída, v pátek jsem potkala kamarádku, která taky nemá školku, tak šla na UP a dostane 15 000 rozloženo do 6měsíců :-? Přitom ona by tak ráda šla do práce, ale u nich jí se školkou vypekli a v blízkém městě jí řekli, že přednost mají pochopitelně děti s trvalým bydlištěm tam.
Jenže dítě je březnové, tak podporu dostane někdy do podzima a co pak zbytek roku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
27.6.10 17:56

Děkuji za reakci tak já to upřesním.Syn je květnový a školka od listopadu tak potřebji vyřšit tu dobu než půjde do školky v práci jsem domluvená na výpovědi a v listopadu na návratu zpět jak bude malý ve školce.Tak jsem potřebovala vědět jak to bude s pěnězi na pracáku abych se na to připravila a jaká to je asi částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
28.6.10 15:12

Ahoj

Podpora v nezaměstnanosti se ti bude vypočítávat z rodičovské dovolené. První dva měsíce bude částka nejvyšší, každý další-až do půl roku,bude menší a menší. Po půl roce nedostaneš dávky žádné a budeš muset jít na sociálku. To tě ale nemusí zajímat, pokud chceš na UP být pouze do listopadu. Částka první dva měsíce byla okolo 4tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
28.6.10 16:02

Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
inko
28.6.10 19:11

A kdyz mam rodicak na 4 roky.Tudiz se mi bude pocitat podpora z tech 3800??Nevite?

• Citovat
  • Upravit
101532
28.6.10 20:39

Podpora se po rodičáku nepočítá z rodičáku, ale z průměrné mzdy ve státě a vychází to na cca 3000,– bez ohledu na to jak dlouhý měl člověk rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
inko
28.6.10 21:01

Uz sem se lekla,ze mi to vypocitaji z teh 3800.No i tak bude krusno :-)

• Citovat
  • Upravit
1943
30.6.10 10:03

re:...

Tak já jsem na tom byla úplně stejně.Můžeš si RD prodloužit ještě o jeden rok (pokud jsi měla 3letou) s tím,že zdrav. a soc. za tebe bude platit zaměstnavatel,ale jinak nedostaneš ani korunu.Možná bys měla nárok na nějaké dávky ze sociálky,ale tam je snad podmínka,příjem max. 7080 (nebo tak nějak na osobu).Takže pokud manžel vydělá víc jak nějakých 14-15tisíc,tak nemáš nárok na nic.
Když dáš v práci výpověď(jak jsem to udělala já),bude se ti dávka z ÚP vypočítávat z platu.Ještě mi paní dala papír pro mého zaměstnavatele,aby mi tam vyplnil jakou mzdu bych pobírala,kdybych po RD nastoupila zpět do práce.A z toho se mi pak vypočítaly dávky.První měsíc 60%,druhý a třetí 50%,čtvrtý a pátý 40%.Normálně se na ÚP přihlaš,ale neříkej,že nemáš hlídání,jinak tě tam nemůžou zaregistrovat.Budou ti dávat nabídky na práci,ale z toho si nic nedělej,prostě každý měsíc co tam půjdeš řekneš,že jsi ještě nic nenašla.(jsem kus od Prahy a opravdu usilovně jsem si práci hledala,hlavně přes net.Jak v Kolíně ,tak v Praze a práci jsem sehnala až po 4měsících a ještě bídnou. :evil: )
Ale vypadá to,že jsem těhu,tak tam snad tak dlouho nebudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat