Práce 12ctky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, já dělám v domově pro seniory, takže nepřetržitý provoz, 12 ky, dva dny práce, dva dny volno. Zvládat se to dá, ale budeš si muset zajistit hlídání po dobu práce. Já to mám o to složitější, že školka je do 4, mamka pracuje do půl 5, takže mám ještě na tu hodinu chůvu. Je to vyčerpávajíci a už mě to otravuje, se synem se třeba dva dny nevidíme, protože přicházím domu až večer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Take pracuji na 12. A myslim, ze mam jeste male deti
jelikoz chodim do prace jen 14× v mesici, tak je to pro nas lepsi, nez 21×
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedělám 12ky, je to asi 10 a půl hodiny + přestávky, děti prvňáček a školka. Střídáme se s manželem, já mám ráno dostatek času je vypravit a on je zase odpoledne vyzvedává. Když nemůže, prohodím si směnu nebo jdu na zkrácenou. Zatím to funguje a hodně se mi líbí to volno v pracovním týdnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delala 12-ky denni 2 roky.Mela jsem jich 17-18 dnu v mesici. Celou dobu jsem se zzirala vycitkami, ze s dcerou skoro nejsem.Na vyzvedavani ze skolky se mi stridali 4 lidi, protoze vsichni chodili do prace a ne vzdy vsichni mohli.Bylo to velmi narocny a jsem rada, ze to mam za sebou.Ted chodim na 8 hodin, dceru si vyzvedam ze skolky ve 3,jsem s ni kazdy den a nemuzeme si to ani jedna vynachvalit. A „vyzvedavaci“ maji ode me taky konecne klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcelka146 píše:
Ja delala 12-ky denni 2 roky.Mela jsem jich 17-18 dnu v mesici. Celou dobu jsem se zzirala vycitkami, ze s dcerou skoro nejsem.Na vyzvedavani ze skolky se mi stridali 4 lidi, protoze vsichni chodili do prace a ne vzdy vsichni mohli.Bylo to velmi narocny a jsem rada, ze to mam za sebou.Ted chodim na 8 hodin, dceru si vyzvedam ze skolky ve 3,jsem s ni kazdy den a nemuzeme si to ani jedna vynachvalit. A „vyzvedavaci“ maji ode me taky konecne klid.
To je teda ale hodne dvanactek, jam mam teda denni nocni a max. 14 ale vetsinou 12,13. U nas se prostridam s manzelem jinak vyzvedavam a zavadim asi vic nez on na osmickach a da se lip vykryt nemoce, takze pro nas zatim dobry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slunecnice32 píše:
To je teda ale hodne dvanactek, jam mam teda denni nocni a max. 14 ale vetsinou 12,13. U nas se prostridam s manzelem jinak vyzvedavam a zavadim asi vic nez on na osmickach a da se lip vykryt nemoce, takze pro nas zatim dobry.
Přesně tak, to ji někdo tahal za fusekli, vždyť to vychází mnohem více hodin.
Také se střídáme s manželem, jiné hlídání nemáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delam ve zdravotnictvi. 12h smeny si nemuzu vynachvalit. Od toho mam partnera, ktery se v me nepritomnosti stara-noce, vikendy atd.
Me osobne by kazdodenni vstavani zabilo.
plus i tak bych do skolky rano nestihala vodit a z prace se musela hnat -pracuji mimo sve mesto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky plánuji jít zas po RD na 12ctky. Já tedy osmičky nikdy nedělala, mě vždy vyhovovalo to volno v týdnu, přijde mi i lepší v případě nemoci u dítěte to lépe skloubit, budu řešit jen 2 dny v týdnu a ne celý pracovní týden, kdybych měla osmičky. Manžel má každé víkendy volné.
A vstávat každé ráno třeba na ranní od 6 by mě zabilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xjuklickova píše:
Take pracuji na 12. A myslim, ze mam jeste male detijelikoz chodim do prace jen 14× v mesici, tak je to pro nas lepsi, nez 21×
No můj manžel dělá od pondělí do pátku od 7.00-16.00,Taky říkal, že by raději byl v práci 12hodin a pak volno mezi tím. Když přijde domů, nic se podniknout pomalu nemůže, práci okolo domu dělá do večera a o víkend toho taky moc nestihne, navíc jen sobota, neděle, to uteče rychle. Už ve středu je z toho vstávání hotovej
Já tohle u dvanáctek neznám. Dělala jsem krátký-dlouhý týden a když se mi ráno nechtělo vstávat, tak jsem si řekla, už jen zítra a pak volno dva dny
Jako vstávat třeba před 6 každý den tak ve středu na stopro zaspím a neměla bych se čím uklidnit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já osobně si nedokážu představit mít takovouto pracovní dobu. Nevidět malého třeba 2dny…Mám 3-leťáka čerstvě ve školce a začínám pracovat na zkr. dobu od 7 do půl 3 a i ta doba od 3 do 7 /než jde spát) mi přijde hrozně málo s ním. Natož ještě dělat víkendy. zaplať pánbůh za tu práci. sice mám maturitu a dělám dělnici, ale mám teď priority hold někde jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misalin píše:
Já osobně si nedokážu představit mít takovouto pracovní dobu. Nevidět malého třeba 2dny…Mám 3-leťáka čerstvě ve školce a začínám pracovat na zkr. dobu od 7 do půl 3 a i ta doba od 3 do 7 /než jde spát) mi přijde hrozně málo s ním. Natož ještě dělat víkendy. zaplať pánbůh za tu práci. sice mám maturitu a dělám dělnici, ale mám teď priority hold někde jinde.
Děti vidím ráno, když spolu vstáváme a odvážím je, takže se vidíme každý den, zatím mi ty celodenní směny vyhovují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delala vzdy v gastronomii, takze klasika kratky/dlouhy a 12tky minimalne. Ted po RD si hledam, bohuzel ranni nikde nic a jdu v pondeli na pohovor, kde se delaji 12tky kratky/dlouhy ( 9-21 hod ). Partner je zivnostnik, takze bude jezdit drive domu, aby malou vyzvedl z MS ( jsou ji cerstve 4 roky ), takze myslim, ze to zmaknem, ja si ji rano odvedu. Ale spis mam problem uvnitr sama sebe, ze kdyz budu mit dlouhy tyden, tak ju uvidim par hodin po MS jen ST a CT a jinak zbytek tydne uz bude spat. Ale praci potrebuji, treba v tomhle pripade mne aj mrzi, ze zamestnavatele kolikrat vubec neumozni maminkam s malymi detmi normalne fungovat na ranni, nebo ranni/odpo. No alespon jako prechodnou stanici to brat mohu, muzu prece zaroven hledat lepsi smennost v praci jine ![]()
- Citovat
- Upravit
@slunecnice32
Jo, hodně. Hodiny se mi dorovnali tenkrát v prosinci, kdy jsem šla jen 9 služeb.
A jak někdo psal, že mu stačí vidět dítě ráno a cestou do školky, tak mě už to vadilo. Vidět dceru půl hodiny ráno a hodinu večer. Teď jsme spolu každé odpoledne a volné víkendy…neměnila bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcelka146 píše:
@slunecnice32A jak někdo psal, že mu stačí vidět dítě ráno a cestou do školky, tak mě už to vadilo. Vidět dceru půl hodiny ráno a hodinu večer.
To jsem psala já. Jedná se o pracovní týden, kdy ale např. v úterý a pátek mám volno celý den. A to je pro mne zajímavé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dela tu nekdo 12ctihodinove smeny a ma male deti? myslite ze se to da zvladat, jinak jsou to prevazne 8 jen vikendy 12, dost vaham.