Práce a k tomu brigáda?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce a brigáda?
Holky, nevíte některá jak to je - když pracuji na plný úvazek a našla bych si ještě k tomu brigádu? Je to možné, není v tom nějaký háček? Myslím samozřejmě podle zákoníku práce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak to vůbec neřeším, zaměstnaná jsem a na brigádu chodím do restaurace.. Nikdo ti nemůže nic, nakonec přeci můžeš říct, že tam děláš zadarmo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to možné, žádný háček ani problém s tím není (jen tam nemůžeš podepisovat prohlášení k dani) a možná - pokud bys měla podepsanou konkurenční doložku tak by ten vedlejšák neměl být stejný druh práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejný druh práce to není, je to úplně něco jiného. Právě jsem se bála kvůli těm daňovým přiznáním a podobně - já se v tomhle moc nevyznám, tak abych si nezavařila na nějaký průšvih ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prcekniky To buď v klidu - taky jsem pracovala a měla při tom vedlejšák. Je to celkem obvyklé. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče daňového přiznání, tak s tím taky není problém (musíš si ho podat sama, v práci ti vyúčtování daně neudělají), ale to je maličkost. Jinak to nemá na žádnou funkci vliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekrovka No to je otázka - předpokládám, že ten vedlejšák bude na DPP nebo DPČ a příjem bude nižší, takže nebude podepisovat prohlášení poplatníka… A tím pádem bude platit srážkovou daň a nikoli zálohovou a tím pádem se daně už později neřeší. Alespoň to tak dříve bylo. Ale to jí asi vše řeknou v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fatin Pokud je výdělek nad 5000 (u DPP i DPČ) tak se srážková mzda mění na zálohovou!!!Takže v ročním zúčtování si jen přičteš příjmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekrovka Aha, tak to jsem nevěděla, děkuji za opravu a budu zase o něco chytřejsí.
Já právě měla vždycky příjmy do těch 5000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tohle neví spousta lidí a spousta si jich kvůli tomu vedlejšáky „nepřiznává“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim lidi, zajimalo by me, kdyz jsem zamestnana a pujdu na brigadu, kde me oficialne prihlasi jako brigadnika, tak zda se to muj stavajici sef dozvi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@akasha143
Pokud nemáš ve smlouvě nějaké omezení, že musíš hlásit jiná zaměstnání, tak není problém. A nevím, že by firmy hlásily, že u nich někdo pracuje. Jen chtějí doklad, že ti někdo platí pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca jedna se o praci v cizine. Takze to nahlasene bude. Jen me zajimalo, zda to zjisti treba sef nebo jeho ucetni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@akasha143
Ono je taky vhodné napsat, že jde o něco zvláštního (práci v cizině) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit