Nikdy jsem nepracovala

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1987
22.1.13 13:42

Nikdy jsem nepracovala

Ahoj holky, dneska to na mě padlo…strach z budoucnosti. Jsem 4,5 roků na rodičovské dovolené, teď s druhým dítětem a i když mám před sebou ještě jeden rok doma, tak stejně se cítím nejistě a mám obavy. Před dětmi jsem střídala střední školy a nakonec ukotvila v maturitním oboru kosmetička a úspěšně ji dokončila (předtím to byl management cestovního ruchu, obchodní akademie…tyto školy bych zvládla, kdybych neměla tak šílenou pubertu :zed: ) Základní školu jsem absolvovala v cizině- Kanadě a pak se vše doučila v ČR, takže úplně hloupá nejsem. Teď k mým obavám, po maturitě jsem otěhotněla a do teď jsem doma. Takže jsem nikdy nepracovala a teď mám obavy z toho co budu dělat až mi skončí RD. Bydlíme na vsi a v okolí moc práce fakt není, jedině dojíždět do Prahy. Jenomže co s dětmi, školka má max. do 16hod a nikdo mi je nevyzvedne a nepohlídá. Vím, že tohle řeší více maminek, ale dneska to na mě padlo. Jak jste to nakonec zvládly? Jak získat zaměstnání bez předchozí praxe…Nejradši bych šla ještě dalkově na VOŠ a získala lepší vzdělání, kosmetička je mi na houby, i když jsem byla šikovná a zákaznice byly velmi spokojené…Potřebovala jsem se vypsat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
882
22.1.13 13:45

A co zkusit dělat kosmetiku už v průběhu RD. Domluvit se s nějakou místní kosmetičkou a třeba jí 1 den v týdnu pomáhat. Získáš praxi a třeba i klientelu.
No a nemusí jít jen o kosmetiku, ale prostě se zkusit poptat, kde by se dalo během RD pomáhat a od toho se odpíchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.1.13 13:47

POkud nechceš pracovat přímo v oboru tak praxe snad ani není nijak podstatná… hlavní je, že máš dokončené vzdělání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
22.1.13 13:48

Mě spíš napadá - když jsi byla v Kanadě, tak pravděpodobně zvládáš angličtinu. Tak co dělat třeba překladateku, tlumočnici, učitelku v jazykovkách??? ALe teda nevím, co všechno je k těmto povoláním potřeba dodělat za zkoušky. :nevim:

Příspěvek upraven 22.01.13 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
22.1.13 13:52

No, tak to já mám podobný problém, po VŠ jsem otěhotněla a jsem prostě doma, mám 4letej rodičák a co bude pak nevím, protože jako sociálního pracovníka mě nikdo bez praxe nechce a tu já nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
22.1.13 13:55

To mne přesně napadlo - zš v Kanadě - tak můžeš spolupracovat s jazykovkami, učit dětičky angličtinu - samo, po složení nebo doložení jazykových znalostí.
Anebo si přímo zřídit dětskou skupinu s výukou jazyka - o dětské skupině více na mpsv.cz. Kosmetičku můžeš mít jako zábavná zadní vrátka a sem tam si něco přivydělat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
22.1.13 13:56

Ano, chtělo by to najít si nějakou „brigádu“ k RD. Musím navázat kontakt s lidmi, jsem tady příliš izolovaná. Bojím se, že až to přijde tak pro zaměstnavatele nebude zajímavá skoro 30ti-letá žena bez pracovních zkušeností a s malými dětmi ve školce. Závidím maminkám co mají práci doma nebo časově nenáročnou, tak že mohou v klidu vyzvednout děti ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
22.1.13 13:57

Podle názvu diskuse, jsem si říkala á nějaká provokatérka :jazyk: :mrgreen: :mrgreen:
záleží na tom, co bys chtěla dělat. Já sice praxi nějakou mám, ale zato jsem už dlouho doma (8let) a to mě také nikde nevezmou, začla jsem dělat VŠ a uvidíme co potom. Když je dobrá kosmetička, zákazníky si vždycky najde ;) A jak už tu někdo zmínil učit, udělej si pedagogický minimum a může učit AJ na škole ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
22.1.13 13:58

Bunnies - no, ne všechna práce je nenáročná a ne vždy jí lze dělat v klidu, zvlášť v exponované termíny, všechno má svoje. Zrovna nedávno jsem měla výlev typu - proč nemůžu být rentiérkou a v klidu si štrikovat ponožtičky na malého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.1.13 13:59

Tak začít doučovat soukromě angličtinu a postupně to vypracovat na něco víc. A v místě co bydlíte by se určitě našly i maminky co by se chtěly učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
22.1.13 14:00

Tak z mých zkušeností pro zaměstnavatele není žena s dětmi ve školce zajímavá bez ohledu na to, jakou má praxi a vzdělání, pokud tedy nemá nějakou úzce specializovanou pozici. Hledat práci po RD bude těžké hlavně proto, že na tebe budou zaměstnavatelé pohlížet jako na málo flexibilní, to že nemáš praxi bych až tak neřešila, hlavně, že máš dodělané vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
22.1.13 14:00

@Bunnies ono to není lehké se po RD vrátit ani když máš praxi. Já měla praxi víc jak 10 let a stejně se nelehko hledá. Pokud chci skloubit práci a vyzvedávání dítěte ze školky, která je do 16 hod., tak je to nereálné:-( Nakonec jsem vzala práci na plný úvazek a hodinu cesty od domova a denně řeším, kdo mi dítě vyzvedne. Je to náročné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
22.1.13 14:01

@PetaP V neziskovkách šanci budete mít :) já tam taky tak začínala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.1.13 14:02

@Bunnies No a co nejakou praci s flexibilni pracovni dobou? Myslim trebas obchodni zastupkyni pro firmy, ktere prodavaji napr. kosmetiku, vlasove pripravky, drogerie apod… Pokud ses dala na kosmeticku, tak jsi asi komunikativni typ ne? Takove firmy vetsinou nabizeji i auto a je na tobe, jak s pracovni dobou nalozis.
Jinak jsi me pobavila s temi maminkami, ktere maji casove nenarocnou praci a v klidu muzou vyzvedavat deti ze skolky. He, he ukaz mi nejakou… ja bych ji opravdu rada videla na vlastni oci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
22.1.13 14:04
@MrsDuck píše:
Mě spíš napadá - když jsi byla v Kanadě, tak pravděpodobně zvládáš angličtinu. Tak co dělat třeba překladateku, tlumočnici, učitelku v jazykovkách??? ALe teda nevím, co všechno je k těmto povoláním potřeba dodělat za zkoušky. :nevim:Příspěvek upraven 22.01.13 v 13:54

no angličtiny bych ráda využila, ale věř mi, že tak pokročilou jí nemám, ale není problém se ji doučit. Mám ji „v krvi“ a tak už jde jen o doučování slovní zásoby a vypilování spisovnosti (už mluvím příliš hovorově, slangově).
Kdysi jsem plánovala- Průvodkyně.
Už jsem dlouho nemluvila, nepsala v angličtině, takže už to neovládám úplně, ale snad ještě mám dobrý přízvuk…
Na škole jsem plánovala pracovat jako kosmetička pro cizince. Teď si nejsem jistá ani v kosmetice a ani v angličtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat