Práce a malé dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tyjo to je mi te opravdu moc lito. Vubec si nedokazu predstavit byt v tve situaci.
Jak to delame my ostatni? Nevim jak jine maminky, ale ja jsem treba zalozila rodinu, az kdyz jsem mela nejake jistoty, hlavne financni. Mam manzela, ktery chodi do prace.
A mas alespon alimenty a nejake prispevky od statu??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu se zeptat jak to máte vy ostatní, protože já už jsem zoufalá a nevím co dělat.
Jsem samoživitelka a minulý rok v říjnu mi skončil rodičovský příspěvek. V září jsem nastoupila na dohodu do práce, pouze na dva dny v týdnu, jenže pak jsem se koncem roku stěhovala a práci bych měla přes 30 km, takže jsem tam skončila. No a prcek co chodil první rok do školky byl neustále nemocný, pořád jsem ho měla doma. V únoru jsem si našla v práci v cestovní agentuře a dopadlo to tak, že jsem taky skončila, protože jsem měla dítě pořád doma. Přes prázdniny jsem měla dítě doma a ted od září zase nastoupil do školky. Našla jsem si práci na dohodu, kde mi řekli, že za 2 měsíce bych dostala hpp. Všechno super, kdybych nemusela končit v půl 4. Z práce do školky mi to trvalo přes půl hodiny a to už je samozřejmě školka zavřená. Nechtěli mi dát ani zkrácený úvazek, takže se se mnou rozloučili. No a tenhle týden jsem si našla další práci. První dva dny a třetí den mi pár hodin přes koncem šichty volali ze školky, at si přijdu pro dítě, že má horečku. Když jsem to řekla vedoucí, že potřebuju hned odejít, tak to se mnou rovnou skončili, že mají další uchazeče na místo. Takže jsem opět nezaměstnaná a už fakt nevím co dělat. Hlídání prostě nemám a nejsem vyhovující zaměstnanec. Jak to děláte vy ostatní?
Tatínek, prarodiče, kamarádky…nikoho takového nemáš? Třeba kamarádku s dětmi, která by ti dítko ze školky vzala? A ty třeba na oplátku to její ráno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějaké peníze dostanu až příští měsíc, protože jsem si teprve teď žádala. Bydlela jsem předtím v družstevním bytě a tam jsem bohužel neměla nárok.
Bývalý přítel dělá ranní a nebydlí ve městě, kde bydlím já. Moje rodiče a kamarádky tu taky nebydlí. Jediného koho tu mám je ségra a ta má děti dvě, takže má svých starostí dost a nemůžu se spoléhat na někoho dalšího.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nějaké peníze dostanu až příští měsíc, protože jsem si teprve teď žádala. Bydlela jsem předtím v družstevním bytě a tam jsem bohužel neměla nárok.
Bývalý přítel dělá ranní a nebydlí ve městě, kde bydlím já. Moje rodiče a kamarádky tu taky nebydlí. Jediného koho tu mám je ségra a ta má děti dvě, takže má svých starostí dost a nemůžu se spoléhat na někoho dalšího.
Tak se přestěhuj tam kde máš rodiče když tě neváže práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem v jine situaci, ale byt tebou, tak seberu hrdost, aspon na 3 mesice se prestehuju k rodicum, najdu si praci, bydleni casem a urcite by ti to pomohlo. Myslim ze to nejak pujde, ale nezavidim ti to..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi to moc líto, jak se ti v práci nedaří… Mě akorát napadá využít pomoci nějaké kamarádky, sestry, hodné sousedky… prarodiče… Já bych asi zvážila bydlení v jejich blízkosti. A taky bych se zkusila poradit s pediatrem na nějakých doplňcích podporujících imunitu pro dítě. Protože ti to opravdu „bere“ práci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Placené vyzvedávání ze školky. Do kolika u vás školka má? Nebo se dohodnout s kámoškou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto případě bych se přestěhovala do města, kde bydlí tvá rodina a kamarádky. Proč jsi se stěhovala mimo? Kvůli práci? Teď tě žádná práce nedrží, tak snad to bude lepší, když budeš bydlet tam, kde někoho máš. Jinak je mi to moc líto a drž se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vertunka píše:
Tyjo to je mi te opravdu moc lito. Vubec si nedokazu predstavit byt v tve situaci.Jak to delame my ostatni? Nevim jak jine maminky, ale ja jsem treba zalozila rodinu, az kdyz jsem mela nejake jistoty, hlavne financni. Mam manzela, ktery chodi do prace.
A mas alespon alimenty a nejake prispevky od statu??
cítíš se líp, když sis rýpla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu se zeptat jak to máte vy ostatní, protože já už jsem zoufalá a nevím co dělat.
Jsem samoživitelka a minulý rok v říjnu mi skončil rodičovský příspěvek. V září jsem nastoupila na dohodu do práce, pouze na dva dny v týdnu, jenže pak jsem se koncem roku stěhovala a práci bych měla přes 30 km, takže jsem tam skončila. No a prcek co chodil první rok do školky byl neustále nemocný, pořád jsem ho měla doma. V únoru jsem si našla v práci v cestovní agentuře a dopadlo to tak, že jsem taky skončila, protože jsem měla dítě pořád doma. Přes prázdniny jsem měla dítě doma a ted od září zase nastoupil do školky. Našla jsem si práci na dohodu, kde mi řekli, že za 2 měsíce bych dostala hpp. Všechno super, kdybych nemusela končit v půl 4. Z práce do školky mi to trvalo přes půl hodiny a to už je samozřejmě školka zavřená. Nechtěli mi dát ani zkrácený úvazek, takže se se mnou rozloučili. No a tenhle týden jsem si našla další práci. První dva dny a třetí den mi pár hodin přes koncem šichty volali ze školky, at si přijdu pro dítě, že má horečku. Když jsem to řekla vedoucí, že potřebuju hned odejít, tak to se mnou rovnou skončili, že mají další uchazeče na místo. Takže jsem opět nezaměstnaná a už fakt nevím co dělat. Hlídání prostě nemám a nejsem vyhovující zaměstnanec. Jak to děláte vy ostatní?
otázka je, proč ses stěhovala pryč? a i když píšeš, že sestra toho má moc, tak aspoň přechodně by ti s tím vyzvedáváním nemohla pomoci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jedna maminka v okolí si hledala výpomoc s vyzvedáváním dětí přes facebook - jsem ve skupince obyvatel ze stejné obce. Nakonec tam našla paní, která jezdí pro své děti a rovnou jí přibere ty své. Tak jen tip, jak by se dal někdo najít.
Já to řeším prací z domova. Na druhou stranu to tak ne vždy jde, takže toto ti asi nepomůže ![]()
Co takhle se přestěhovat k rodičům, jak ti tady již holky navrhovaly? Našla by sis práci tam a měla by jsi oporu.
Pokud jsi okres Praha Východ napiš mi do SZ odkud jsi. Třeba jsme ze stejné obce a mohla bych Ti alespoň částečně pomoci s vyzvedáváním. Samozřejmě zadarmo ![]()
Jen by to bylo potřeba zkloubit se školkou dcerky, je v soukromé firemní školce a dojíždím tam autobusem.
Drž se, posílám ti alespoň takto na dálku hodně sil ![]()
- Citovat
- Upravit
Home office
Ahoj, nevim v jakem oboru pracujes ale v dnesni dobe hodme zamestnavatelu umoznuje homeoffice nebo pruznou pracovni dobu. Doporucuji se mrknout po takove praci, kterou muzes delat i z domu. Treba jen dojizdet 1× tydne do kanclu a zbytek doma. Ale vetsinou to jde u odbornejsich profesi. Ajtaci, projektanti, konstrukteri, ucetni a td…
Nevim co delas za praci ale jeste se da zvazit jestli bybjsi nemohla delat neco jako osvc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přestěhovala bych se k rodičům, jestli jsou tedy ochotní s malým pomoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky delam do pul ctvrte (nekolik nabidek jsem kvuli pracovni dobe musela odmitnout) a pracuji v jinem meste nez ziju, nasla sem misto dcerce ve statni skolce kousek od moji prace a tim se to vyresilo, jinak bych to taky do 16 hod nestihla. Nemas taky nejakou skolku bliz praci? Posilujes nejak imunitu maleho at neni porad na hromade? Na vyzvedavani si muzes dat inzerat - nejaka starsi pani co se citi byt nekomu napomocna by ti ho treba za 1000 kc mesicne vyzvedavala
nebo jina maminka co tam ma dite co bydli blizko..? Nebo rovnou sehnat starsi pani na hlidani co by ti hlidala kdyz bude maly nemocny. Nevim odkud si, tezko rict jake mas moznosti..
ja ted jsem momentalne taky na paragrafu, ale jsme nemocne obe.. a poprve od dubna..
Snad to mam bez chyb, cvakam na mobilu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit