Práce a malé dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Asi bych se prestehovala do mista bydliste mych rodicu, pribuzenstva…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jak už bylo zmíněno záleží co máš za školu a schopnosti
Ale pokud to není na tu práci z domu šla bych asi do callcentra vím, že to není vysněná práce, ale mně to třeba se školou fungovalo skvěle, hlídáš si jen hodiny jinak si směny píšeš sama, nic na tobě nevisí (vždy volá více operátorů), takže když zavoláš, že je malý nemocný narychlo, tak si to pak jen vynahradíš jiný den, plus u nás se třeba psaly směny na týden dopředu což jsme brala jako neuvěřitelnou výhodu a pak teda samozřejmě záleží na šéfovi, ale u nás si kolikrát spoustu dětí hrálo na koberci zatím co maminky volaly
A taky určitě souhlasím s tou imunitou malýho je na tom potřeba nějak zapracovat, ale to už je na tobě(třeba už to i řešíš), zda ho vezmeš na imunologii nebo mu necháš vytrhnout mandle pokud se mu třeba opakují angíny atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vertunka píše:
Tyjo to je mi te opravdu moc lito. Vubec si nedokazu predstavit byt v tve situaci.Jak to delame my ostatni? Nevim jak jine maminky, ale ja jsem treba zalozila rodinu, az kdyz jsem mela nejake jistoty, hlavne financni. Mam manzela, ktery chodi do prace.
A mas alespon alimenty a nejake prispevky od statu??
Promiň, ale tu tvou poznámku jsem taky nepochopila… Nevím, jak to souvisí se zakladatelky problémem, který řeší spousta ženských.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja hledam placene hlidani pro mladsi a dopoledne je trochu problem na malem meste. Nevim, kde zijes ty, ale treba odpoledne uz neni ani u nas problem najit nejakou studentku od 60 - 100 Kc, coz podle me neni zas tolik, kdyz clovek potrebuje vykryt hodinu, aby udrzel praci. Stacilo chvili zagooglovat.Ja se chystam jit dat inezerat do marketu pobliz na „nahradni babicku“i kdyz placenou, pocitam, že starsi generace moc nesurfujou. Ptala jsem se mezi reci i ve skolce…proste rozhazuju site. To resi vyzvedavani, ne nemoci…ale treba kamaradce se podarilo najit pani, ktera rada vypnila cas a hlidala ji za cca 3 tis. mesicne temer denne a byly spojojene obe.Chce to hledat, ptat se..ja se ptam i lidi z domu jestli o nekom nevedi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vertunka píše:
Tyjo to je mi te opravdu moc lito. Vubec si nedokazu predstavit byt v tve situaci.Jak to delame my ostatni? Nevim jak jine maminky, ale ja jsem treba zalozila rodinu, az kdyz jsem mela nejake jistoty, hlavne financni. Mam manzela, ktery chodi do prace.
A mas alespon alimenty a nejake prispevky od statu??
To by mě zajímalo, kolik lidí si před dítětem našetří tak, aby jim pak nedělalo problém zůstat doma pár let a žít jen z úspor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blobfish píše:
To by mě zajímalo, kolik lidí si před dítětem našetří tak, aby jim pak nedělalo problém zůstat doma pár let a žít jen z úspor
Přesně, taky jsem ten příspěvek vůbec nepochopila. Tohle řeší hodně maminek samoživitelek, které do práce jít chtějí. Pokud tedy nepočítám ty, které jsou doma na dávkách, s tím, že práce pro ně žádná není. U mě mají obrovský obdiv mámy samoživitelky, které ještě chodí do práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak radí ostatní, sehnat si maminku, která pohlídá dítě i za předpokladu, že bude marod. Bude to těžké, ale myslím, že se to dá. Popřípadě kamarádku, nebo nějakou vitální důchodkyni. Já třeba hlídám sousedce občas když potřebuje odlehčit a ona zase občas na oplátku mi, tudíž odpadá finanční zátěž, protože si vypomáháme navzájem. Já bych třeba pomohla nějaké takové mamince v nouzi ráda takovým hlídáním, příjde mi to stokrát lepší než když lidi darují oblečení. Raději pohlídat aby si na to ten člověk mohl vydělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem taky se synem sama a zvládám to normálně, školku máme do pěti, nemocný nebývá, loni jsme byli týden doma v únoru, jinak ne. Mám dobrou práci, dokonce mě za ten rok a kousek, co jsem po mateřské zpátky, už dvakrát povýšili. Občas si teda beru home office a občas jdu prostě dřív. Mám i možnost zkráceného uvazku, zatim jsem to nevyužila, možná časem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit