Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, mám malé miminko (10.10.) a dostala jsem zajímavou a finančně atraktivní pracovní nabídku. Pracovat bych mohla začít od ledna 2012, to budou malému skoro 3 měsíce. Dobré je, že je to práce, kterou můžu dělat doma u počítače. Když bych potřebovala odjet např. na centrálu firmy, vždy mám někoho, kdo mi může prcka pohlídat. Já ale právě nevím, jak je to s mateřskou a prací? Když jsem na MD můžu při tom pracovat? A pokud ne, musím třeba zrušit MD? To je mi situace
![]()
nesmíš pracovat u zaměstnavatele u kterého ti běží mateřská, jinak je to jedno, pokud se nepletu ![]()
mabis píše:
nesmíš pracovat u zaměstnavatele u kterého ti běží mateřská, jinak je to jedno, pokud se nepletu
Já letos maturovala, pak šla rovnou na MD, takže jsem zaměstnaná ještě nikde nebyla ![]()
Pracovat při mateřské můžeš ale abys o ní nepřišla musíš mít někoho kdo se o mimi postará když jsi v práci a pokud budeš doma tak se vlastně nic neděje.
Příspěvek upraven 14.11.11 v 20:02
Milounek píše:mabis píše:Já letos maturovala, pak šla rovnou na MD, takže jsem zaměstnaná ještě nikde nebyla
nesmíš pracovat u zaměstnavatele u kterého ti běží mateřská, jinak je to jedno, pokud se nepletu
a sla si na MD nebo beres rodicak? (protoze studentky na materskou nemaji narok) pokud na rodicak, tak 100% pracovat muzes
u te materske nevim, jak to presne je.
tomisko píše:
Pracovat při mateřské můžeš ale abys o ní nepřišla musíš mít někoho kdo se o mimi postará když jsi v práci.
Je to práce pro projektovou kancelář, seděla bych cca 4 hoďky denně u pc, jsem z Prahy, mám asi 10 kamarádek, které se mi tu denně přetahují, kdo si prcka půjčí, navíc babičku v Berouně, která je v předčasným důchodě, takže ta má pořád čas a když budu vedět, že potřebuju hlídat, přijela by. A manžel je taky skoro pořád doma. Jedná se právě o práci z domova, max nějaké konzultování projektu by se třeba konalo mimo domov, ale je to otázka hodiny, dvou.. Pro jistotu bych doma nechala mlého pro malého, ale bylo mi od pana šéfa řečeno, že se mi budou snažit co nejvíc přizpůsobit. Pro mě je to skvělá nabídka, navíc můžu pracovat když malej spí, nebo je venku s kamarádkou nebo hlídá tatínek
. Kdybych neměla zabezpečenýho malýho vůbec bych nad tím nepřemýšlela ![]()
Anielkha píše:Milounek píše:a sla si na MD nebo beres rodicak? (protoze studentky na materskou nemaji narok) pokud na rodicak, tak 100% pracovat muzesmabis píše:Já letos maturovala, pak šla rovnou na MD, takže jsem zaměstnaná ještě nikde nebyla
nesmíš pracovat u zaměstnavatele u kterého ti běží mateřská, jinak je to jedno, pokud se nepletuu te materske nevim, jak to presne je.
Beru rodičák, ale když se bavím, říkám MD, to jen pro srozumitelnost ![]()
tak nevím co řešíš ja bych do toho šla a navíc každá korunka navíc je přece dobrá
![]()
Milounek píše:mabis píše:Já letos maturovala, pak šla rovnou na MD, takže jsem zaměstnaná ještě nikde nebyla
tak to nejsi na MD… ale na RD ![]()
MonnyDee píše:Milounek píše:tak to nejsi na MD… ale na RDmabis píše:Já letos maturovala, pak šla rovnou na MD, takže jsem zaměstnaná ještě nikde nebyla
Já vím ale prostě s kamarádkama se pořád řeší mateřská a je těžký si na to nezvyknout
. Hlavní je, že mi všichni rozumíte no
![]()
Milounek píše:MonnyDee píše:Já vím ale prostě s kamarádkama se pořád řeší mateřská a je těžký si na to nezvyknoutMilounek píše:tak to nejsi na MD… ale na RDmabis píše:Já letos maturovala, pak šla rovnou na MD, takže jsem zaměstnaná ještě nikde nebyla
nesmíš pracovat u zaměstnavatele u kterého ti běží mateřská, jinak je to jedno, pokud se nepletu. Hlavní je, že mi všichni rozumíte no
![]()
Mě paní doktorka pracovat zakázala, protože já měla celkem náročnou práci
a na MD se asi taky na nějaký čas v práci neuvidím… Takže ti jen závidím a držím palečky ![]()
Nevidím v tom problém, pokud máš zajištěné hlídání, respektive vození v kočárku
Taky jsem takhle pracovala, pár hodin denně, většinou když malej spal… Výhodou bylo, že jsem pak plynule nastoupila na plný úvazek a odpadlo mi složité shánění místa po MD… Držím palce ![]()
Verkom píše:
Nevidím v tom problém, pokud máš zajištěné hlídání, respektive vození v kočárkuTaky jsem takhle pracovala, pár hodin denně, většinou když malej spal… Výhodou bylo, že jsem pak plynule nastoupila na plný úvazek a odpadlo mi složité shánění místa po MD… Držím palce
Děkuju
. Já kdybych se osvědčila a mohla v té firmě zůstat, rozhodně bych si nestěžovala ![]()