Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, zajímalo by mě, jestli někdo máte kamarádku se kterou si navzájem hlídáte děti a můžete se tak věnovat práci nebo něčemu prostě pro sebe bez dětí. Máte s tím někdo zkušenost? Funguje vám to? Myslím, že by to mohlo být řešení pro mě. Jsem doma s 15. měsíčním synem a nějak mi to nestačí, přišla jsem si za to hrozná, než jsem si přečetla v knize Koncept kontinua, že to vlastně ani není normální pro dospělého věnovat se celodenně jen dítěti. Asi bych to zkusila, jen asi nevím zrovna o nikom, kdo by to potřeboval a chtěl taky. Nebydlíte někdo v Tišnově (u Brna) a okolí a nemáte stejnou potřebu? Díkec. Všem maminám, co je to doma baví s dětmi upřímně závidím… ![]()
od toho mám chlapa ![]()
dítě je nás obou, to znamená, že když chci někam jít, pohlídá. Zrovna příští týden se chystám na celý den do Prahy za kamarádkou, tak budou válčit spolu doma. Ale neříkám, že by taková kamarádka, jak říkáš, byla na škodu ![]()
na prostřídání mám chlapa. Kamarádky mám na to, že se sejdeme i dětma a kecáme
pomeranca píše:
na prostřídání mám chlapa. Kamarádky mám na to, že se sejdeme i dětma a kecáme
Souhlas, ke kamarádkám s dětma beru i dítě ![]()
Rozumím, dlouhodobě praktikuju a chválím si to. Střídáme se se sestrou, ale s nějakou kamarádkou to může fungovat stejně dobře. S manželem trávíme čas všichni společně.
Jeden den v týdnu jezdím do práce a jeden na stavbu, kde to je momentálně pro dítě nebezpečné. Některé dny zase absolvuju náš program i s jejím dítkem (cvičení, návštěvy kamarádek, nákupy).
je škoda,že bydlíš daleko.takovou kámošku bych brala.
nemám totiž vůbec nikoho,kdo by mi pomohl a já mohla vypadnout třeba na kafe.
Jasně, mě manžel vystřídá tak v pět v šest večer (a to už jsem zralá leda tak na relax, než že bych se do něčeho pouštěla), já myslela přes den, ale možná vaši páni manželé chodí domů mnohem dřív. Jo, taky chodíme ke kamarádkám s dětmi se synem společně, ale to je zas jiná kratochvíle, než mám na mysli, to je taky dobrý, syn je nadšen a já mám pocit, že jsem ten den docela slušně něčím zaplácla, ale to je všechno. Nejde mi o zábavu, chybí mi pocit, že se mi něco povedlo, že jsem něco „vytvořila“, chybí mi nějaká práce (nemyslím uklízení, vaření, praní, žehlení apod.) a k té se v šest večer, když mě muž vystídá, už většinou nedostanu.
Simonečko, tak to je škoda, ale třeba najdeš někoho v okolí, kdo to má podobně. Já teda si „stěžuju“, ale mám manžela, který se o syna postará, děti milující tchýni 7 km, takže na kafe, do kina, divadla se dostanu a ještě mi to nestačí. Tak držím palce.
polívko,já mám bohužel dvě dobré kamarádky daleko.
a ty známé ke kterým jdu na kafe,tak už mě taky nebaví,furt se jen bavit o detech.manžel přijede večer,to již nemá nikdo náladu ani čas neco podnikat.
no naštestí ted kluk začal chodit do školky,tak alespon po tu dobu co je ve školce mám čas na sebe,alespon si dojít k holiči.jinak se moc teším do práce mezi lidi,ale to musím také nejdříve najít,což je také nadlidský úkol.
Wobludečko, paráda! To jsem moc ráda, že nejsu se svou potřebou realizovat se ještě jinak než s dítětem, sama. Se setrou, to může fungovat výborně (znáte se od malička). Já mám sice dvě sestry, ale jsou o dost mladší a žádná dítě nemá a ani neplánuje. Ale počítám, že někoho vhodného k prostřídání taky najdu.
No tak nad necim takovym jsem nedavno premyslela, bylo by to fajn. Ted se budeme stehovat, tak potom v miste noveho bydliste budu nekoho takoveho hledat, mam problem v tom, ze segra je mladsi, takze decka sou jeste chvili u ni pouze ve fantazii, no a z kamosek patrim k tem prvnim, co mel deti…
No nemyslete si, já mám teď taky útrum - sestra je těhotná a usilovně zvrací, tudíž jsem o hlídání přišla a její dítko tu mám od rána do večera
(ale nestěžuju si - ona to pro mě taky udělala, když jsem byla ve stejné situaci)
polívka píše:
Ahojte, zajímalo by mě, jestli někdo máte kamarádku se kterou si navzájem hlídáte děti a můžete se tak věnovat práci nebo něčemu prostě pro sebe bez dětí. Máte s tím někdo zkušenost? Funguje vám to? Myslím, že by to mohlo být řešení pro mě. Jsem doma s 15. měsíčním synem a nějak mi to nestačí, přišla jsem si za to hrozná, než jsem si přečetla v knize Koncept kontinua, že to vlastně ani není normální pro dospělého věnovat se celodenně jen dítěti. Asi bych to zkusila, jen asi nevím zrovna o nikom, kdo by to potřeboval a chtěl taky. Nebydlíte někdo v Tišnově (u Brna) a okolí a nemáte stejnou potřebu? Díkec. Všem maminám, co je to doma baví s dětmi upřímně závidím…
No jak tak čtu, asi Ti tady nikdo tak neporozumněl jako já ! Všechny se chvástají, že mají od toho hlídání chlapa a podobně …Já mám sice taky svého muže, ale on je dost pracovně vytížený a je často mimo domov. Ale už se našťěstí blýská na lepší časy, nicméně řeším úplně tu stejnou otázku jako Ty. Jsem taky z Tišnova…Kdoví, třeba jsme se spolu už někde viděly
.
Mám 18 měsíčního chlapečka, ale jsem s ním 24 hodin 365 dní v roce téměř sama a už mi z toho šedivý vlasy. Obzvášť teď máme nechutné období vzdoru a taky smekám kloubouk před maminkama, který jsou oddaní celou svou duší dítěti, Svého synka miluju, zemřela bych pro něho, ale nejsem a nechci být otrokem vlastního dítěte !!! A nezáleží mi na názorech ostatních maminek, jaká jsem divná matka…Prostě nejsem asi typická mamina, jsem extrovertní a jsem ještě celkem mladá a v „zástěře“ mě nikdo neuvidí jak se potím u denně u plotny, nebo mám domácí školku u nás doma… Už hodně dlouho hledám stejně naladěnou maminku, ale zdá se že tu v Tišnově se na mě dívají zkrz prsty. Možná Ty máš stejné smýšlení jako já …
Jestli by jsi měla zájem můžeme pokecat spolu víc !!! ![]()
Tak držím pěstičky a měj pěkný den.
Evelione ![]()
Evelione a Polívko. Asi to byl osud. Dvě čerstvě zaregistrované, ze stejného místa, stejně starými dětmi a názory. Paráda.
Gratuluju, že jste se našly. ![]()
Evelione - jo, jsi asi krapet jiná (mladá
). Sotva někam přijdeš a aniž bys pořádně četla, označíš ostatní šmahem za chvástaly.
I když polovina lidí píše, že to tak dělá nebo by se jim hlídání od kamarádky taky líbilo. ![]()
Ahoj a odkud jsi? Taky jsem ze středočeskýho kraje…
Simonečka37 píše:
je škoda,že bydlíš daleko.takovou kámošku bych brala.
nemám totiž vůbec nikoho,kdo by mi pomohl a já mohla vypadnout třeba na kafe.