Nástup na MD - problém s účetní

249
5.11.11 23:36

nástup na MD-problém s účetní

Ahojky ženy a matky :-)
prosím o pomoc, zda nemáte někdo stejný problém.
teď někdy bych měla nastupovat na MD (jsem 33.týden těhu) a mám problém s účetní. Jsem na neschopence od začátku června, a všechny lístky na peníze si radši nosím na sociálku sama.Protože když jsem je nosila do práce, vždy se záhadně ztratily,takže jsem na peníze čekala třeba tři měsíce. Jsem tak s účetní domluvená, vždy ji donesu jen kopii, abych měla jistotu, že se to tam opravdu dostane včas, takže je to pro ni vlastně ulehčení :cert:
Jenže teď se bojím, jak to bude s mateřskou.
Když dostanu papír od gynekologa s žádostí, tak ho donesu do práce včas (chci nástup 6 týdnů před porodem,termín 31.12.), ale co když ona ho pošle na sociálku pozdě? Nemůžou mi potom krátit dobu matřské z důvodu pozdního nástupu, když nemůžu ovlivnit, kdy to účetní hodlá laskavě poslat? :pocitac:
doufám, že jsem to napsala srozumitelně, ale jsem docela vytočená :zed:
asi mám radši zavolat na socku a zepta se co? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12864
6.11.11 08:08

Ne nemůžou, ten nástup bude napsaný na papíru a pokud to mzdovka pošle déle, tak se akorát může stát, že budeš čekat na peníze, takže hlídat a urgovat a otravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
6.11.11 08:59

můžeš si to nechat jen od mzdovky potvrdit a na socku si to zanést sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
6.11.11 09:14

Ke krácení mateřské by došlo pouze v případě, že bys nastoupila na PPM (datum na žádosti) méně než 6 týdnů před termínem porodu a to z vlastní vůle, předčasný porod ani pozdní zaslání dokumentů mzdovou účetní na krácení mateřské vliv nemá . Maximálně může dojít k opoždění výplaty mateřské, pokud mzdová dodá doklady na ČSSZ pozdě. Nevím, jestli něco vyřeší osobní dodání žádosti na ČSSZ, protože mzdová musí spolu s žádostí zaslat ještě přílohy, které jsou podstatné pro výpočet PPM, bez úplné žádosti to na sociálce stejně neřeší :think:

• Citovat
  • Upravit
1748
6.11.11 09:47

jen se může vyřízení (a výplata ppm) spozdit, datum nástupu vyplnuje (potvrzuje) lékař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
6.11.11 09:51

zanést si to tam můžeš sama, pouze pokud ti mzdovka dá vyplněnou přílohu k žádosti o nem. dávky, což netuším jestli by ti v ne zrovna dobrých vztazích dala, jelikož to je povinnost zaměstnavatele odevzdat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
6.11.11 10:34
mati píše:
jen se může vyřízení (a výplata ppm) spozdit, datum nástupu vyplnuje (potvrzuje) lékař

S tím, že se může pouze zpozdit výplata souhlasím, nicméně datum nástupu lékař nevyplňuje ani nepotvrzuje, ten určuje pojištěnka, lékař vyplňuje (nebo by měl) pouze termín porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
6.11.11 11:28

přesně jak jsi to napsala - měl by :mrgreen: mě sestřička vyplňovala oba datumy i den nástupu podle mě… ale myslela si mylně to co většina, že je nástup možný jen přesně 6t nebo 8t před TP a že je vždy výhodnější nastoupit 6t před :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
6.11.11 13:14

Tak děkuju holky za příspěvky.
Já to ponesu do práce, protože mzdová je na dovolené v Americe :pocitac: dělá nám to externí firma. Takže mi v práci tvrdí, že jí to předají. Tak doufám, že nedostanu první mateřskou až někdy v únoru. :nevim:
Na PN jsem čekala tři měsíce, a když jsem tam zavolala, proč to ještě neposlali (jsem z Prahy) tak mi řekli, že čekali na lístek na peníze. Přitom ten první i druhý měli, ale čekali na třetí, což nechápu… :zed: jak kdyby to posílali schválně pozdě, a nezajimá je, co lidi tři měsíce bez příjmu budou dělat… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
6.11.11 15:10
mati píše:
přesně jak jsi to napsala - měl by :mrgreen: mě sestřička vyplňovala oba datumy i den nástupu podle mě… ale myslela si mylně to co většina, že je nástup možný jen přesně 6t nebo 8t před TP a že je vždy výhodnější nastoupit 6t před :roll:

Jojo, to je klasika, nicméně není problém to od nich vyplněné škrtnout, napsat svůj datum a podepsat se k tomu, že to člověk opravil, neb to dle zákona určuje on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
6.11.11 15:56

:pankac: určitě, mě to jen hódně zarazilo od sestry v celkem renomovaném gyn. centru, jak si to vůbec můžou dovolit tvrdit, tak jak tenhle týden otázka od jiné sestry - jestli mám od nich papír na ppm, jestli mi ho dávali minulý týden (termín mám za dva týdny) 8-o to bych měla radost čekat až se sami ozvou a teď s tím ještě lítat na ossz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí