Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o radu:
Teď v listopadu mi končí rodičák a v prosinci se mi narodí druhé dítě. Oficiálně už jsem „jakoby na mateřské“, ale na tu nemám nárok, pže na první rodičák jsem šla hned z VŠ a teď jsem pracovala pouze na dohody. Jde mi o to jestli bych se měla registrovat na pracák nebo nějak něco řešit se sociálkou, abych nemusela sama platit zdravotní pojištění. Popř jak to efektivně vyřešit. Nechci nijak odírat stát, ale pracovat budu prakticky až do porodu a ještě za to vypětí a pár kaček platit ZP, když se hodí každá koruna se mi prostě moc nechce a taky bych nerada něco zanedbala
Děkuji za rady ![]()
nahlas se jako matka pecujici o dite do 7 let a pojisteni enplatis.
kattkka píše:
Na pracáku, na sociálce nebo na pojišťovně? ![]()
jinak dík za radu ![]()
kokos píše:kattkka píše:Na pracáku, na sociálce nebo na pojišťovně?
jinak dík za radu
na pojistovne.
Dobrý den,
Právě jsem dokončila studium na vysoké škole.po dovršení 26 let jsem si platila zdravotní pojištění sama.Chtěla bych se zeptat do kdy se musím zaregistrovat na pracovním uřadě a jestli si sama dál musím platit zdravotní pojištění, nebo tuhle povinnost za mě přebírá pracovní úřad.S připomínkou, že jsem během posledního roku nikde nepracovala.
Děkuji Matulová.
pracak píše:
Dobrý den,
Právě jsem dokončila studium na vysoké škole.po dovršení 26 let jsem si platila zdravotní pojištění sama.Chtěla bych se zeptat do kdy se musím zaregistrovat na pracovním uřadě a jestli si sama dál musím platit zdravotní pojištění, nebo tuhle povinnost za mě přebírá pracovní úřad.S připomínkou, že jsem během posledního roku nikde nepracovala.
Děkuji Matulová.