Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se zeptat maminek, které jsou na vesnici a nemají tam nikoho ve svém věku, jak se zabavíte? Procházky a tak v lese, už mě po půl roce moc nebaví…a hlavně, s nikým nepromluvíte o něčem jiném než o dětech :/ cestování se nebráním, ale zase nechci být denně pryč,aby malej neměl narušenej režim. Je mu půl roku a spí jak dopoledne, tak i odpoledne…
Ježišmarjá, to je dotaz, jak kdybych vařila na ohni a děti dávala na noc spát do houpací sítě!
![]()
Ne nezlob se, nic ve zlém, jen jsem alergivká na to „vy z vesnice“ … já jsem ze samoty jedinej problém, který řeším, je to šílený nedostečný internetový spojení, který ale holt je kvůli tomu, že jsme v dolíku, a ne kvůli tomu, že jsem z vesnice …
Takže asi tak.
Už jsem to sem psala milionkrát. Je to o prioritách. Já bych nevěděla co dělat na sídlišti …
No to já taky ne…nemyslela jsem to tak, že si stěžuju na to, že jsem z vesnice, to vůbec. Žiju na vesnici celej život a nikdy by mě ani nenapadlo se stěhovat. Jen prostě už občas nevím, co dělat, takhle přes zimu…v lepším počasí je to jedno, to se dá courat kdekoliv, ale když je takhle, tak to tady u nás ani moc nejde…nemám hammer kočár - bohužel :/
Já jsem z menšího města, jenže ve svým věku tu nikoho neznám, kámošky jsou na vejškách, a taky nevím co budu dělat. Teď jsem na rizikáči a už mi pomalu hrabe, s nikým nemoct pokecat, je fakt že o těhotenství a dětech mě mluvit nebaví už teď…taky nevím co by…
Emilie píše:
Ježišmarjá, to je dotaz, jak kdybych vařila na ohni a děti dávala na noc spát do houpací sítě!![]()
![]()
![]()
![]()
Ne nezlob se, nic ve zlém, jen jsem alergivká na to „vy z vesnice“ … já jsem ze samoty jedinej problém, který řeším, je to šílený nedostečný internetový spojení, který ale holt je kvůli tomu, že jsme v dolíku, a ne kvůli tomu, že jsem z vesnice …
Takže asi tak.
Už jsem to sem psala milionkrát. Je to o prioritách. Já bych nevěděla co dělat na sídlišti …
Přesně
Já jsem z takový prd*le světa, že tady fakt nic není, jo 2 hospody, ale to je strááášně důůůležitý
a prostě se nenudím. Rýpu se nv zahradě, lakuju starý nábytek, děti jsou na písku nebo běhají po okolí s dalšíma vesničanaťama
Já ted chodím jednou týdně do školy v Ostravě a vždycky přijedu tak vyšťavená
tam se pořád něco hýbe!
Pořád nějaký pohyb a hluk a já to vůbec neznám
Nesnesla bych bydlet ve městě
A to nemáte zahradu? Tam se zabavíte raz dva. ![]()
Příspěvek upraven 02.11.11 v 12:53
simongap píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat maminek, které jsou na vesnici a nemají tam nikoho ve svém věku, jak se zabavíte? Procházky a tak v lese, už mě po půl roce moc nebaví…a hlavně, s nikým nepromluvíte o něčem jiném než o dětech :/ cestování se nebráním, ale zase nechci být denně pryč,aby malej neměl narušenej režim. Je mu půl roku a spí jak dopoledne, tak i odpoledne…
Ono je to podobný i ve městě, když tam taky nikoho nemáš. Taky jsou ti pak procházky dlouhý a každý den ti připadá stejný, že nemáš s nikým promluvit. Zkus si najít kamarádku přes internet z blízkého okolí (třeba z vedlejší vesnice), časem byste se mohli občas navštívit a pokecat.
Taky jsem z vesnice a nenudím se.. Ale krizi jsem měla taky tak nějak, když byl malý miminko, ale mě spíš nic nebavilo a byla jsem celkově otrávená z toho stereotypu doma.. Pak se to zlomilo, začala jsem se věnovat koníčkům, které jsem nemohla dělat, když jsem chodila do práce.. Neboj až ti malý povyroste, bude to zase jiné, veselejší ![]()
Emilie píše:
Ježišmarjá, to je dotaz, jak kdybych vařila na ohni a děti dávala na noc spát do houpací sítě!![]()
![]()
![]()
![]()
Takže asi tak.
Přesně tak,moje slova…
![]()
Já se procházkuju většinou sama už 4 rokem a neomrzelo mě to
Chodíme k řece házet kamínky do vody,do lesa sbírat šišky,stavíme broučkům domečky.Prostě pořád je co vymýšlet.Když byla na poli balíky slámy,chodili jsme tam denně,lezli po nich.Někdy jdem s kočárkem,někdy v šátku,jindy na odrážedle.Pouštíme draka,pečem venku brambory.
My na vesnici nemáme ani obchod,kostel ani blbou poštu,ale za to máme knihovnu,hřiště a maminky mají v prostoru OÚ místnost kde se schází,a baví se.
taky jsem z vesnice a na těch procházkách je blbý to,. že ji mám obejítou za 25minut a hotovo, každý den stejná štreka, říkám si že ve městě zase počučím po lidech a výlohách, ale ten provoz a šrumec
na vesnici jdu a vypnu mozek, relaxuji, projede jedno auto do hodiny
no a jak se zabavit-domácnost, vaření,.....horší ten kontakt s lidma-je tady několik maminek s mimčama, ale ven společně nechodíme, nesladíme režim dětí a jak jedno plače, tak řvou všichni, občas se navštívíme doma, ale to je taky málo, pak přijde chlap z práce a já melu a melu-jsem holt nevypovídaná ![]()
Jsem z vesnice, ale pár metrů od Prahy - taky holky žádná zábava - venku obejdete všechny cesty, zoo jednou za měsíc či dva - jenže je to drahý výlet a nemám k tomu kamarádku vzhledem k ceně, pak mateřská centra - jenže tam taky se mele jen o dětech, sedíte a dítě si hraje. Sice máme 2,5roku a už ale stříhám metr, kdy nastoupím do práce, už mě totálně hrabe. Ptala jsem se v práci o nástupu, tak prý se uvidí za půl roku, takže ani dřív se mi na pár hodinek nezadařilo. Kamarádky od 2let pracují, co mají mimča nám nejsou zase partneři, protože jdou s kočárkem, já honím syna na kole.
jo a určitě to bude lepší až dítě povyroste, setkáme se na hřišti,…alespoň to je moje představa
horší pokud tam nemáš vrstevnice-našla by jsem si někoho ve vedlejší vesnici a chodila tam
Katka86 píše:
Já se procházkuju většinou sama už 4 rokem a neomrzelo mě toChodíme k řece házet kamínky do vody,do lesa sbírat šišky,stavíme broučkům domečky.Prostě pořád je co vymýšlet.Když byla na poli balíky slámy,chodili jsme tam denně,lezli po nich.Někdy jdem s kočárkem,někdy v šátku,jindy na odrážedle.Pouštíme draka,pečem venku brambory.
To máš prima - můj syn u ničeho nevydrží - kdybych pekla brambory, tak spadne do popela, do rybníka hodí 3kameny a uteče. Drak ho baví jen když nelítá a pak když je nahoře tak mi trhá řepku. co vyrůstá z pole a já si pouštím draka. Asi je ještě malý - 2,5roku.
Já jsem taky z vesnice,a pár známých tady mám, ale taky vesměs chodím s malou sama, ono zkloubit rozdílné režimy…Tak už se radši s nikým nedomlouvám.Jinak net,telka,zahrada,pečení,děti…A den je v čudu
A sen tam nějaký pokec.Nemáš tam někoho s děckama?