Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
tak chtít můžeš, co chceš, rozhoduje zaměstnavatel. Za sebe je samozřejmě lepší zůstat zaměstnaná a mít se kam vrátit.
Normálně bych si naplánovala operaci ideálně na dobu po prodloužení smlouvy, v práci zatím nic neříkala až jak to dopadne. Pokud je to normální zaměstnavatel a je s tebou spokojený tak si může najít na tu dobu někoho na záskok.
Plánovala bych operaci až po smlouvě na neurčito. Určitě bych kvůli tomu v práci nekoncila
Pokud je s tebou zaměstnavatel spokojený, tak se mu vyplatí počkat než hledat někoho nového. Každopádně pokud ještě nevíš co kdy bude, tak bych nic neoznamovala, na to bude čas. Normálně pracuj dál, neodcházej sama.
Diky za názory..cekat na smlouvu na neurcito pro me asi nema smysl, ja tu praci doživotně delat nechci, ted mi vyhovuje kvůli rodině, studiu… chtela jsem tam byt jeste rok, dva, tři.. a pak jit jinam, jenze ten rok az dva je pravděpodobně presne ten termín, kdy nejspis bude operace. I předtím jsem přemýšlela, jestli bych podepisovala případnou smlouvu na neurcito, kdyz bych tam pak chtela byt rok, max treba dva. O to vic to zvazuju ted. Podepsat smlouvu na neurcito, jit marodit a pak skončit.. zaměstnanec snů… ale zase nikdo nevi, co bude, nechce se mi pak smlouvu odmítnout a byt bez práce a neschopenky. Jen mi to proste nepřijde vůči zaměstnavateli fér. Ted nic řešit nebudu, pokud nebude operace v dohledné dobe. Ale za rok…
@ALIPELI píše: Více
Tak zaae smlouvu na neurčito bude mit nejdrive za rok a pul, což je otazka jestli kvuli „blbe“ smlouvě oddalovat o tolik operaci.
Prostě bych ji nechala prodlouzit a pak se uvidí… Pokud tam stejně zustavat nechces, tak bych operaci planovala ciste podle zdravotniho stavu a netesila zda vyjde těsně pred prodlouzenim, po nem nebo treba dele po nem.
Jediný, na co bych koukala, je moje zdraví. Pokud tě to neohrozí existenčně, tak si operaci plánuj do doby, kdy to bude ideální vzhledem k počasí a tvýmu zdravotnímu stavu.
Určitě bych smlouvu nechala prodloužit. V tomhle bych byla sobecká a myslela hlavně na sebe. Takhle můžeš chodit do práce na operaci dostaneš nemocenskou. Jinak bys pak seděla doma zadarmo, než se zahojíš a najdeš novou práci.
Ja bych byla nejradši, kdyby to šlo odložit daleko do budoucnosti, kdy bych uz treba mela na neurcito v nové praci, ve ktere budu chtít zůstat. Ale to temer jiste nepujde, uvidim po konzultaci. Kdyby ne, tak je to vlastne asi jedno, nak to vyjde.. Jen nechci, aby to vyšlo treba do doby pred prodloužením smlouvy, kterou mi pak kvůli tomu neprodlouží. A ja bych zůstala bez práce az do dalsiho školního roku (dělám ve školství, kde se moc jindy nez v září nezacina).
Chápu, že je práce důležitá, ale zdraví je proste nejdůležitější. K čemu ti pak bude práce na neurčito, když budeš zdravotně v háji?
V prvé řadě - jak moc je to akutní? Pokud bys čekala třeba rok, zhoršil by se tvůj zdravotní stav? A byl by ten rok žití ve výrazném diskomfortu? Pokud jedno, druhé nebo oboje, plánovala bych v prvé řadě operaci a nějak bude. Zaměstnavateli bych to oznámila, až když bych to měla jisté a daný termín, ideálně, abych to absolvovala na neschopence. Být superpoctivá a jít kvůli tomu na pracák je blbost.
Taky jaký charakter ta práce má, lze dělat aspoň částečně z domova? Pokud ano, projevila bych vstřícnost a navrhla třeba částečnou výpomoc, já nevím, dám třeba deset hodin týdně prodlužovat smlouvy, co zvládnu i vleže, abych nevypadla z procesu. Pokud ne, tak nic, pokud jsi dobrá pracovnice, rozumný zaměstnavatel to pochopí a za ty čtyři měsíce bude rád, když se vrátíš, než by zaskoloval nového. A u nerozumného zaměstnavatele pracovat nechceš.
@ugluk akutní to zatim neni, tedy co se tyce mého pocitu, ale postupně se to zhoršuje a bude zhoršovat dal, je jen otázka, jak rychle. Čekají me podrobnější vyšetření a konzultace na neurochirurgii, kde mi reknou víc. Myslim (a doufám), ze driv jak do roka to nebude, ale kdo ví. Pracovat z domu bohuzel nejde.
Ahoj, prosím o zkusenosti. Ceka me operace páteře, rekonvalescence cca 3 měsíce, pak lazne mesic. Čtvrt roku v háji, a to pouze pokud vse půjde dobre. Na operaci nemusim jit ihned, jen vyrizeni vseho potřebného bude jeste trvat klidne par měsíců, ale zase roky to oddalovat asi nepujde.
V současné praci mam smlouvu na dobu určitou do srpna. A ja nevim, jak dal. Chtít prodloužení, kdyz vím, ze jim pak na X měsíců vypadnu? Nechtít prodloužení a byt na pracáku, bez neschopenky, s nejistotou v dalším hledání práce? Ta by teda byla asi i tak, protože i další smlouvu budu mit jeste naposledy na určito, az za rok by mi meli dat na neurcito, ale kdo ví, jeslti by po te dlouhé absenci dali. Ja proste nevim, co dal. Je taky moznost, ze operace bude az fakt za dyl, ale to nejspis nebude rozhodnuto do doby řešení další smlouvy. A i kdyby se to letos jeste odsouvalo, bude me stejně rozhodování cekat za rok.
Kdyby mel nekdo nějakou radu, jak to vyřešil on, budu rada.