Co vám pomáhá mít pravidelné a pevné vyprazdňování?

Anonymní
5.2.26 16:01

Problémy s zažíváním

Ahoj, mam intimní dotaz.

Co vám pomáhá mít pravidelné a pevné vyprazdňování? Trpěla jsem roky na ppp a už rok se snažím dát zažívání a vyprazdňování dohromady a nejde to. Mam stále problémy.
Je něco co vám opravdu pomáhá? :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3673
5.2.26 17:32

Ano. Měla jsem stejné potíže jako ty. Už roky jím každý den, ale opravdu každý den Activii. Nejlépe bílou, jogurt či nápoj, ale účinná je i ovocná/sladká. Když jsem třeba pár dní na dovolené nucená vynechat, hned to na zažívání poznám. To opravdu doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
5.2.26 18:44

Vláknina - psyllium nebo od vilgain prebiotický topping do jogurtu nebo kaše. Já měla problémy po těhotenství/porodu a musela jsem si udržovat takovou akorát stolici abych se dobře zahojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12472
5.2.26 19:20

Vlaknina je zaklad, plus kysane veci.. doplnovat probiotika a prebiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
5.2.26 20:28

K tomu, co pisou vyse, dodam jeste dostatek tekutin! A pohybu. U mne, co leta mela problem se zacpou zazracne pomohlo pravidelne brani magnesia, beru denne rano Energy Magnesium a vecer Performance Magnesium znacky Brainmax.

• Citovat
  • Upravit
369
5.2.26 21:29

Neni to, co tady ostatní píšete spíš na to, aby nebyla zácpa?

Paní chce opak - aby neměla s r a j d u.

Co ayuverdska přírodní medicína triphala. Měla by dávat dohromady v obou případech.
Prostě srovnávat zažívací systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
5.2.26 21:34

Mě dělá dobře k večeři si dávat takový ten semínkový chlebík, jmenuje se to Fit Den od Penamu, má to 198kcal. Jím 3 plátky se žervé a tvrdým sýrem. Během dne jím bílý jogurt (já Hollandia) a dávám si do kelímku 1 lžíci čekankový topping od firmy 4slim. Tahle kombinace nikdy neselže. A druhý den pak jdu na záchod krásně plynule, akorát tuhost, velké objemné to je, barva jak má být a jde to lehce, moc se nenadřu, ale není to tekuté a jde to krásně čistě. Je teda fakt, že já obecně jídlům s éčky moc nedám, hodně vařím. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17482
5.2.26 23:56
@Anonymní píše: Více

Tak to mě moc mrzí s čím ses musela potýkat… :hug:
I když jsem zrovna tímto nikdy netrpěla, tak jestli můžu poradit, u mě je už léta jistotou, dát si hned po ránu kafčo a když je trocha času, tak k němu do sebe narychlo hodím nějaký ten malý Pribináček, který je s vyšším obsahem tuku. :P
No a je na celý den vystaráno… :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.26 09:13

Přes den hodně vláknina ( vločky a chia semínka + sušené švestky), hodně zeleniny, hodně tekutin + čaj z kombuchy a hlavně silnější káva na lačno. Hodně tomu pomáhají pravidelné rituály. A taky ta speciální vyříznutá stolička pod nohy k WC.

• Citovat
  • Upravit
1587
6.2.26 10:58

Guttalax, zrychlí váš krok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
6.2.26 12:47
@Pitřice píše: Více

večer chutná, ráno pomáhá… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
6.2.26 12:57

Pravidelně piju kombuchu, funguje gut na zácpu, ale i na průjmy. Vyrábím si doma, takže i ekonomicky je to top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
6.2.26 13:09

Dostatek vlákniny, dostatečný pitný režim(!!!), pokud jsem nějak akutně rozmrvená, tak Hylak forte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
6.2.26 15:17
@Černá Madonna píše: Více

Hele dyt kafe te taky přece spíš prozene ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
6.2.26 16:26
@Pitřice píše: Více

Mno to jo, jde spíš o to, jestli má pisatelka problémy tyhle nebo opačné… Když mi to nejde a potřebuju popostrčit, dám si večer jako mňamku to sladidlo od 4slim, je to v podstatě čekanková vláknina, nedráždí a ráno to jde skoro samo. A když potřebuju pozastavit, paradoxně (nejsem anděl, pouze člověk) si dám pizzu. Je taková hutná a pak to prostě funguje jako (jak se u nás říká) antisratum. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí