Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano. Měla jsem stejné potíže jako ty. Už roky jím každý den, ale opravdu každý den Activii. Nejlépe bílou, jogurt či nápoj, ale účinná je i ovocná/sladká. Když jsem třeba pár dní na dovolené nucená vynechat, hned to na zažívání poznám. To opravdu doporučuji.
Vláknina - psyllium nebo od vilgain prebiotický topping do jogurtu nebo kaše. Já měla problémy po těhotenství/porodu a musela jsem si udržovat takovou akorát stolici abych se dobře zahojila.
Vlaknina je zaklad, plus kysane veci.. doplnovat probiotika a prebiotika
K tomu, co pisou vyse, dodam jeste dostatek tekutin! A pohybu. U mne, co leta mela problem se zacpou zazracne pomohlo pravidelne brani magnesia, beru denne rano Energy Magnesium a vecer Performance Magnesium znacky Brainmax.
Neni to, co tady ostatní píšete spíš na to, aby nebyla zácpa?
Paní chce opak - aby neměla s r a j d u.
Co ayuverdska přírodní medicína triphala. Měla by dávat dohromady v obou případech.
Prostě srovnávat zažívací systém.
Mě dělá dobře k večeři si dávat takový ten semínkový chlebík, jmenuje se to Fit Den od Penamu, má to 198kcal. Jím 3 plátky se žervé a tvrdým sýrem. Během dne jím bílý jogurt (já Hollandia) a dávám si do kelímku 1 lžíci čekankový topping od firmy 4slim. Tahle kombinace nikdy neselže. A druhý den pak jdu na záchod krásně plynule, akorát tuhost, velké objemné to je, barva jak má být a jde to lehce, moc se nenadřu, ale není to tekuté a jde to krásně čistě. Je teda fakt, že já obecně jídlům s éčky moc nedám, hodně vařím. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak to mě moc mrzí s čím ses musela potýkat… ![]()
I když jsem zrovna tímto nikdy netrpěla, tak jestli můžu poradit, u mě je už léta jistotou, dát si hned po ránu kafčo a když je trocha času, tak k němu do sebe narychlo hodím nějaký ten malý Pribináček, který je s vyšším obsahem tuku. ![]()
No a je na celý den vystaráno…
![]()
Přes den hodně vláknina ( vločky a chia semínka + sušené švestky), hodně zeleniny, hodně tekutin + čaj z kombuchy a hlavně silnější káva na lačno. Hodně tomu pomáhají pravidelné rituály. A taky ta speciální vyříznutá stolička pod nohy k WC.
Pravidelně piju kombuchu, funguje gut na zácpu, ale i na průjmy. Vyrábím si doma, takže i ekonomicky je to top.
@Anonymní píše: Více
Dostatek vlákniny, dostatečný pitný režim(!!!), pokud jsem nějak akutně rozmrvená, tak Hylak forte.
@Černá Madonna píše: Více
Hele dyt kafe te taky přece spíš prozene ne?
@Pitřice píše: Více
Mno to jo, jde spíš o to, jestli má pisatelka problémy tyhle nebo opačné… Když mi to nejde a potřebuju popostrčit, dám si večer jako mňamku to sladidlo od 4slim, je to v podstatě čekanková vláknina, nedráždí a ráno to jde skoro samo. A když potřebuju pozastavit, paradoxně (nejsem anděl, pouze člověk) si dám pizzu. Je taková hutná a pak to prostě funguje jako (jak se u nás říká) antisratum.
![]()
Ahoj, mam intimní dotaz.
Co vám pomáhá mít pravidelné a pevné vyprazdňování? Trpěla jsem roky na ppp a už rok se snažím dát zažívání a vyprazdňování dohromady a nejde to. Mam stále problémy.
Je něco co vám opravdu pomáhá?