Trápí mě problémy po operaci ploténky

Anonymní
2.2.26 10:05

Problémy po operaci ploténky

Zdravím, prosím o radu:

Vše se to seběhlo strašně rychle, pobolívali mě delší dobu trošku záda, asi jako každého, kdo v práci tahá věčně těžké věci. Nevěnovala jsem tomu pozornost. Ze dne na den, bolest šílená, vystřelující do nohy. Z 0 na 100.

Neschopenka od obvodní, že asi zánět sedacího nervu.

Během 3 dnů jsem téměř přestala cítit nohu. Bolesti hlavně nohy takového, že jsem myslela, že umřu, nemohla jsem bolestí spát nic.

Pohotovost, hospitalizace, akutní magnetická resonance.
Výsledek převoz do větší nemocnice akutně na sál. Výhřez ploténky 15mm L5 S1, ploténku jsem měla i zlomenou.

Od neschopenky za týden na sál.

Po operaci jsem 2 měsíce. Cit v noze je stále špatný, nedokáže mě nikdo říct, jestli se cit v noze vrátí, že došlo k poškození nervu. Bez prášků nefunguji. Furt to bolí. Né tolik, jak před operací. Ale jsme mladá a nehodlám se s tím smířit, že budu doživotně pajdat. Hlavně mě po operaci začala zlobit zdravá strana. Problémy jsem měla s levou stranou a levou nohou. Po operaci mě hodně bolí pravá strana. A po operaci mám zhoršený cit i ve zdravé pravé noze. Ale jen po boku nohy. Celkově mě zlobí teď obě nohy. Posledních pár dní brní obě chodidla sem tam.

Setkal se s tím někdo??

Na kontrolu jedu za týden, tam kde mě operovali.

Chtěla bych vědět vaše zkušenosti po takové operaci. Jestli vám operace pomohla.

Přece není možné, aby to furt bolelo. Hlavně mě děsí ta zdravá strana, že bolí.

Řešila jsem to s obvodní ale ta mě jen řekla, že mám po operaci páteře a že ty problémy už tu budou. Nic víc.

Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5877
2.2.26 11:10

No, mám v okolí dva případy po operaci plotének a oba mají problémy s nohou a sníženou citlivost, noha občas vypíná a bez prášků na bolest ani ránu. :nevim: Ale víc ti samozřejmě poví lékař, každopádně jako dřív už to podle mě nejspíš nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
2.2.26 11:12

Já jsem 7.let od operace, měla jsem 24mm výhřez plus úlomky, bohužel dlouho jsem byla v bolestech, tak dodnes levá noha nic moc.Ted zrovna už 3dny kopu v noci fotbal jak já říkám, prostě nechodím takové procházky jak v létě a cvičení úplně nepomáhá, i když se snažím každý den.Vhce to zas, já půl roku jsem kulhala než se trochu obnovily nervy, bohužel ne úplně, ale to už mi řekli při operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.26 11:15

@BeruNaty a jak to děláte s prací? Já vůbec nevím, co budu dělat. Řekli mi, že tu práci co jsem dělala, nebudu moc vykonávat, jinak do roka jsem tam znovu. A hlavně si to ani nedokážu momentálně představit, jak bych s tímhle mohla fungovat.

• Citovat
  • Upravit
247
2.2.26 11:27

Taky jsem měnila práci, musím prostě být pořád na nohou, jinak noha ženě, teď jak je zima a moc nechodím, je to znát. Taky říkal že do roka se vrátím a zatím tuk, tuk, opravdu teď cvičit ty lehké cviky na posteli, zemi, třeba 3×denne po 10minutach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5296
2.2.26 22:28

A bylas to zkonzultovat i na dobre fyzioterapii? Znam dva kluky, co meli vyhrez taky (jeden mel 15 mm, ale nevim, kde presne) a oba dva po operaci hodne cvicili a chodili na fyzioterapie. Dali se dohromady oba dva a normalne ziji a sportuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí