Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, co se týká toho pracáku, tak asi hodně záleží na přístupu pracáku. Jistě že tam musíš docházet a chodit po místech která ti nabídnou, ale věřím že když člověk každému vysvětlí jak se věci mají, že to tam tu chvíli než půjde dítě do školky nějak přečká. Lepší než být bez peněz úplně. Věřím když budu trpělivě školky obvolávat, že se to místo snad najde dřív a nebudu na pracák muset. Ta představa se mi vůbec nelíbí.
Adriane píše:
Jistě že tam musíš docházet a chodit po místech která ti nabídnou, ale věřím že když člověk každému vysvětlí jak se věci mají, že to tam tu chvíli než půjde dítě do školky nějak přečká.
Na to bych nespoléhala. Právě proto, že na netu docela radím právě kolem rodičáku, mateřský a věcí kolem, tak vím, že jsou pracáky, kde matku s dítětem bez školky rovnou odmítnou zaregistrovat, ptž pracák je pro ty, co chtěj hledat práci, ne pro ty, co chtěj pobírat dávky. No, záleží na přístupu jednotlivých úředníků, ale já, kdybych se šla zaregistrovat, rozhodně bych děti nechávala někomu na hlídání, aby na pracáku úřednice nepojala podezření, že bych snad nevěděla, kam s nimi.
To s tebou souhlasím. Také bych sebou dítě nebrala. Myslela jsem to tak, že jsem se té paní na pracáku ptala a říkala jak se věci mají a ona říkala, že to nějak spolu uděláme na těch půl roku a přizpůsobí se nabídky s ohledem na dítě.
Zrovna tohle řeším k zápisu pujdeme v březnu a bude jí asi 2 roky a týden a pak budu od září asi platit do března i když teda zaměstnavatele nemám , byla jsem vpráci na dobu určitou
ale zadara být doma nemůžu ![]()
Pavlu,
jestli to chápu přesně, chceš dát malou do školky v 2.5 letech. Myslíš že ti ji vezmou? No u nás dítě nevezmou dokud mu nejsou 3 roky. Ale třeba je to v každém městě jiné podle stavu ve školkách.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.